tiistai 2. joulukuuta 2008

Aikaa eteen ja taakse ja vähän preesensiäkin

Tämä tuli juur oikeaan aikaan. Oikeesti Hannille lupasinkin jo vastata ja nyt hokasin Susikairan Akalta saman.

Alunperin piti moittimani suureen ääneen ja herjaussyytteen uhalla muaatta operaattoria. Sitä joka johtaa operaattorien paskatilastoa. Olen ollut tällä asialla ennenkin, muistaakseni silloin kun laillisesti vihitty halusi suurentaa ilmaiset postilaatikot - no, yhtä kaikki. Moitin kuitenkin, mutta vähän hillitymmin:

Ensin siis se numeroleikki. Tiedättehän:" jos sinulla on laajakaistapääasiaa, paina yksi, jos sinulla on matkapuhelinasiaa, paina 2, jos haluat muuttaa liittymäsi, paina kolme, jos haluat...., paina 7, jos haluat maksuaikaa laskullesi, paina jotakin (jotakin), näppäile laskun numero jolle haluat maksuaikaa ja paina risuaita." Done. "Tällä numerolla ei ole avoimia laskuja. Jos haluat ....."

2 minuuttia ja 39 sekuntia! KAKSI MINUUTTIA JA KOLMEKYMMENTÄYHDEKESÄN SEKUNTIA! Nauhoitteen kanssa numeroleikkiä! Okei, sitten operaattorin sivuille ja sieltä omalle käyttötilille: napunapunapu ja enter.

Valitettavasti pavelussamme on tila-aikainen häriö (tai jotain sinnepäin, näin jo niin punaista etten muista ihan tarkkaan) yrittäkää hetken kuluttua uudestaan, mikäli ongelma ei ratkea soittakaa asiakaspalvelunumeroomme XXXXX... Voihan ryökäle! Sinnehän mä just soitin. Enkä soittanut uudestaan, toivoin lujasti että ehdin eläkepäivänä maksaa laskun ennen kalikan pimenemistä.

Ehdin maksaa, mutta niin ehti se operaattorikin käyttää saksia.

Maanantaina sitten sama rumba uudestaan, siis netissä, puhelinhan oli jo suletut, ei kanata. Eikä se vietävän palvelu ollut VIELÄKÄÄN toiminnassa. Kostoksi olen kuitenkin maksanut laajakaistalaskun ajoissa, sitä ne ei saa kiinni, vaikkei niitä saakaan.

10 vuotta sitten
1. olin Turkissa elämäni ensimmäisellä "rantalomalla".
2. oli hirvittävä syksy: ensin satoi niinkuin tänäkin vuonna, sitten tuli kiprakat pakkaset ja paha ajokeli, sitten tuli lunta suut silmät täyteen ja sitten tietenkin jouluksi vettä.
3. Opiskelin Järvenpäässä baarimestarin eat:a varten ja opiskelin Mustialassa pienpanimoyrittäjän tutkintoa varten. Ja myin viinaa ja tein ruokaa janoisille ja nälkäisille.

5 vuotta sitten
1. oli muistaakseni sekava vuosi kaikkine sairastumisen lieveilmiöineen.
2. Roosa muutti uuteen kotiinsa 1.9. Samana päivänä Casper muutti kylppärin kaapin päälle ja suostui tukemaan vasta jouluviikolla sieltä esiin.
3. minut valittiin Lopen kunnan ensimmäiseksi nuorten asioiden puolesta taistelijaksi. Uskokaa vaan.

3 vuotta sitten
1. yritin puolisen vuotta hankkiutua silloisesta avokista eroon kaikin mahdollisin keinoin. En kerta kaikkiaan enää jaksanut enkä sietänyt sitä sikailua ja ryyppäämistä sekä yksin että kaverien kanssa ja minun mitättömällä eläkkeelläni elämistä.
2. nykyinen laillisesti vihitty muutti naapuriasuntoon.
3. sekin vuosi lopulta päättyi.

tänä vuonna
1. olen vieläkin kyläpäällikkö ja olen tehnyt pirusti (lue liikaa) töitä
2. ryhdyin jostain käsittämättömästä mielenhäiriöstä kuntavaaliehdokkaaksi ja tein pirusti (lue liikaa) töitä
3. tottelin viimein Katilia ja avasin Blogistanian portin.

eilen
1. maksoin ison läjän (no, ainakin minun mittakaavassani) laskuja. mutta onpahan kuukaudeksi eteenpäin sähköä ja laajakaistaa ja ehkä se puhelinkin. Ja katto pään päällä ja ruokaa.
2. nukuin aikas pitkään, tuonne puoli kahteen.
3. katsoin Band of Brothers- sarjan neljä jaksoa, öö, siis eilen katsoin kaksi jaksoa...

tänään
1. ...katsoin kaksi viimeistä jaksoa siitä erinomaisesta sarjasta.
2. yritän saada unen päästä kiinni, iltanapit otin jo eilen ja hyvissä ajoin.
3. menen ehtoolla Nuopparille kutomaan lapasen loppuun pentujen seuraksi.

ensi vuonna

1. hoidan maaliskuun loppuun mennessä uuden kyläpäällikön seuraajakseni ja lopetan sen homman (ainakn vuodeksi)
2. hankkiudun eroon kaikista muistakin joutavista luottamustehtävistä ja jatkan vain sovittelua
3. pakotan läärin ja terveydenhoitajan laihduttamaan minut ihmisen näköiseksi ja ennenkaikkea suoraselkäiseksi ynnä ottamaan vihdoin vakavasti vaatimukseni iskiaksen ja fibromyalgian akuuttihoidosta. (olen näistä asioista käynyt läärissä huhtikuusta asti. viimeksi lääri päätti että "pitää ottaa helikonäyte. Ja se verenpainekin on."

No, siinä se nyt tuli. Hokasin itsekin että onhan tämä ollut aikamoista touhua viime aikoina.

Hyvää yötä ja huomenta. Ja hännänheilautus.

4 kommenttia:

 1. Onks nyt ihan ounou? Mä pidän koneen auki, niin keskustellaan vaikka s-postitse. Kerro kun heräät.
  Pusi.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. On sinulla ollut haipakkaa:/ Toivottavasti päällikönsulalle saadaan sopiva hattu ja hatun sisään yhtä antaumuksella toimiva pää kuin sinulla:)

  VastaaPoista
 4. Onkohan tuo poistettu kommentti mun, kun omani häipyi jonnekin..? No, kirjoitanpa uuden. Jonotin kerran Soneran asiakaspalveluun. pimpelipompeli... olette jonossa, odottakaa hetkinen, pimpelipompeli... olette jonossa, odottakaa...puoleen tuntiin kukaan ei vastannut, joten otin puhelimen keittiön pöydälle ja tyhjensin tiskikoneen. Pimpelipompeli... laitoin pyykit pyörimään.. kuuntelin pimpelipompelia, otin esiin imurin pimpom... reilun tunnin kuluttua puhelimessa kuului miehen ääni: haloo, onko siellä ketään!!!!? Vastasin, että samaa mie oon täällä ihmetellyt yli tunnin ajan :D Mielenkiintoista muuten listata vanhoja aikoja, eikös?

  VastaaPoista