sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Harvoja arvoja sekä vedenpaisumus

Naaraskarhuystäväni uteli maksa-arvojani. Tässä niitä nyt olisi tämänhetkiset,
kuulkaa, en taida kehdata enää edes esitellä. Tai toisaalta, miksei? Kyllä näitä kelpaa:

tammikuussa 09:
fP-Kol-LDL 2.95 (5.5) kokonaiskolesteroli oli vielä kesällä melkein 9
fP-Gluk 5.6 (6.6) jostain syystä meidän ostoläärit on vakuuttuneet että mulla pitää olla sokeritauti ja tätä lukua ne sitten kyttää kuukaudesta toiseen.
P-ALAT 42 (76)
P-AFOS 87 (90) tämä oli pahimmillaan yli 1400!
P-GT 107 (197) tämäkin oli pitkällä kolmannella sadalla.

eikä sitä helikoa.

Niin kuin näette, ihmisen arvot. eipä ole näkynytkään tällaisia lukuja vuosikausiin. Ihmettelen kyllä, näillä douppimäärillä.

Friskaa päätä ja niskaa, uskokaa pois! Jaksaa muut taudit kantaa iloisemmalla mielellä ku on sisukalut näin hienossa mallissa.

***

Enemmän kyllä just nyt murehduttaa ihan muut asiat. Lempiharrastukseni, olo Nuopparin Mummina koki karvaan takaiskun viime viikolla.

Keskiviikkona piti pentujen kanssa aloitettaman kevätkausi sisustamalla torppa uuteen uskoon ja sijoittamalla lahjoituksena saadut sohva ja nojatuoli omille paikoilleen ynnä järjestellä varaston sisältöä niinikään uuteen lahjakaappiin.

Eipä tarvinnut. Aamupäivällä tuli soitto että tila on veden vallassa.Oli naapuritalon lämpimän veden kiertipumppu kajahtanut.

Sen sijaan olin aikeissa rynnistää tutkimaan tilannetta mutta laillisesti vihitty kielsi jyrkästi. En kuulemma saanut mennä sinne luikastelemaan, enkähän olisi siellä mitään voinut tehdäkään. Meni itse, se laillisesti vihitty. Samalla reissulla pelastettiin omasta kellarivarastosta mitä pelastettavissa oli. Naapuritalossa ovat myös minun asuintaloni asukkaiden varastot, mikä lie jäänne vedenpaisumuksia edeltävältä ajalta.

Lopputulos on kuitenkin se että tässä kylässä ei ole nuoristilaa kuukausimääriin, sen verran pahasti vesi tärveli niin huonekalut kuin rakenteetkin. Ensin kuivatus, sitten kosteuden mittaus, sitten lisää kuivatusta ja niin edelleen. Sitten vähän homemittausta, veikkaan että sitä lajia tulee löytymään paljon. Ja tietenkin täysi remontti.

Edellisen vedenpaisumus samassa tilassa ja samasta syystä oli syyskuun alussa 2001. Viikkoa ennen kuin tilan olisi pitänyt aueta kylän kakaroille.Kesähommina oli tehty pentujen kanssa pintaremonttia. Kaikki tärvääntyi ja lattiakin piti uusia. Aukesi sitten marraskuussa, niin että päästiin sentään viettämään Halloweenia.

Tästä syystä, tällä kerta, en ole vieläkään sukeltanut tietokoneeni sisuksiin. Taitaa haihtua savuna ilmaan koko vehje ennen kuin pääsen sitä putsaamaan.

4 kommenttia:

 1. Toi on kyllä niiiiiin kelju homma tuo Nuopparin vedenpaisumus!!! Vetää varmaan monelta mielen matalaksi. Höh! Jaksuja!!!

  VastaaPoista
 2. No voi keljuutta! Miten harmillinen juttu! Paitsi nuo arvot, jotka ei kyllä lukuina juuri aukene tietämättömälle, mutta ilmeisen hyviä ovat=)

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että veriarvosi tasaantuvat normaaliin.

  Harmittavaa tuollainen vedenpaisumus, joka teettää työtä taas pitkän aikaa ja vie rahoja.

  VastaaPoista
 4. Voi halvattu !
  Missäs te nyt sitten kokoonnutte vai kokoonnutteko missään kun ei ole varsinaista nuorisotilaa ?

  Noi maksa-arvot on ihan kadehdittavat. Mulla kans
  P-GT oli joskus 377,
  P-ASAT 80 ja
  P-ALAT 183.
  Ja syynä on pelkkä lääkitys.

  VastaaPoista