keskiviikko 6. elokuuta 2008

Dyd kud hedki kulkee

Tähän aikaan vuodesta on niin jännittävää tämä vuodenaikojen vaihtelu. Ihan niin kuin muulloinkin viime vuosina.

Muistathan kun koko viime "talven" jänskättiin että mikähän vuodenaika seuraavana päivänä on.
Atoopikolle/astmaatikolle tämä aika on luonnetta kasvattavaa. Heinät ovat kukintansa kukkineet, nyt on pujon vuoro. Kun on sadellut niin paljon ovat myös cladosporum-homeitiöt lehahtaneet lentoon ihan heimoittain.

Oikein reilu kuukausi meni tässä kesäaikaan normaalilla lääkityksellä, maanantaina pitikin jo nostaa kortisoniannosta (beclomet) ja tänään hain apteekkarin yskänlääkettä oman pitäjän apteekista. Se on KAMALAN pahanmakuista. Lisäänkin sitä muutaman tipallisen teemukiin (puolen litran), silloin se on siedettävää. Yleensä hoitelen tällaiset vilustumisjutut kotitekoisella yrttijuomalla, mutta nyt se ei piisannut kun onnistuin kylmettämään itseni viikonloppuna grillikylässä. On se vaan uskottava että tässä iässä ulkona istuminen ei ole enää kesähepenissä suositeltavaa - ainakaan yömyöhään.

***

Meidän pitäjässä alkaa koulut huomenna. Miettikää hei vähän: elokuun 7. päivä! Keskellä kesää ( vaikka kyllä koivuissa jo kellertää)!
Samalla se on ikävä muistutus siitä että ElmoFest lähenee juoksuvauhtia. No, sekä ennakkoliput että rannekkeet on jo painossa ja pressit on lähteneet maailmalle. Tänään hion julisteen lopulliseen muotoon ( se on pitkästä aikaa työlästä, kun en ole neliväripostereita vuosiin tehnyt).
Ennakkomyynti alkaa maanantaina ja nyt alkaa jo jännitys siitä tuleeko sinne porukkaa. Noo, se nähdään, enempää ei voi ennakkoon tehdä.

***

Naaraskarhuystäväni vaikertelee Vantaalla. Käskin sen hinata luunsa kiiruusti kotiin. Ei makeaa mahan täydeltä, sanotaan mutta minä olen sitä mieltä että ei sappeakaan. Ei auttaminen ole sitä että hammasta purren iloisena hyysätään vaikka sielu sykkii tulta ja tulikiveä ja silmistä sinkoilee tappavia tikareita. Jos ihminen aikoo olla avuksi ja tueksi läheiselleen on ihan enismmäiseksi huolehdittava omasta jaksamisestaan. Se on jämpti niin.

Nyt tää sanoo hei hei ja jatkaa sen plakaatin kanssa...1 kommentti:

  1. Moro Liskosisko !
    Kotona ollaan. Täällä oli ihan järkyttävä yllätys.
    Ei, kukaan ei ole menettänyt henkeään tmv. Kerron myöhemmin, jos kerron. Tai kun ensin tokenen.

    VastaaPoista