torstai 9. huhtikuuta 2009

Kevät remppa ja leirielämää

Meillä on meneillään remontti.
Kolme vuotta sitten erikoismaalarityttäreni teki ison pintaremontin huusholliini. Silloin huusholli oli siis yksin minun.

Tekemistä oli paljon, hyvin paljon. kaikki edellisen asukkaan ruusutapetit ja oudonkeltaiset/koiranoksennuksenväriset seinäpaperit kiskottiin alas, maalipinnat ja katot pestiin, osa rappauksista keittiön ikkunan vierestä kitattiin ja muurattiin entistä ehommaksi, maalattiin koko selli valitsemillani väreillä. Kattoja myöten.

Keittiön alkuperäisiä kaapinovia, valkoisiksi maalattuja, ryhdistää nyt voimakkaan siniset malakiittiraidat, olohuoneessa vihreänsävyisellä "muuriseinällä" vilistävät pienet gekkoliskot kuin viherkasvien viidakossa. Eteiseen tytär maalasi häkellyttävät oikean näköisen kolmiosaisen marmoripaneelin, joita pitää koossa "vanhoista, vähän tummuneista laudoista" tehdyt raamit.

Sitten tytöltä loppui puhti ja kesäloma.

Makuuhuoneemme on siis tähän päivään asti ollut lähes alkuperäisessä kuosissa. Arviolta viidentoista vuoden pölyt, tervat ja nikotiinit ovat koristelleet tapetit aika hurjannäköisiksi.

Nyt sieltä on poistettu kaikki naulat ja ruuvit ja koukut ja rullaverhot ja pistorasiat ynnä kattolamppu ja tapetit. Tilalla on tasoitetta iso pytyllinen ja kunnon työvaloa. Homma aiotaan tehdä maalipurkillinen kerrallaan -menetelmällä. Muuten rahat eivät riitä. Siis purkki sopivaa maalia kuukaudessa ja toinen seuraavassa kuussa.

Koko kesä siihen menee, mutta entä sitten? Olemme orientoituneet muutamaksi kuukaudeksi leirielämään. Vähän niin kuin Berlusconi veisteli hupaisasti maanjäristyksen eloon jääneiden uhrien ahdinkoa. Eikö sille miehelle mitenkään voisi laittaa vaikka ilmastointiteippiä suun eteen? Tai jotain mukavaa ainetta lounasruokaan?

Nyt lähden viinakauppaan hakemaan kevään ensimmäisen ginipullon ja riittävästi punaviiniä pääsiäiseksi.

En vaan ehdi niistä täysin siemauksin nauttia koska paikallislehti pukkasi neljä juttua kirjoitettavaksi/haastateltavaksi ensi maanantaihin - eiku tiistaihin mennessä.

Muilta osin toivotan hauskaa pääsiäistä ja iloa herramme ylösnousemisesta.

9 kommenttia:

 1. Ajattelin kun luin hra Berlusconin tokaisun leirielämästä, että se olisi pitänyt työntää telttaan ja jättää sinne kuukaudeksi, olisiko siinä ajassa ajatukset retkeilystä muuttua.. Oikein hyvää pääsiäistä sullekin!

  VastaaPoista
 2. Hitaasti hyvä tulee, toivottavasti! Tai ainakin mielen mukainen.

  Nautinnollista pääsiäistä! Mahtaa tulla leppoisat jutut paikallislehteen...hih hih...

  VastaaPoista
 3. Olisit ne ruusutapetit lähettänyt minulle :)
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Remontin tekeminen on ihanaa! Vähän kadehdin nyt teidän puuhia siellä. =) Jos me joskus Hamletin kanssa päästään muuttamaan yhteen (jos se nyt ensin tulisi joskus ees kotiin...) niin en malta odottaa sitä seinien maalaamista! Ja hyvää pääsiäistä sinullekin! Pitäisköhän munkin hakea lauantaina alkosta jotain ja vetää kalsarikännit yksinäisen pääsiäisen kunniaksi...

  VastaaPoista
 5. Se kummasti aina piristää, kun saa uutta pintaa kotiin! Vaikka siinä tohinassa sitten aikaa tuhraantuukin. Tuttua sinänsä, kun täällä remontin keskellä ollaan jo kohta kymmenen vuotta asuttu... Heh!

  Rentouttavaa ja nautittavaa pääsiäisaikaa!

  VastaaPoista
 6. Ai että, kylläpä kuullostaa hyvältä tuo remppa. Toivottavasti homma sujuu hyvin :) Hyvää Pääsisäistiä sinnekin!

  VastaaPoista
 7. Remppa aina piristää (varsinkin lopputulos). :) Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 8. mmmmmmmmmmm remppa, tahtoisin, että joku remppaisi mun elämäni, no ei kait, hihii. Kiitos kommentistasi, en jätä ryhmää, kunhan kiukuttelen. Siunausta pääsiäisaikaasi t. Onnellinen Kristiina, jonka kone on korjattu :D

  VastaaPoista
 9. Vai että remppaa.. Olisi sille tarvetta täälläkin, suuret on suunnitelmat jo, mutta toteutus onkin sitten eri juttu. Mutta saahan sitä haaveilla... tiedä vaikka...
  Onneksi en ole tuota "perluskoonin" lausahdusta kuullut, kuulostaa näinkin aika omituiselta. Pääsiäisen jatkoja sinnekin, minä menen syömään lammasta ja muita herkkuja, jäänteitä perjantain "pileistä" ;)

  VastaaPoista