torstai 22. tammikuuta 2009

Uupumus ja paheiden hinta

Eilen ehtoolla ja vähän yölläkin muokkasin kuvia tietokonehässäkästäni. Tänään olen kuitenkin ollut niin uuvuksissa eilisestä skarppauksesta ettei aivotoiminta yltänyt suunnittelemani tarinan postaamiseen.

Innostuin kuitenkin tarkastelemaan koneeni sisältöä laillisesti vihityn tiukan katseen alla. Kiintolevy oli jotenkin hupsahtanut täyteen outoja juttuja vaikka juurihan niitä sieltä siivoskelin. Höh?

Windows on maailman sivu ollut minulle suuri mysteeri. Sieltä poistin suuren joukon ohjelmia joita en muistanutkaan olevan olemassa. Vai mitä tuumitte vaikka CDBurnerista jota olen käyttänyt viimeksi 6.9.2006? Turhaa tavaraa viemässä levytilaa. Ihmeellisiä pelejä, joita en tiennyt olevan olemassakaan tuli poistetuksi myös. Ja muuta sellaista sontaa kuten sunbirdit ja rainlenderit, joita en ole koskaan oppinut käyttämään. Oikea taskukalenteri pitää mummon tiellä tai ainakin useimmiten menossa sinne minne pitääkin.

Sen sijaan olen touhunnut täällä sellaisia juttuja jotka eivät vaadi kovin mutkikasta aivokäyrää. Käytin suurimmat viherkasvit kylvyssä sillä aikaa kun lailliseti vihitty iski siivousintonsa kilmikonnan pyttyyn ja kissat vahtivat Kansaa. Sain viimein vaihdetuksi traakkipuuni parempaan purkkiin. Se on halvauksestani lähtien istunut muovisessa parvekepurkissa ja näyttänyt aikas sopimattomalta. Nyt hänellä on arvoisensa saviruukku, kiiltävät lehdet ja tyytyväinen hymy huulilla. Muistin jopa ottaa turveruukut ja mullan sisätiloihin lämmittelemään niitä paprikakylvöksiä varten.

***

Vielä on pakko noitua paheiden hinnan nousuja. Silkan viinan hinta saa puolestani nousta ihan minne tykkää. Pidin alunalkaenkin sitä muutaman vuoden takaista "viina-alea" typeränä ja harkitsemattomana asiana. Paheksuin sitä sen vuoksi että ravintoloiden hintoihin se ale ei vaikuttanut mitenkään huojentavasti, päinvastoin. Arvostan ravintolajuopottelua monestakin syystä. Se on sosiaalista, se on valvottua ja onhan se työllistävääkin. Eikä pelkästään sosiaali- ja terveydenhoitoalalla.

Kukkahattutädeiltä pitäisi kieltää olennaisiin asioihin puuttuminen tykkänään. Tämä on taas kerran niitä juttuja joissa hyvät tarkoitukset kiveävät valtatietä suoraan helvettiin. Ei suomalaisia saa raitistumaan tuollaisella politiikalla. Tilastoja voidaan vääntää tarpeiden mukaan miten parhaiten passaa. Alkoholihaitat ovat kaiken aikaa lisääntyneet. Piiloalkoholismi on tullut jäädäkseen.

Minua ihan oikeasti ottaa pannuun viinapullojen haittamerkintöjä miettivät komiteat ja selvitysryhmät. Mikä hitto siinä on ettei ihan jokaisella korvien välissä sijaitsevia aivoja voida ottaa käyttöön? Kaikki pitä pohtia pitkään ja perusteellisesti ja heittää sitten eduskunnalle joka tyrmää poliittisista syistään koko jutun. Kuin norsujen naimista on tämänkin maan alkoholipolitiikka: kaikki tapahtuu korkealla tasolla ja tuloksia saadaan odottaa piiiitkään. Jos niitä saadaan ollenkaan.

Hups, mitenkäs nyt noin taas innostuin? Piti vaan murista siitä että tupakan hinta on taas noussut.

5 kommenttia:

 1. Just kans huomasin, että sätkätoppa on noussut laakista 0,50€. Iso korotus ainakin mun mielestä! Ns. tehdastupakan hinnoista en toistaiseksi tiedäkään..? Työtön saa pidettyä tupakkarahan kulutuksen kohtuullisempana kun polttaa sätkiä jorpakon toiselta puolelta tuoduilla sätkäpapereilla. Täällä paprut maksaa muistaakseni 1,30€ ja virolandiassa sille tulee hintaa 0,18€ jos ei tartte matkoja maksaa. Huomattavasti halvempaa siis. Onhan siinä käärimisen vaiva, mutta työttömällähän on aikaa... :)

  Lepopäivätkin ovat tarpeeseen!

  VastaaPoista
 2. Onneksi tuo tupakinpoltto jäi niihin teini-iän "pakollisiin" kokeiluihin, ja älysin lopettaa viitisen vuotta pössyyteltyäni. Ei taitais olla rahaa polttaa, opiskelijallahan sitä rahaa oli aikanaan :D Viinan ja kaljan hintapolitiikasta olen kyllä samaa mieltä, millä ihmeen perusteluilla se ale aikanaan järjestettiin? Ei jummarra! Viinaakin tulee harvoin otettua periaatteella: kun ottaa muutaman kerran vuodessa kunnolla, ei tarvii aina olla tissuttelemassa. (päivän aforismi by Hanni)

  VastaaPoista
 3. Heh! Tämä on jäänyt huomaamatta kokonaan, kun en ole yhden yhtäkään askia koko elämäni aikana ostanut. =o)

  VastaaPoista
 4. Kukahan huoltais mun tietokoneen? Olis varmaan tarvis ja kova. Itse en uskalla katsoa sisuksiin ollenkaan. Olen houkutellut poikaa käymään, jos hänet sais innostumaan tästä vekottimesta, hän se on koonnutkin aikoinaan.

  VastaaPoista