maanantai 12. tammikuuta 2009

Huippuhetkiä randomina?

Joo, joo, tiedän kyllä miten tylsää on kytätä päivitystä blogiin joka syystä tai toisesta aloittaa päivän kierroksen.

Olen nyt vaan harrastanut preesensseurustelua lihaa ja verta olevien ystävieni kanssa. Ihan nenäkkäin. Sekä perjantaina että lauantaina. Sunnuntai puolestaan meni kylätoimikunnan koulutuskokouksessa. Taisi se kuitenkin olla nimeltään workshop. (työkauppa, työputiikki, työpaja? )

Ennalta sovittuna tavoitteena oli laatia toimintasuunitelma seuraavalle kaudelle joka meillä alkaa huhtikuun alussa. Tämänvuotisessa kylätoimikunnassa on itseni lisäksi vain yksi yhdistyselämään tottunut jäsen. Loput ensimmäisen vuoden järjestöjyriä. Koska kuulutin jo vuosi sitten etten aio neljättä vuotta luotsata sitä laivaa, vasitenkin kun olin toiminut sihteerinä monta vuotta puheenjohtajuutta ennen oli tällainen sessio paikallaan. On mukavampi aloittaa uudessa pestissä jos on jotenkin hajulla asioista.

Ensin juotiin obligatoriset kahvit ja teet pullinen ja toivoteltiin uudet vuodet ja muut mukavat.
Työhön ryhdyttiin kuulustelemalla jäsenet kuluneen vuoden tominnasta, siitä mikä on perinteistä ja vuosittain toistuvaa ja siitä mikä on kertakaikkista tai muuten vaan sattumanvaraisempaa.
Niin siitä kehkeytyi parissa tunnissa oiva ja realistinen toimintasuunnitelman runko ja sen tulevat toteuttajat ymmärsivät oikeinkin hyvin mitä ja millä perusteilla aiotaan seuraavalla kaudella toteuttaa kyläläisten iloksi ja hyödyksi. (kuluvan kauden tapahtumia voi käydä kurkkimassa kylämme sivuilta joita on viime aikoina päivitetty valitettavan laiskasti mutta kaikki tarpeellinen sieltä löytyy. Pohdiskeltiin myös hyvin alkanutta yhteistoimintaa pitäjämme muiden kylien kanssa. Muistathan viime kesältä sen Elmofestin? Se oli yksi tapa jolla pitäjämme kymmenen kylää puhaltavat yhteen hiileen (anteeksi kulunut ilmaisu, se vaan sopi tähän).

***

Siskotuu lykkäsi, mokoma, haasteen. Tai meemihän se taitaa olla.

1. Linkitä henkilö joka haastoi sinut.
2. Kirjoita säännöt blogiisi.
3. Kirjoita kuusi sattumanvaraista asiaa itsestäsi.
4. Haasta kuusi henkilöä postauksesi lopussa ja linkitä heidät.
5. Kerro kaikille haastamillesi henkilöille haasteesta ja jätä heille viesti heidän blogeihinsa.
6. Ilmoita haastajallesi, kun olet vastannut haasteeseen.Katsotaanpa mitä saadaan aikaiseksi:

1. Luen paljon. Mieluiten kuitenkin sängyssä, vasemmalla kyljellä maaten, ilman silmälaseja ja kirja noin kuuden sentin päässä silmästä, vain toisesta koska ilman kakkuloita näen kaiken vielä pahemmin kahtena. Mieluiten myös nukahtaisin sen kirjan kanssa mutta laillisesti vihitty vastustaa sellaista ja pöllii kirjani talteen yöpöydän laatikkoon. Joka yö.

2. Olen mieltynyt eläimiin. Tietenkin kissoihini ja Roosa-irskiin. Erityisen mieltynyt olen matelijoihin, vielä täsmällisemmin liskoihin. Niitä on vuosien mittaan ollut monenlaisia terraarioissaan pitkin huusholia. Enää en tohdi lemmikkiliskoa hankkia, sellaisen hoitaminen on sen verran tarkkaa puuhaa ettei se oikein meikäläiselle enää käy. Siis vain tatskana kaulan kupeessa. (blogikuva) ja tässä toisesta kulmasta puhelimen näytössä:


3. Opettelen uuden vuoden kunniaksi uusia sanontoja. Tärkein niistä on: Ei käy! En käsitä miten ihminen vanhetessaan hukkaa tärkeitä sanoja. Kas kun hyvin usein lapsen ensimmäinen ilmaisu tahtoo olla: Enkä! Sitten iän myötä positiivinen asenne lisääntyy ja koko vietävän EI unohtuu tykkänään. Opettelen siis itsekkyyttä. Kai?

4. Tällä viikolla alkaa kasvukausi tässä huushollissa. Surkeista kokemuksista huolimatta kylvän paprikat turveruukkuihin ikkunalaudoille. Maaliskuun 12. sitten kylvetään tomaatit ja kurkut kuun loppupuolella. Myös muutamat yrtit pääsevät niihin aikoihin kellaristaan heräilemään päivän valoon.

5. Vihaan siivousta! Siis sellaista määräaikaan sidottua joka "pitää tehdä" kun kerran on perjantai, tai lauantai tai juhannusviikko tai.... Tykkään kuitenkin ikkunan pesusta ja silittämisestä sekä ovien pyyhkimisestä. Samoin jostain kumman syystä siivoan mieluusti itse myös kylppärin.
Tooosi outoa. Ja sattumanvaraista.

6. Olen halukas oppimaan uutta. Joskus uudet asiat vaativat psyykkausta ja painostusta( niinkuin tämä bloggaaminen) ja niiden oppiminen melkoista punnerrusta. Mutta sitten kun asiat on mielletty ja ne ovat suvereenisti hallussa on taas niin kovin itsenäinen olo.

Enkä haasta ketään. Pohtikaa itte mielessänne näitä kysymyksiä. Se on terapeuttista ja kasvattavaa.

1 kommentti:

  1. Teidän kylä on kuin meidän edesmennyt kylä, erona vain se, että meillä on pankki ja kirjasto. Nyt valitettavasti kylää ei enää ole, ollaan muka-kaupunkilaisia vuoden vaihteesta. Ei tykkää! Noihin sattumanvaraisiin sanoisin, että olen usein kysynyt perjantai-aamuna: onko sellainen laki olemassa, että perjantaina on pakko siivota. Vastaus: ei ole. Siispä siivoan kun siltä tuntuu, enkä aina silloinkaan.

    VastaaPoista