lauantai 23. toukokuuta 2009

Tästä Roosa tykkää


Nyt se on valmis!

Tai siis se on oionlukuturneella ja odottaa kahden ilmoituksen matskuja ja pääkirjoitusta.
Viimeksi mainittu pitää vielä onkia aivojeni syövereistä huomiseen mennessä.

Ai?
Mikäkö on valmis?
no tämä:


Siinä se on! Neljäkymmentä sivua ajankohtaista tietoa ja yleistä huvia kotikylästäni.
Tällaisen urakan tein nyt vissiinkin viidettä kertaa. Itse lehti on vanhempi, kahden vuoden päästä tämä täti (todennäköisesti) tekee tuplakokoisen 20-vuotis juhlanumeron. Siihen olen jo kerännyt historiallista materiaalia kyliltä.

Mutta se on vasta sitten kahden vuoden kuluttua, ehkä puolentoista. Eiköhän kaksinkertaiseen urakkaan pidä varata kaksinkertainen aika - siis kuusi viikkoa?

Maanantaina on vielä kaksi haastattelua paikallislehteen ja sitten alkaa vap... ehei, eipä alakaan!


Maanantaina on tutustuminen mahdollisiin uusiin tiloihin Nuopparille, tiistaina ja keskiviikkona Kuutospäivät (perinteinen siirtymäriitti yläasteelle siirtyville, kerron siitä erikseen jos ketä kiinnostaa) ja lautakunnan kokous, torstain kohdalla ei taida vielä lukea mitään, loppuviikosta teen pari kunniakirjaa ja lauantaina joku (toivottavasti en minä) luovuttaa ne ala- ja yläasteen päättävälle oman kylän Hymyhenkilölle.

Sitten keskityn odottamaan eläklepäivää että taas pääsen maksamaan laskut ja hankkiman yrttien taimet parvekkeelleni. Koivunlehdet ja korvasienet on kiiruusti kerättävä talteen etteivät mene pitkäksi.

Nyt otan mielestäni hyvin ansaitun oluen. Kippis!

7 kommenttia:

 1. Hurrrrjan urakan sä olet tehnyt! Oikein tulee itselle laiska ja saamaton olo...
  Kippis! :)
  Olet ansainnut, vaikka kaksi tai viisi...

  VastaaPoista
 2. Tuo näyttää kunnioitusta herättävältä! Minä oon niin käsi koneen kanssa.
  Tuota... mitä sä teet niillä koivunlehdillä(ellei ne oo kiinnii oksassa niiku vihdassa)?

  VastaaPoista
 3. arjaanneli:
  teetä.
  minä teen niistä teetä. tai en pelkästään koivunlehdistä, käytän niitä
  teesekoituksissa. niin kuin vadelman- ja mustaherukanlehtiäkin. ja siankärsämöä. viimemainitusta massu tykkää kovasti talven aikana.

  kaivelepa tunnisteita vime vuodelta, siellä on vähän lisää...

  ja kohta tulee uutta.

  VastaaPoista
 4. Selkis!
  Minä lähen siis kaivuuhommiin.

  VastaaPoista
 5. Kateuden karvasta kalkkia niellen tulin ilmoittamaan, että voitit sen HoLakorun hurmaavan palkinnon. Nyyh, mie en.

  Ei vaitenkaan, Onnittelut:)

  VastaaPoista
 6. Tosiaan ONNEA ja halaus urakan päättymisen kunniaksi ja kilistän täältä käsin myös sinun kunniaksesi (kahvimukillisella).

  Täältä välillä möngin minäkin päivänvaloon, mutta vuoristoradallahan tässä ollaan. Kuka hitsi tällaisen on keksinyt, että ihmisellä pitääkin olla tällainen mieli. Ei vaiska, kyllähän me tiedetään, että kun näkyy vain yhdet jalanjäljet hiekassa Jumala kantaa meitä, vaikka välillä uskonpuute vaivaakin, huoh.

  Tuo edellinen kivipostaus on mielettömän mielenkiintoinen ja sainkin siitä idean nuorimmaisen kivikokoelmalle. Hän on ihan muutaman vuoden ikäisestä asti keräillyt kauniita kiviä. Hyvää sunnuntai-iltaa rakas siskoseni. t. Kristiina :D

  VastaaPoista
 7. PS. Äidilläni oli joskus tapana tehdä siankärsämöistä hyvää flunssalääkettä, nokkosista kaikenlaista ruuanlisuketta, joskus he tekivät myös ex-miesystävän kanssa voikukista kotiviiniä. t. edelleen se samainen Kristiina :)

  VastaaPoista