keskiviikko 9. syyskuuta 2009

090909A0909

Ei tuo ole mikään kummallinen otsikko. Tänään on todennäköisesti joku vastasyntynyt tyttölapsi saanut tuollaisen henkilötunnuksen. Tarkistusohjelman mukaan se on "virheetön" tunnus.
Toivotan lujasti onnea ja siunausta elämään tälle vastasyntyneelle, kuka hän onkaan.

Tämä päivä on ollut vasitenkin kiinalaisille suosittu vihkimispäivä. Yhdeksän ja yhdeksän on sielläpäin maailmaa hyvin tärkeä luku. Foneettisesti "pitkä ikä" ja "menestys, kestävä" ja muut vastaavat arvot kuulostavat aivan samalta kuin ne yhdeksiköt. Myös suomalaiset maistraatit ovat olleet tiukoilla samasta syystä. Ensi vuonna samanlainen ryntäys tulee varmaankin Aleksis Kiven päivänä.

Tämä päivä on ollut suuren surun ja suuren ilon päivä.

McGyver meni eilen vihdoinkin lääriin lähes kaksi viikkoa riivanneen tautinsa kanssa. Tänään vahvistuivat eilisen epäilykset kun testitulokset saapuivat.

H1N1.

Nyt ollaan tosin menossa jälkivaiheessa, keuhkoputkentulehduksessa ja sydämen kiukuttelussa. Ehdoton rasituskielto meneillään, muussa tapauksessa läärin varoitusten mukaan odotettavissa on sairaalareissu tai hauta. Kaikki hommat siis seis! En tahdo leskeksi.

Tämä uutinen pysäytti niin McGyverin, minut kuin ja varsinkin vuokraisäntämme. Viimeksi mainitulle nimittäin soitin aamulla ja kielsin tulemasta lähellekään tonttia ennen kuin annan luvan. Yhtään ei tullut mutinaa, säikähdys oli toisessa päässä puhelinta kova.

Pikku anekdoottina kerron että eilen tapasin kuolinpesän toisen osakkaan jonka kanssa pääsimme sujuvasti yhteisymmärrykseen menettelytavoista joilla talo saadaan kunnostettua ja meille vuokralaisille tulee asumisrauha. Epäilemämme orastava dementia on kuin onkin vallitseva tosiasia.

Seuraava jysäys tuli puhelimitse. Kerroin taannoin että yksi avh-kollegani oli saanut täsmätuomion. Tapasimme viimeisen kerran elokuun viimeisenä maanantaina, se oli myös elokuun viimeinen päivä. Seuraavana perjantaina hänen vaelluksensa päättyi. Pikku-Riitta on poissa.

Tänään sain tiedon entisen kollegani (huonekalukauppiasajaltani) menehtymisestä ärhäkkään ja nopeaan imusolmukesyöpään. Näin maailma menee.

Lasteni isihän menehtyi viime vuoden lokakuussa. Hän jätti minulle perinnöksi kummipojan.
Ihanan ongelmakimpun, joka vietti paljon aikaansa ipanana kanssamme, kulki kaikki kesät reissuillamme. Sattuneista syistä olen vuosikaudet saanut aina ensimmäisenä tiedon poitsun törmäilyistä. Meillä äitinsä kanssa kun on sama sukunimi. (äidillä tosin ei ole sitä -v -liitettä).

Tämä ottokummipoikani meni tänään vihille rakastettunsa kanssa. Suuri, lämmin ja rohkea teko. "vihille" ei nyt ole ihan oikea termi, vielä. Lainsäädäntömme kun suvaitsee vain parisuhteen rekisteröimisen. Pojat viettävät kuitenkin parhaillaan perheidensä: sisarustensa ja vanhempiensa kanssa hääjuhlaa. Minä osallistuin geimeihin puhelimitse, kaukana kun olen.

Pojat ihastuivat ajatukseen tulla Liskolandiaan häämatkalle, kunhan tautitilanteemme sen sallii. - Onko teillä pihagrilli? Myöntävä vastaus vahvisti helsinkiläispojille matkakohteen.Hannin sanoin: HYVIN saanut kisu.

Hän kävi välillä ottamassa huilit ja poistui treffeilleen työhuoneeni ikkunasta juuri. Tulevien lasten isukki näyttäisi olevan se aiemmin mainitsemani sinisen harmaa kolli. Ihan komea on, häntä vaan on sellainet suippo, rottamainen. Roosa ei taida hyväksyä uusinta vävyämme vaan toimittaa hänet aina tiehensä tontilta kun hän "kukkapuska kainalossa" pyrkii riiuulle.

Rakas Herrani, Kiitos tästä päivästä
Anna suojelevien kättesi lämpö ja turva rakkailleni
Kanna Pikku-Riitta kotiin
Anna meille rauhaisa yö
Siunaa huominen päivämme

amen

10 kommenttia:

 1. No jopas teitä nyt koetellaan:(
  Tuo rukous oli kyllä lämmin!

  VastaaPoista
 2. Onnea nuorelle parille, toivotaan heille monta hyvää vuotta yhdessä.. Tuollaisista päivämääristä tykkään, tapasin juuri tytön, joka syntynyt 080808.

  VastaaPoista
 3. Voi miten paljon tapahtumia, rajuja ja muutenkin syviä, ei pintakamaa..

  VastaaPoista
 4. Pah! Taas mun kommentti, jonka eilen kirjoitin, on hävinnyt. Sensuroit sie sen pois? Blogspotin blogien kommentit tahtoo kadota. Emmie mitään kurjaa kirjottanu :´(

  VastaaPoista
 5. Soisi jo hellittävän siellä! Kaikkea raskasta aivan liikaa, mun mielestä.
  Voimahalauksia!!!

  VastaaPoista
 6. No, yritän uudelleen, jospa blogspot ei SÖISI kommenttia :) Sulle tapahtuu asiat jotenkin nipuittain: hyvää ja pahaa roppakaupalla. Tuo tarina kummipojasta poikaystävinen oli jotenkin söpö <3 Iloisia odotusuutisia odotellen Hanni :)

  VastaaPoista
 7. Jaksamista nyt kovasti ja voimaa!
  Joka tapauksessa mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. ... niin ja Mäkkaiverille pikaista paranemista. Toivottavasti possunuha ei tartu sinuun.

  VastaaPoista
 9. Voi kun mä oon taas PÖNTTÖ!!! Siellähän niitä pönttöjä on vinot rivit mun duunipaikan takapihalla!!! Että laittaa mulle nyt TARK-KAA tietoa mitä ja millaista pitäis olla niin mä maanantaina käyn kyselemässä. Pönttö blondi!!! :)
  Kivaa viikonloppua ja toipumista halauksin! ♥

  VastaaPoista
 10. Virtuaalihalaus täältä, ja toivon, ettet sinä sairastu ja miehellesi pikaista parannusta. Voihan kurjuus, kun sanoja ei ole, mutta lämpimät ajatukset liitävät luoksesi, käden kosketus, pieni halaus, vierelläolo. t. Kristiina
  ps. Ihana kun on iloakin. :)

  VastaaPoista