torstai 8. tammikuuta 2009

Passikuvia ja kakkaa

Tänään kävin passikuvassa. En oikein käsitä näitä nykyisiä viranomaisohjeita passikuvien laadusta. Ei lismälaseja (hehheh, tuo oli hauska, jätän sen tänne vaikka oikeesti tarkoitin silmälaseja), ei hymyä, leuka niin alas että kaikki leuat varmasti näkyvät js sitten pitää katsoa kameran objektiiviin.

Haluatteko kuulla?
Kerron silti.

Kun mennään passikuvaan on ehdottomasti sairastettava vatsaansa toista viikkoa, että on varmasti ryppyinen ja kirjava (osin johtuu pakkasesta) joskin pääosin kalpea kuin olmin varjo.
Jakkaralle istuminen on ok. Sitten tuli ongelma: miten alati nauravainen ja hymyilevä ihminen saadaan vakavaksi? Niitten kaksois(kolmois?)leukojen saaminen oikeaan kulmaan oli millintarkkaa puuhaa. Sitten silmälasit pois. Ja hämärä sameus pahoine kaksoiskuvineen laskeutui maailmaan. Miten siinä tähdätään katse linssiin? Ja kumpaan linssiin?

Onnistuihan se lopulta. Onneksi kuvaani katselevat vain viranomaiset mutta sitä ihmettelen miten ne aikovat ihmisen tunnistaa passissa olevasta kuvasta. Mahdanko päästä aikomaani maahan ollenkaan?

***

Tänään alkanee uuden elämän alku. Tai vanha ainakin paranee. Luulisin. Olen joulusta lähtien kitunut ilman vatsalääkkeitä, siis lääkkeensyöntilääkkeitä eli protonipumpun estajiä joita napostelen ihan vaan henkeni pitimiksi muiden jatkona.

Jaa miksikö olin ilman niitä ja juuri joulun aikaan? Yksinkertaista: siksi ettei kalenterin mukaan ollut pienintäkään tarvetta ihmisten ilmoille joten saatoin alistua vatsanväänteisiin, pahoinvointiin, vielä huonommin nukkumiseen, kivusta kiukutteluun.... ilman että se häiritsi harrastuksiani ja siksi että piti olla ilman niitä jotta voidaan ottaa "täjkeitä kokeita".

Tänään, ennen lähtöä kirkonkyläreissulle, ängersin pienen pipanan näytepurkkiin jonka huolelliseti suljin, nimikoin ja laitoin mukana olevaan muovipussiinsa. Ja labraan. Olisi pitänyt luovuttaa vertakin tieteen hyväksi, mutta en tahtonut. Menen ensi viikolla uudemman kerran, sitten kun saan kuulla mitä jätöksistäni on löytynyt.

Nyt keskityn hellimään massuani ja samalla sitä ohutsuoltakin, ovat olleet kovilla viime aikoina.

Kuten näistä arvaattekin ei ole ollut motivaatiota tietokoneen purkuun. Kunhan olo vähän tokenee saatan kyetä keskittymään siihenkin piakkoin.

4 kommenttia:

 1. "Sitten tuli ongelma: miten alati nauravainen ja hymyilevä ihminen saadaan vakavaksi?"

  Suuvärkkini on sellainen, että hampaani ovat yleensä näkyvissä. Sen lisäksi nauran ja hymyilen iloisesti ja paljon. Passikuvassa kun pitää pitää suu kiinni ja tuijottaa kameraa, niin minusta ei tule neutraalin vaan vihaisen näköinen. Sekö sitten on poliisien mielestä tunnistamiseen hyvä? Itse kuvittelisin että hampaat toimisivat jopa kaksoisleukoja (niitäkin minulla on) parempana ja pysyvämpänä tunnistamiselementtinä.

  Aiempaan liittyen: olin limalaisessa sairaalassa potilaana mutta nyt olen jo päässyt kotiruokintaan, silti sairaslomalla vielä.

  VastaaPoista
 2. Ihmisen pitää huolestua, jos alkaa näyttää passikuvaltaan. Mun passikuva on niin kamala, että passintarkastaja purskahti nauramaan sen nähdessään. Enkä mie nyt NIIN ruma ole oikeesti. Olen päässyt sillä vielä matkustamaan vakuuttamalla, että mie se oon. Saanks mie olla utelias ja kysyä, mikä siellä vatsassa on vikana? Ei ole pakko vastata tietenkään. Terv. keliaakikko-helikobakteereilla kyllästetty-Hanni

  VastaaPoista
 3. hei vaan ihmiset!
  Toffeli: vointeja sinne limaan ja kotiruokintaankin, ilmoittelethan vastakin itsestäsi ynnä parantunet pian, joohan.

  Hannele: joo, minä näytän tämänpäiväisessä kuvassa lähinnä sarjamurhaajamutsilta (tämäkin on lasteni suusta).
  Vatsaa vaivaa luultavasti(toivottavsti) yhdeksän vuoden pakkolääkitys muiden intoleranssien ohella. nyt etsitään sitä helikoa. ne tabut on jo aikoja sitten rikkoneet mahalaukun joka suuttuu pienestäkin(tosi huumorintajuton)huolimattomuudesta. nyt ollaan siis siinä vaiheessa että suljetaan yksi kerrallaan tauteja pois kunnes syyllinen löytyy. kiitos kysymästä, jaan mielelläni tämän surkeuden kollegojen kanssa on paljon siedettävämpää kun tietää ettei ole ainoa vatsavaivainen tässäkään porukassa.

  VastaaPoista
 4. Haa, passikuvan otattaminen on yhtä jännää kuin passihakemuksen vieminen ilman vanhaa passia ja muita henkilötodistuksia kuin vanha ajokortti. Senpäiväinen sählä koko rumba. Mullakin nyt varmaan oma passi (se Kiinanmatkaa varten hankittu) pölyttyy laatikossa sen voimassaoloajan ilman, että sitä koskaan tarvitsen. Mihin sitä kotihiiri passia tarvitsisi?

  VastaaPoista