perjantai 27. maaliskuuta 2009

Kultakurkku

Kohta alkaa kolmastoista vuosi kyläni pentujen kanssa puuhatessa. Ensi sunnuntaina, niin juuri, silloin alkaa myös kesäaika, vietän taas kerran syntymäpäiväni kylän kakaroiden kanssa. Muutaman vuoden apunani näissä kekkereissä on huseerannut Körssi. Se tyyppi tunkee itsensä aina mukaan ja joka paikkaan. Se on kulkenut kylämme kesäriehat ja kyläkokoukset, väliin se käy pitemmälläkin. Pääasiassa se kykkii nuoristilamme hyllyn päällä, ihan poppikoneen kupeessa ja vahtii että volyymi pysyy kuosissa.

Nyt kun tila on ollut jo pitkään renoveerauksen alla Körssi sanoi että sillä on tylsää. Lupasin että se saa ottaa valvontavastuun sitten sunnuntaina niissä bileissä. No sehän innostui ihan kybällä ja kirjoitti tuollaisen jutunkin paikallislehteen.


"Moi kaverit! Niin ja moi vanhemmat!

Taas noi pani mut asialle. Ja tärkee asia onkin:

Toi Läykän Kyläyhdistys järkkää taas pitkästä aikaa karaokebileet nuorille. Ne Läykän Kultakurkkubileet. Tällä kertaan ne pidetään tuolla Paroonissa. Se on aika uus kuppila Läykässä, siis Läyliäisissä. Mä tiedän että jengi on viihtyny siellä pelailemassa ja limulla.

Ens sunnuntaina 29.3. tossa kello yhden ja puol neljän välillä koko mesta on ihan vaan nuorille varattu. Siellä ei sillon tarjota kaljaa eikä viinaa kellekään. Mut siellä on melkonen puffetti, missä on kuulemma vähän nakkei ja lihapullii ja sellasta ja tietty jotain rehui ja ranskiksii. Ja kokista saa kun pyytää vaan. Ja koko hoito on melkein ilmasta. Hei, mieti ny: kolmella eurolla napa täyteen safkaa ja biisit päälle! Ei oo paha hinta.

Joo, sit mä kuulin että sellanen Met Set Service tarjoo sen karaoken ja Make tai Lauri juontaa koko bileet. Mähän oon tietty kans paikalla. Kun mulla on niin pitkä kokemus näistä nuorten karaokejutuista. Mä oon ollu monta kertaa mukana ja tarviihan jonkun siellä olla vähän niinku vastuussa et kaikki skulaa silleen hyvin. Ja onhan siellä vähän kilpailun tynkääki: yleisö saa äänestää parhaan kimman ja parhaan kundin esitykset. Niille on kuulemma varattu ihan palkinnotkin. Siis kahdelle parhaalle.

Niin että jos sä olet 10 – 17 vuotta vanha ja oot läykkäläinen, tuu ihmeessä messiin. Tai jos sä oot vanhempi niin tuu silti mut sillon sun pitää maksaa tuplat eli 6 euroo. Se on se lipun oikee hinta, mut toi Kyläyhdistys sponssaa nuorille siitä puolet. Eiks olekin makee juttu!

Niin että kun sä saat tän lehden käsiin niin kipitä kiireesti ostaan sielt Paroonista ennakkolippu, et varmasti mahdut messiin!

Sunnuntaina nähdään!"

Kuvansakin se halusi mukaan. Tuossa on muistaakseni Idusta alkaen ruokapöytään- tapahtuman (tuttavallisesti se on vaan Itupäivä) meneillään. Körssin piti päästä sinnekin ja sillä oli taas tylsää. Onneksi oli kylälehtiä jaossa, niitä se lueskeli joutessaan.

Kerron sitten sunnuntaina muistivatko pennut herätä ajoissa ja tulla paikalle.


4 kommenttia:

 1. Körssille terveisiä ja tsemppiä vastuutehtävään!

  Voi että, olisin niin mieluusti ollut mukana!!! (mähän olen 16..) Mutta eipä auta kuin odotella tarkkaa (huom. siis TARKKAA) selostusta sunnuntain tapahtumista sitten jälkikäteen, joohan?

  Oikein supersemionnistuneita kekkereitä!!! Ja ONNEA!!! :D

  VastaaPoista
 2. Toimintaa, toimintaa! Hieno juttu! =oD

  VastaaPoista
 3. Moi! Moon takas. =) Kyselit lemmikeistäni. En viitsi omaan blogiin kirjoittaa (vaikka usein on tehnyt mieli!), koska ne on niin tunnistettavia elukoita. Mulla on kaksi naurukyyhkyä, ruskea poika ja valkoinen tyttö. Maailman ihanimmat puluset! Ennen tyttö oli superkesy, istui aina olkapäällä jne., nykyään se on arempi, mutta ennen munan tuloa sillä on hellyydenkipeä kausi, jolloin sitä pitää paijata usein ja pitkään. Poika on tätä nykyä tosi kesy ja tykkää kun sitä pitää käsissä ja silittelee. Ne ovat niin pehmoisia ja kauniita! Munista ei vaan ikinä tule mitään. Jompikumpi on maho. =D

  Mikä muuten on tuo Edith Piaf -juttu? Sun lempinimi?

  VastaaPoista