maanantai 3. elokuuta 2009

Yrjö ja Cassu

Yrjö on taas käynyt naisissa. Siis merkittävä seurapiiriuutinen. Sehän nyt vanhoilla päivillään vallan ramppaa tyttöjen perässä. Tällä kertaa oikein tuloksellisesti. Ilmeisesti harjoitus tekee mestarin.

Meidän geriatrinen tapauksemme, Casper-kissa, ei tokikaan käynyt naisissa, mutta aiheutti tuntikausien sydämentykytystä ja huolta. Johonkin aikaan aamutuimaan on huushollissamme harjoitettu sotatoimia, jäljistä päätellen. Ja ukko kadoksissa. Sillä on kyllä viime aikoina ollut tapana piiloutua outoihin koloihin ja olla vastaamatta kyselyihin. Tänään ei edes ruokapussin rapistelu saanut äijänkääkkää näkyviin. Oli siis pakko hyväksyä tosiasia että tyyppi on poistunut kotoaan. Todennäköisimmin parvekkeen kautta. Siispä etsintäpartio pystyyn ja maastoon.

Huolestuin kovasti Cassun katoamisesta. Ensimmäinen epäilys oli että ukko paennut kuolemaan, onhan se jo vanha ja könkkökoipinen, mutta hyvin hyppää kertaloikalla pakastimen päälle ruokailemaan ja hönniäisten pyydystykseen vielä korkeammalle. Seuraavaksi huoli oli siitä että se on partsilta (luultavasti) pudotessaan loukannut itsensä ja kituu jossain puskassa tuskassaan. Ja sitten tuli mieleen vaikka mitä. Kuten autot ja haulikot ja...

Lopultahan se kuitenkin löytyi ulko-ovenpielen japaninhappomarjapensaikosta, ihan juuresta. McGyver sai päähänsä vielä kerran kurkistaa siihen pensaaseen, ja sieltä kuuluikin vieno "miiuuuu" . Perusteellisen konttauksen tuloksena esiin saatiin hyvin tuuhea ja suurisilmäinen kisu. Kyllä oli kuulkaa silmäkulmat kireänä, helpotuksen itkua pukkasi. Casper oli myös hyvin hellä ja onnellinen, taisi poikaa maailmalla pelottaa..

Nyt molemmat katit kävelevät kynsillään ja Onerva kyräilee Cassua joka nurkan takaa. Haiseeko ukko pelolle vai mikä on, Onerva on tosissaan pahana. Ilmeisenä aikomuksena ajaa vanhus tiehensä kodistaan.

Että tällaista herkkua tällä kertaa. Ihan kuin ei olisi entuudestaankin ollut hankaluuksia. Onneksi reilun kahden viikon päästä kuolinpäivä on taas ohi ja jos vanhat merkit pitävät edelleen paikkansa, alkaa verenpaine laskea, puristus rinnassa laukeaa ja lihasten kireys hellittää. yli kahden kuukauden krooniset paniikkioireet myös. Mutta siihen on yli kaksi viikkoa vielä...


10 kommenttia:

 1. Onpa ikäviä tuommoiset kisujen perheriidat. Meilläkin on sellaisia joskus ja hätyyttelyn uhriksi joutuu täälläkin vanhin ja huonokuntoisin katti:(

  Sulle on taas joku kirjoittanut kiinaa... Toivottavasti kaksi viikkoa kuluu mahdollisimman vähin ahdistuksin.

  VastaaPoista
 2. Ekan kommentin rivienvälistäkin oli hankalaa lukea. Niin ... toivon kans, että pariviikkoinen hurahtaa nopeaa ohi, niin ettei huomaakaan eikä mikään ei-toivottu tunnetila ota valtaa. Olkoon Voima kanssasi!

  VastaaPoista
 3. Pakko kysyä: monennessako kerroksessa asutte?

  VastaaPoista
 4. Ouuuuh:/ No onneksi Cassu löytyi ja pesue on taas kaikki-yhdes-koos.

  Jäin muuten miettimään samaa kuin Hanni, kun jossain parvekekuvissa se vastapäisen talon lämpömittari tuntuu olevan niin alaviistossa.

  VastaaPoista
 5. Se on kumma asia nuo vuosipäivät. Kroppa muistaa. Oman aivoverenvuotoni ensimmäinen vuosipäivä oli mielestäni se kaikkein pahin. Nyt tapahtuneesta on lokakuussa neljä vuotta ja pikkuhiljaa ne vuosipäivät vaimenevat.

  Olipa hyvä että kisumisu löytyi kunnossa Meillä muutoin säilyi kissa vahingoittumattomana silloin kun olin pieni vaikka se onneton tipahti kerrostalon kolmannesta kerroksesta. Sillä pöljällä oli paha tapa luikahdella naapuriin jos vain vähänkin oli parvekkeen ovi tai ikkuna auki. Kerran sitten tullessaan tälläiseltä reissultaan tassut jotenkin lipesivät. No silläkin oli tuuria matkassaan. Voimia vuosipäivän kohtaamiseen. kohta se taas on onneksi ohitse. Terveisin Marja-Leena

  VastaaPoista
 6. Hyvä, että Casper löytyi. :) Puskasta taisi tarttua kissaan vierasta tuoksua ja Onerva luuli, että teille on muuttanut joku vieras kissa.

  VastaaPoista
 7. 室內設計 歐化廚具
  系統櫃 系統傢俱
  傢俱 廚具 歐式廚具
  裝潢 室內設計作品
  抽油煙機 廚具工廠

  你想為愛的小窩重新換個造型ㄇ! 你想為甜蜜小窩重新添購家具ㄇ!

  歡迎進入全台灣最具規模的廚具裝潢網^^

  VastaaPoista
 8. Asiasta tietävä Stansta tiedottaa, että Liskonaisen ja McGyverin parveke on talon alin, tavallaan toinen kerros siis.
  Onneksi kissa löytyi!!! :)
  Halirutistus ja voimia kahdelle viikolle!

  VastaaPoista
 9. voi tuota kiinalaisihailijaani!

  kurkkasin kokeeksi viimeistä kommenttia, se onkin mainos viihtyisän näköisestä hotellista.
  on vaan vähän kaukana...

  kisut ovat sopineet kiistansa ja mahtuvat taas samalle tyynylle. casper on erikoistunut parvekkeelta hyppimiseen, ensimmäinen loikka oli ollut ihan nuorena miehenä helsingin merihaassa, jossa hän leijaili kerrostalon viidennestä kerroksesta asvaltille.

  nyt menen hakemaan ne toiset näkimet. näette sitten illemmealla, minkälaiset.

  VastaaPoista
 10. Noista kiinalaisista mainoksista voi saada viruksia koneeseensa, tuli mieleeni ensimmäisenä kun huomasin, että linkki on mainos. HUI!

  VastaaPoista