maanantai 5. tammikuuta 2009

TIETOKONEEN HUOLTOKURSSI I OSAVALMISTELUT

Tutkitaan tarkoin mitä kaikkea tietokone on syönyt. Siis levyilleen. Kun laillisesti vihitty ”ihan vaan vilkaisi” koneeni sisältöä, siis sitä tietopuolta, hän oli saada sätkyn. Koneeni oli niin täynnä kaikenmaailman moskaa ja vielä, herra tietää mistä syystä, osa moneenkin kertaan kopiona ja kopion kopiona. Minä en ole takuuvarmasti kopioinut yhtään tiedostoa yhtään minnekään, en edes arkistoon vaikka niitä kopioita olisi kuulemma juuri pitänyt tehdä.

On siis aloitettava siivous sieltä. Ihan ensimmäiseksi on opeteltava ymmärtämään esimerkiksi mikä on roska ja mikä on arkistoitava asia. Ettei käy niinkuin juuri äsken: lykkäsin koko pyhiinvaellusmatkakertomukseni roskikseen ja päälle päätteeksi tyhjensin koko pytyn. Ja niinhän ei olisi pitänyt taas missään nimessä tehdä. ”entä jos haluat laajentaa sitä juttua ja koota kaikista retkistäsi kirjan?” No niinpä tietenkin, olinpa tyhmä. Mutta ei hätää, ne on kuulemma mahdollista pelastaa sieltä kaatopaikalta mihin ne roskiksesta kaadoin, ei ne mihinkään maata kiertävälle radalle ole menneet, ne ovat vasta kiitoradalla valmiina matkaan.... Tai sitten kopioin valmiit tekstit blogista ja tallennan ne sitten oikeaan paikkaan ARKISTOON.

Tämä on kyllä niin vaikeaa kun ei ole minkäänlaista perustietoa tietokoneen toiminnoista. Siksi se vähän pelottaa ja arkailen kovasti painella nappeja etten vaan tekisi mitään tyhmää. Ja silti teen, kaiken aikaa.

Mutta nyt alkaa uusi aika. Järjestän kaiken sisällön oikeille levyilleen ja toivon parasta. Ehkä sen jälkeen pääsen ottamaan esiin ruuvimeisselin ja purkamaan itse konetta. Kauhistus, mitä kaikkea sieltä löytyykään? Mehukattia ei kuitenkaan, siitä olen varma.

3 kommenttia:

 1. Hei, olen Perussa, Limassa, sairaalassa - jossa onneksi läppäri toimii ja saa maailman syliin.

  Olen sattumalta tänään tupsahtanut blogiisi ja ihaillen ja ihmetellen lukenut ajatuksiasi. Kiitos jakamisesta, kiitos avoimuudesta!

  Tulen toistekin.

  Hyvää uutta vuotta ja kaikkea hyvää Sinulle!

  VastaaPoista
 2. toffeli, vieraani, olipas kiva että poikkesit. epäselväksi jäi mitä ihmettä teet limassa ja sairaalassa? toivoakaseni sentään työskentelet siellä etkä ole muista syistä. ethän?

  jatketaan jutustelua jos sinusta siltä tuntuu. mieluusti.
  herra varjelkoon sinua siellä kaukana.

  VastaaPoista
 3. Voi ei nyt minulla heräsi halu siivota tietokoneeni, apuva, huutaa tietokone tuossa vieressä. Täytyy yrittää pitää näpit kurissa. Meillä vuodatuksessa on edelleen päivitys..joka jatkuu...ja jatkuu...ja Toivottavasti vatsasi on parempi? t. Kristiina

  VastaaPoista