keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Nokkosrösti ja sienimureke

Vaihe 1:

Otetaan pakkasesta joskus tarjoushintaan ostettua jauhelihaa ja sulatetaan se.
Tehdään mureketaikina muuten normaaliin tapaan ( siis jauhelihaa, korppujauhoja, mausteita, muna, silputtua sipulia, tilkka alasti juoksevaa kermaa(rasvaa alle 7%)) mutta lisätään hienoksi hakattua sienimössöä taikinaan. Yön yli vetäytymään jääkaappiin. Paistetaan sopivassa astiassa 170 asteen lämpöisessä uunissa ööö, aika pitkään, ainakin toista tuntia. Tulee sellainen tiivis mutta mehukas mureke joka on hyvää kylmänäkin. (olen tehnyt näitä myös soijarouheesta jauhiksen sijaan. nam.)

Vaihe 2:

Kuumennetaan pannu ja lisätään oliivi-, rypsi-, tai mitä hyvänsä kasvisöljyä (teflonpannu ei tarvii sitäkään). Raastetaan kohtalaisen kokoinen peruna syöjää kohti ja imeytetään joutavat nesteet talouspaperiin. Kuumalle pannulle laitetaan hautumaan kourallinen nokkosia (tässä tapauksessa pakasteesta sulatettuja) ja kuivateltu perunaraaste. Ne siinä pannulla muhivat kevyesti pöyhien ja levyn lämpöä säädellen. Ei tokikaan ole meininki käryttää niitä mustiksi vaan mehukkaan rapeiksi. Väri alkaa olla upea.

Noin. Nyt ovat perunat kypsiä. Huomasithan ettei suolaa ole vielä lisätty. Lirutetaan soijakastiketta pinnalle ja kumotaan lautaselle/sille. Lisätään viipale sienimureketta ja sellaista salaattia mitä sillä hetkellä kaapista löytyy. Nam.

Syntisen hyvää ateriasta saa lisäämällä vähän kermaa hautuviin perunanokkosiin ja ripottelemalla juustoa pinnalle. Nam, nam.

En laittanut kuvaa, kyllä näillä ohjeilla pitäisi mielikuvituksen toimia ja syljenerityksen lisääntyä.

Lähden tästä johtamaan kylätoimikuntani kokousta.

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaisi makealta. Pitääpä panna korvan taa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kutsusta !
  Koskas se seuraava satsi olis valmiina ?

  Mullon kauhee röhäköhä ja kurkussa asustelee siiliperhe. Oon nukkunut sellaisia 2-3 tunnin päivänokosia useemman kerran tänään.
  Ja nyt taidan mennä ihan oikeesti nukkuun.

  Hvää ötyä !

  VastaaPoista
 3. Tässä on oikee linkki.

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno sähköposti !
  Mää teen niistä laeista huoneentaulut blogiini.

  VastaaPoista