keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Ähräämistä

Tänään. Voi että kuulostaa ja näyttää typerältä!

Okei, tänään oli vuorossa ikkunanpesu. Se on niitä harvoja kotihommia joista oikeesti tykkään. Siis vilpittömästi. Tykkään siitä että työni tulos on oitis nähtävissä ja se tulos on kirkas ja puhdas.

Muuten päivä on ollut ihan läpyskästä. Tai perseestä. Tai suolenmutkasta, tai jostain sellaisesta.

Ilmeisesti käsitimme vuokrasuhteemme perusteet aivan vikaan. Alkuun oli puhetta siitä että hoidamme osan vuokrasta osaamisellamme, siis kunnostamalla vanhaa, hoitamatonta taloa. Kaikkein kiireellisimpänä kohteena oli vielä eilen sisävessa ja sen toimintakuntoon saattaminen. Kohtuullista, eikö?

Vaan, tänäänpä isäntä saapui ( ei suinkaan yhdeksältä, kuten sovittiin) puoli yhdeltätoista sähkömiehen (?) kanssa ja sanoi ettei hän ehdi mitään vessoja laittaa, hän tekee sähkötöitä. Da? Laita vaan McGyver se loppuun, kun kerran osaat.

Oletteko koskaan kuulleet porrastetusta kaadosta? Siis vessassa? Tiedättekö ylipäänsä, mikä kaato on? Kaatohan on se kulma (joo, siis nyt ei puhuta keilaamisesta) joka valetaan märkätiloihin (mm), jotta vesi valuisi toivottuun kohteeseen, eikä esimerkiksi mädättämään seiniä. Yleensä vessatiloissa piisaa sellainen 10 milliä metrillä. Sepä oli ehdottomasti liian vaisua menoa. Vuokraisäntä laski ihan itse "oikeat" mitat, ja näin ollen vessassamme on SEITSEMÄN sentin kaato metriä kohden. Prkl. Samaan vessaan, jonka mitat ovat 1 x 2 m, tulee myös pesukoneliitännät. Se on nykyaikaa. Minun huoleni on miten vessanpytty saadaan istumaan vaateriin tuolla kaadolla. Kyllä sekä minä että McGyver pytyn osaamme vaateriin sinne istuttaa, mutta laillinen siitä vessasta ei tule. Sanoo rakennuslautakunnan jäsen. Siis minä.

Eikä tuo sähköhommakaan näytä kovin ammattitaitoiselta. Vai mitä tuumitte siitä että talosta häipyivät sähköt, naps, noin vaan, kesken tavun, ennalta ilmoittamatta? Asiasta mutisin ja vastaus oli: minähän sanoin että tällä viikolla tullaan. Tämä tapahtui kolmasti päivän mittaan. Kukaan ei ole
vielä kuollut. Katsotaan huomenna.

Säästän teidät muilta iljettäviltä yksityiskohdilta ja näytän pari kuvaa. Olen taas ylittänyt itseni ja tehnyt liikaa fyysisiä harjoituksia. Pesin salin ilkkunat, lattian ja miljoona huonekalua. Roudasin kapineita paikasta A paikkaan B, käyden välillä paikoissa D ja C, palaten paikkaan B. Tiedättehän? Naisia kun olette.

Pesty salin ikkuna pohjoiseen.


Pesty salin ikkuna länteen.
Lisämausteena syysverhot odottamassa huomista päivää, jolloin saatan kyetä kiipeämään ne paikoilleen.


Enempää kuvia, saati tarinaa ette tänään saa. Menen maate ja nukun, jollen ole jo liian väsynyt ja särkyisä. Palataan huomenissa. Tai jotain.

Muistakaa lukea iltarukousksenne.

4 kommenttia:

 1. Näyttää niitä mutkia ilmaantuvan matkaan siellä noiden asioiden kanssa, mutta mun mielestä te alatte olla noin kuvien perusteella jo mukavasti asettumassa taloksi liika kaatoja tai ei. Ihan alkaa olla kodin näköistä!

  VastaaPoista
 2. Kauniilta näyttää kuvissa, mutta ymmärrän kyllä, että tuppaa hieman hmm...vessanmaku suuhun tuommoisen vuokraisännän kanssa. Toivottavasti kaikki kuitenkin lopulta kääntyy hyväksi ja pääsette joskus nauttimaan rauhassa uudesta kodistanne.

  VastaaPoista
 3. Se tuntuu, että aina kun jotain rempataan, oli se kuinka pientä hyvänsä, tulee jotain kommervenkkiä vastaan. Mutta ahkerana olet ollut! Tuli oikein huono omatunto, kun olen viimeisen kuukauden miettinyt ikkunoiden pesua, mutten vain saa aikaiseksi... Ehkä ensi vuonna, heh! =oD Energiaa!

  VastaaPoista
 4. Jessus sentään, miten olet ahertanut. Ja kaadot mie kyllä ymmärrän, ja sen että kaatoa voi todellakin olla liikaa. Mitäs jos tekisitte sinne kaadot oman mielen mukaan, vähän lisäten siihen normiin, mutta ei niin paljoa kuin isäntä vaatii. Huomaisiko se? Tarkistaisiko se? Mutta ethän rehki liikaa, ethän?

  VastaaPoista