tiistai 1. syyskuuta 2009

Syksyn ensimmäinen


Miten se taas ehti kuukausikin vaihtua?
Ainakin täällä eteläisessä Hämeessä on syksyisen tuhnuinen sää. Kauppaan pitäisi lähteä käpsimään, mutta ei tuonne oikein viitsisi. Ehtoolla on kuitenkin taas lennettävä Riihimäkeen, sovittelukausi alkaa. Siis minun syyskauteni. Ensi kertaa vuosiin olen männä kesänä pitänyt pääni ja kaihtanut kaikkea "työn" tekoa. Olen pitänyt tiukasti lomaa ja kärvistellyt yksityisasioitteni ja elämäni/mme kanssa. Nyt tuntuu jo etukäteen uuvuttavalta hypätä kyytiin niille rattaille, joilta ymmärsin alkukesästä loikata tieheni.

Uusi koto alkaa sentään jo muistuttaa ihmisasumusta. Vähän. Vessaremontin loppuun saattamiseellea ei tunnu olevan mitään kiirettä. Pah! pitää mennä häätämään Agatha, Agnes ja Absalom *) jonnekin piiloon huussin seiniltä siksi aikaa kun Blondi Epsoineen tulee kylään.

Olipa muuten eilen vaikeaa poistua kotipihalta.
Roosa oli sitä mieltä että mamia ei nyt voi ilman vahtia ja turvaa päästää lähtemään. Pitkällisen piirileikin päätteeksi haukku hyppäsi taksiin, kuskin penkin kautta takapenkille ja istui siinä kuin tatti. Aulis-kuski epäili että heidän pässinsä on kenties hiukan taipuisampi kuin päättäväinen terrieri. Väkivalloin koira oli autosta irrotettava ja toimitettava lukkojen taakse, muuten ei olisi lähtö onnannut mitenkään. Nolotti ja suututti, toisaalta typyn käytös oli niin liikuttavaa.

Neuvottelen tässä paraikaa puuhellan kanssa lämmittämisestä. Olenhan minä nyt tulien kanssa maalaistyttönä ollut ikäni tekemisissä. Ei siinä pitäisi mitään kummallista olla. Puuhella toimii säädetyllä tavallaan ja sillä siisti. Paitsi ettei toimi. Jokainen tulisija on omanlaisensa, jopa uutukainen Siro-liesi. Aika äkkiä pääsin jyvälle sen metkuista ja nyt pesässä rätisee mukavasti pesällinen jos toinenkin remonttisälää ja mainoksia.

Kun tänään sain viikon toimittajantyöni postattua, voin alkaa remottirouvaksi.
Minun osalleni lankesi salin muurin kunnostaminen, tasoitus ja pinnoitus. Se on sopivaa puuhastelua meikäläiselle. Varsinkin kun kuntoni on selvästi kohentunut viimeisen parin viikon aikana rampatessa ylös, alas, ulos ja vaikka minne, olen ollut ulkona OMALLA pihalla ja siis ruskeampikin kuin varsin kesällä. Selkähän tässä vielä vihoittelee, mutta lisääntynyt liikunta helpottaa sitäkin oloa. Eikä sovi väheksyä tyytyväisempää mieltä. Täällä maanpinnalla on liskonaisen mukavampi ja itsellisempi olla.

Ja tämä, tämä kuolemankielissä virunut, seniili dementikko on vironnut elävien kirjoihin, syö kuin kissat ikään, ei oksentele kaikkea syömäänsä ja on lihonut ynnä vankistunut muutenkin.
Koko perheelle on muutto "maalle" tehnyt kerrasssaan eetvarttia.

Josko jo seuraavaan postaukseen pläjäyttäisin muutamia preesenskuvia. Nyt kun alkaa olla muutakin kuvattavaa kuin pahvilaatikoita ja jätesäkkejä...


*) ovat hämähäkkejä

8 kommenttia:

 1. Ajatus lähtee A:sta ja sitä mukaa myös päästä...En uskaltanut mennä katsomaan tekstiä pidemmälle sitä linkkiä, jonka laitoit sähköpostiin. ST:n laittamat kuvat veivät jo paniikin partaalle. (kts.ylämäki-alamäki-postauksen kommenttiloota)
  Ihana kuva kissasesta vaikka muuten...eh-heh...on se suloinen on.
  Tekstisi ilmoittaa kokonaisuudessaan syksyn energiaa palauttavasta vaikutuksesta sinuun, ihanaa!
  (Epsoo taistelee vielä lauantain vuoron kanssa, hö)
  Mahtavaa syysQ:n alkua, Rakas Ystäväni!!! ♥

  VastaaPoista
 2. Heh!Jotenkin söpöä, että niillä karvakoivilla on jopa nimet! Saattaa käydä niin, että Stansta menee puskapissalle mielummin:)

  Joko tuntuu omalta kodilta?

  VastaaPoista
 3. Onnea ja siunausta uuteen kotiiinne!

  VastaaPoista
 4. Onnea ja enkeleitä kotiinne. t. Kristiina

  VastaaPoista
 5. Arjaanneli saattoi tuossa yläpuolella arvata aivan oikein... :)
  Sulle olis luonani pikkuinen haaste...
  Ihanaa päivää!!!

  VastaaPoista
 6. Vai sellaisia kotieläimiä teillä :) Stansta olisi huutanut kitarisansa pihalle, jos olisi nähnyt, miten iso hämis poukkoili mökillä mun vastatapetoidulla seinällä. Oli melki tarantella ;) Ja puuhellan kanssa mie tappelin mökillä: se oli ollut viime syksystä saakka lämmittämättä, joten ilmeisesti ilmalukkokin oli piipussa. Mutta edelleen, joka kerta saan sen vähän pölläyttämään savua sisälle. Kokeilemalla huomasin, että kaikki ovet on oltava kiinni, silloin se vetää paremmin. Salapoliisityötä.

  VastaaPoista
 7. Stansta tosiaan olisi huutanut kitarisansa pihalle -nythän ilma kulkee tuolta nielusta aika esteettäkin...hah... :(

  VastaaPoista
 8. Ehkä minunkin pitää nimetä meidän hämähäkit, josko ne silloin muuttuisi mielyttävimmiksi olioiksi...

  Kiitos sadunlukuoikeudesta myös Jiin puolesta.

  Ja kuinka ihanan talon olette löytäneet!

  VastaaPoista