lauantai 5. syyskuuta 2009

Kivempaa kevyttä

Hommat vaan jatkuu. En nyt jaksa kovasti lörpötellä. Katsellaan vähän kuvia tässä ikkunoiden pesun ja järjestelyn ohessa.Kukkapenkkien raivauksen jälkeen alkaa olla vähän selkoa siitä mitä kaikkea täällä oikeastaan kasvaakaan. Akileijoja ainakin. Ja niitä valkoisia syysleimuja, joita on ihan liikaa.Ja sitten on tämä pioni.
Tämänkään tarkkaa merkkiä en tiedä, kun en ikuna ole pioneja kasvattanut. Se kyllä selviää viimeistään keväällä

Nämä tyypit ovat a) ikivanha ja herratietää minkä merkkinen omenapuu ja b) vasemmalla on kriikuna, joka sekään ei ole ihan neitoiässä. Ne kasvavat jännästi puolikaaressa. Tuumin tehdä siihen kohtaan huvimajan. Tuossa kottikärryn kohdalla on nyt grilli.
Tälle pellolle haluaisin ruudukkopuutarhan ja keskelle auringoksi kesäryhmän. Siis ihmisille.
Tämä saalis tuli tuolta puiden alta. Olen siis ollut pihallakin ahkera.Ja tässä on yhteistoimin suunniteltu ja koottu uusio/kierrätysgrilli. Pari ensimmäistä tuntia meni tulitiilien puhtaaksi polttamiseen ja tuon edellisessä elämässään jääkaapin hyllyä toimittaneen ritilän polttamisessa. Iltahämärissä, pihalyhdyn valossa maistui grillattu possu uskomattoman maukkaalta.

Marinoin sen possun (ulkofileetä) tällä tavoin:

itsekeitettyä, vahvaa mustaherukkamehua
itsetehtyä valkosipuli-persiljaöljyä (kylmäpuristettua rypsi-)
oliivi(neitsyt)öljyä
balsamicoa
rouhittua valkopippuria
(huomaa: ei yhtään suolaa!)Ovelta katsoen takapihalla, siis todellisen julkisivun puolella kasvaa melkoinen heinikko. Navetan liiteristä löytyi käsin taottu viikate, jossa on vielä alkuperäinen varsi. Sillä McGyver niittelee suunnattoman suurta pihaa. Minäkin niittäisin, mutta käsieni ulottuvuus ei riitä tuohon viikatemalliin.Alkuehtoosta tuli tämmöinen tyyppi. Siis eilen. Tänään on istuttu toinenkin tovi googlaamassa perhosen toukkia. Hän on heinähukka. En ole koskaan kuullutkaan sellaisesta. Mutta minäpä en ole perhostietäjä. Vielä.
Huomautan kuitenkin ettei mitään allergiaa ole esiintynyt.Tässä on hänelle sisustettu talvehtimiskoti.


Tälleen.
Vielä pitää hankkia apilaa ja mustikkaa jotta hän pärjää talven yli. Tyyppi tykkäsi selvästi olla lämpimällä kämmenellä, joten en ole tehnyt hänen oloaan epämukavaksi.

Tämä on siis tilapäinen koti. Vaatimukset ovat vähän isommat jotta hän pääsee rakentamaan itsensä perhoseksi asti. Se aika koittaa kesäkuussa.

Mutta mikä kaverille nimeksi? Vaikeaa, kun ei ole perhosen toukasta vielä tässä vaiheessa kovasti tietoa, naaraasta on kuitenkin kyse.
Ehdotuksia otetaan vastaan

7 kommenttia:

 1. Jotain tässä ehdottaakseni, kun hän ilmeisesti eilen löytyi, niin päivän mukaan ANSA? Menisi sinne samaan kastiin muiden PERHEEN A:lla alkavien kanssa...Söpö vaikka en ehkä ottaisi kädelleni kuitenkaan, en ole varma.
  Njaah, blondin on 'pakko' kommentoida grillasosiota, että EI mustaherukkaa EIkä valkosipulia, kiitos! Varmasti maistui kuitenkin tykkäävän suussa mahtavalta, uskon ma.
  Vähän hölmö päivä täällä tänään, mutta kai tällaisiakin on oltava...Toivottavasti siellä ollaan Mainiommalla mielellä! :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin löysin eilen toukan. (Ollaanpas me nyt samiksia, remontit ja toukat!) Se oli sikaiso. En ajatellut hoitaa sitä vaan paiskasin pusikkoon. =)

  VastaaPoista
 3. Pamela. Se on ihan Pamelan näköinen. Kamalaa kun sie jaksat rehkiä!!!

  VastaaPoista
 4. Hei Pamela olis hyvä!! Pamela on minusta ruskea nimi ja toukassahan on pikkuisen ruskeaa.

  VastaaPoista
 5. Minusta tuntui eilen klo 20.30 jälkeen ihan samanlaiselta kuin tuosta toukasta, kerällä, kämmenellä, hoidettuna ja turvassa. Kiitos siskorakas. t. Kristiina :)

  VastaaPoista
 6. Minkälaiset patterit sulla oikein on , kun niissä tuolla tavalla virtaa piisaa? Mä haluun samanlaiset.
  Toukka on muuten tosi söpö. Tekisi mieli silittää :)

  VastaaPoista
 7. :D kiitos illan piristyksestä! Mahtavan karvanen toukka!!!Ja hieno viikate :DDD

  VastaaPoista