keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Minäkö omituinen, noh, noh

Jaa, että viisi omituisuutta ja kymmenen N:llä alkavaa sanaa? Onpa omituista. Voisikohan niitä jotenkin yhdistää?

Siispä:

1/1 Nukkumisvaikeudet, niissä olen haka. Ei mitään väliä kuun asennosta, iltakahvista, juopottelusta, mistään. Kun en nuku niin en nuku. Jos sille päälle satun. Niinkuin nyt tänäkin yönä. Samoilla silmillä lähdetään päävikaisten päiväkerhoon.

2/2 Nokkoset, ai että niitä rakastan. Monikäyttöisempää luonnontuotetta saa hakea. Erityisesti rakastan nokkossoosia, nokkosleipää, nokkosmunakasta ja nuorien nokkosten tuoksua aamukasteen aikaan alkukesästä. Torjunta-aineeksi liotettujen nokkosten tuoksua (?) en kyllä rakasta, NIIN omituinen en sentään ole.

3/3 Noppapelit, erittäinkin yatsy. Nuorempana ja Helsingissä asuessa oli tapana ystäväni H:n kanssa ottaa joskus ehtoopäivä rennosti ja asettautua aurinkoiselle terassille virvoittavien vesien ja noppien kanssa tuntitolkuiksi. Vieläkin laillisesti vihityn kanssa vietämme laatuaikaa noppien seurana vaikka virtuaaliversiotkin ovat köytössä.

4/4 Näkkileipä. Katsokaa näkkileipä! Näkkärin pitää olla rouskuvaa ja rukiista ja siinä on oltava paljon puruja seassa. Mikäpä parempi muisto lapsuudesta kuin iltatee telttaleirillä hyttysten seurana ja voilla voideltua laitosnäkkiä kuuman teen kanssa! Voih.

5/5 Nuoret. Voi, olen aivan hullaantunut murkkuihin. Omatkaan eivät olleet mitenkään raskaita kun olivat siinä iässä, vaikka sangen aikaansaavia olivat omine kasvuvaiheineen. Kauko Röyhkä sanoi aikoinaan viisaasti että vanha saa olla muttei aikuinen. Tähän uskon vahvasti. Nuoren ihmisen elämä on yleisesti ottaen tehty nykyään niin hankalaksi ja vaativaksi että oikein sattuu. Miksei ihminen saa enää rauhassa elää kokonaista lapsuutta ja nuoruutta? Onko ihan pakko yrittää aikaistaa koulunaloitusikää? Onko ihan pakko laskea äänestysikärajaa? Onko ihan pakko ryhtyä toimiin vasta kun se on liian myöhäistä ja liian kallista?

6 Niittipyssy on kätevä apuri. Omani on palvellut jo reippaat kaksikymmentä vuotta uskollisesti ja rikkoontumatta. Ja oikeankokoisia niittejä on aina vaan saatavilla. Senkään vuoksi ei ole tarvinnut uutta hankkia vaikka kaveri on aika kuhmuinen ja vähän ruosteinenkin.

7 Neurotyypillinen.Kun ensi kerran törmäsin tähän diagnoosiin (se ei kyllä koskenut minua) olin tikahtua nauruun. Neurotyypillinen ei takuusti ole omituinen. Eikä sellaisella ole sitten minkäänlaista koodia. Mahtaa olla kurjaa elämää jos ei voi suojautua kirjainyhdistelmän varjoon.
Minulla on toistaiseksi käyttöjärjestelmäni Windows 2000, joka perustuu NT-tekniikkaan... Ei ihme että takkuaa käytössäni vähän väliä.

8 Nukkekoti oli lapsuuteni haave. Omaa en koskaan saanut mutta tunnustan vieläkin nauttivani nukkekotileikeistä Kääpiön (lapsenlapsi, 12 v.) kanssa varsinkin tietsikalla, josta se pentu löytää ihan ihmeellisiä juttuja

9 Nenänkaivuu. Älkää nyt naurako. Atoopikon nokkavärkki on taipuvainen kuivattamaan räkää koviksi kokkareiksi sieraimiin niin että niistäminen saa kyyneleet silmiin. Silloin on parasta ottaa pikkurillin kynsi avuksi ja putsata röörit. Ja nythän tiedämme eräiden suur(!?)miestenkin sitä antaumuksella harrastaneen.

10. Nielurisat ovat totisesti turhaa tavaraa ihmiselle. Miten sellainen kömmähdys Luojalle onkin sattunut? Lapsena minulla ei ollut ainuttakaan angiinaa. ei ikinä. Mutta annas kun tulin aikuiseksi niin jopa alkoivat vaivata. Keskimmäisen syntymän jälkeen nautin kahden vuoden aikana 22 angiinaa, osan ihan sairaalahoidossa kun pöpö livahti muuallekin elimistöön. Leikkaukseenkin pääsin vasta kolmannella yrittämällä. Mutta sen koommin ei ole sitä tautia näkynyt eikä tuntunut. Ja hyvä niin.

Näin olen taas tyydyttänyt Anne-Karhun ja Susikairan akan uteliaisuuden tältä osin. Kostoksi vippaan haateen Seurakuntasisarelle. Kyllä hän tähänkin aikanaan vastaa, kunhan toipuu...
Säännöt voi käydä kurkkimassa noilta kahdelta ensinmainitulta.
Minulta sen sijaan voi tilata arpomani kirjaimen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti