perjantai 29. elokuuta 2008

SilmänruokaaKun edesmenneen pankin lämpömittarissa on tuollaiset lukemat ja eletään elokuun loppua on syytä ryhtyä toimiin:Kurpelit kasvavat vielä hienosti, niitä en ottanut sisälle.Timjamit sen sijaan leikkasin kuivattelemaan talven yskäryskää odottamaan... ja mintut
Tässä me sitten kuivatellaan, kissojen ulottumattomissaTämäkin sekamelska on jo omilla paikoillaan totuttelemassa sisäruokintaanTämä on edelliseltä viikonlopulta: ananaslohi:

uunivadin pohjalla liraus oliiviöljyä (sitä neitsyt-)
nahasta irrotettu ja ruodottomaksi nypitty tarjousfile seljälleen , vähän hienoa merisuolaa (turkkulaise voi vaa pan) ja paljon tilliä ja ruohosipulia silputtuna pintaan. komeuden kruunaa (tällä kertaa, kun ei ollut sitruunaa) neljä ananaskiekkoa joista kuivattelin enimmät mehut tiehensä talouspaperin sisällä.
Sitten folioturkki päälle ja uuniin.

Otin uunistakin hienon kuvan jossa oli näkyvillä uunin lämpötila ja munakello näyttämässä paistolämpöä ja -aikaa. En kehtaa sitä julkaista, kun vasta kuvasta huomasin miten sontaiset uunin nappulat olivat alhaaltapäin nähtynä.
Siis: himpun alle 200 astetta ja tommoinen 35 tai 40 minuuttia enintään. Tulee mehukas ja maukas kala jonka seurassa maistuu parhaiten riisi, meillä se oli jasmiiniriisiä.
Ja vihreää salaattia.Tämä puolestaan on muistutus siitä ettei passaa unohtaa koiraa kahden kissa kera ja ulos menevää roskapussia keskenään kotiin.

Teppo osti mulle Markku Aron kokoelma-cd:n. Jatkan lepopäivää käyden uudelleen eiliseen.

ps. pidä nyt ohmeessä peukkuja huomisen onnistumiselle. kiitos.

9 kommenttia:

 1. Sullahan on oikein kovettu puutarha.
  Nyt sitten sisällä :)

  VastaaPoista
 2. Lycka till teitin festareille !

  Toistan itseäni:
  Sullon ihmeellisiä nelijalkaisia, kun ne antaa noitten horsmien olla rauhassa.
  Mää ostan silloin tällöin horsman kaupasta, että meitin nelijalkaiset saa puuhaa. Kun tuun horsmakaupasta ja lasken sen paketin tohon eteisen lattialle, niin ei se saa olla hetkeekään rauhassa. Siinä on välittömästi 5 nenää haistelemassa.

  Toi uunilohi oli varmaan hyvää. Kala on aina hyvää. Mää tykkään syödä kalan keitettyjen perunoiden kanssa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Silakkapihvit on yks niistä.

  Mää sit aloitin ruokakaappien siivoomisella. Starttaan maanantaina.
  Suuret projektit vaatii aina syvällisen pohdinnan.

  VastaaPoista
 3. niinpä niin, tytöt,
  istun vielä "aamu"kahvilla ennenkuin lähdön aika koittaa. kassit on pakattu ja yö nukuttu huonosti. Piti nääs olla varmuuden vuoksi festareilla koko yö jo etukäteen.

  VastaaPoista
 4. Sun kotis on melkonen viidakko! =) Kunnioitettavaa, koska mä tapoin kaikki vähäiset huonekasvini. Voi raukkoja.

  VastaaPoista
 5. eikös olekin!
  meillä jokaisella on omat vahvuutemme, niin kuin heikkoutemmekin. se juuri tekee meistä ainutlaatuisia yksilöitä. hauskaa ja onnellista mexikoa, odottelen taas uusia juttuja.

  VastaaPoista
 6. Sää oot Liskosisko näköjään meitin suvun suosikki =D.


  Arvasin heti (kun näin sähköpostista, että blogiin on tullut kommentti), että se on sulta tullut. Kukut niin kuin minäkin.
  Mää katselen Beckiä ja pistin just pyykit kuivuun.
  Kuinka festarit sujui ?

  VastaaPoista
 7. annelle:
  joo, niin taidan olla.ittehän kehotit vähän kattoon pikkusiskon perään ja mähän oon tosikko pikkusiskojen suhteen.
  ajattelin ensin vähän toipua ja purkaa festarikuvat vasta sununtaina.
  sitten niitä voi ihastella tolla meidän sivulla. www.nuoppari.fi

  VastaaPoista
 8. Nyt taitaa olla pakko ottaa Karhunkaataja, muuten menee huominen päivä ihan sekaisin. Mua ei väsytä, mutta nukkuun on pakko mennä, ettei heitä manian puolelle.
  Hyvää yötä Liskosiskoseni.
  Oot sydämessäni, näe kauniita unia.

  VastaaPoista
 9. Piti vähän kerätä rohkeutta, että uskalsin tulla katsomaan tätä;D Hyvältä näyttää! Kelpo tarkistus on suoritettu teilläkin. Voisiko sitä ajatella, että ekologinen jalanjälki on hivenen pienempi, kun osa jätteistä on syöty...?

  VastaaPoista