lauantai 16. toukokuuta 2009

Casperin Suuri päivä

Tykkään kaikista tyhjistä laatikoista ja koreista, tästä on justiinsa viety lehdet ulos.
Terve kaikki.
Mami lupasi että saan lainata tätä blogia ihan vähän.

Minulla on tänään syntymäpäivä, taytän ainakin 16 vuotta. Se "ainakin" tarkoittaa mamin mukaan sitä ettei tarkasta iästäni ole varmaa tietoa. Eka mami haki minut jostain kissatalosta (mitähän ne oikein on?) pääkaupunkiseudulla ja olin ollut tosi surkeassa kunnossa. Tatuointi korvaan ja sterilisaatio kyllä oli tehty mutta muuten minua ei hoidettu mitenkään. Olin kuulemma niin täynnä matojakin että melkein korvista tursusi, Oli niitä loisia ollut pinnallakin.
Hyi, miten kuvottavaa.

Eka mami kuitenkin oli halunnut justiinsa minut ja sai myös, matoineni kaikkineni. Olin silloin jo täysikasvuinen, mutta aika ruipelo. Se minua hoiti ja hölväsi niin että minusta tuli komea kollinvonkale. Seitsemän vuotta meni siinä perheessä kunnes ekan mamin astma alkoi äityä pahaksi ja oli pakko etsiä minulle uusi koti ettei tarvitsisi lähettää taivaaseen. Ensin ajattelin että taivaassahan olisi varmaan hienoa!

En kuitenkan päässyt sinne taivaaseen. Pääsin toiseen taivaaseen. Ja se mitä kuvittelin siitä ekasta taivaasta valkeni minulle vasta monen vuoden kuluttua kun Viivi, pitkäaikainen kissakaverini putosi sammakon perässä kaivoon ja tukehtui sinne se sammakko suussaan. Silloin mami sanoi että nyt Viivi meni taivaaseen. Kauhistus, sehän tarkoittikin kuolemaa, onneksi tämä uusi mami minut pelasti siltä.
ettei tarvitsis lähettää taivaaseen.

Mami sanoi että kun tarkasta synttäristä ei kerran ole tietoa, minun juhlapäiviäni vietetään uuteen kotiin saapumispäivänä.

Kerron vielä vähän tänne muuttamisesta.
Ekan mamin isä toi minut omassa vaaleanpunaisessa häkissäni ja siinä oli kaikki rakkaat leluni ja pyyhkeeni (täytyy aina olla pyyhe mukana, koskaan ei tiedä mihin joutuu). Ensimmäinen tunne oli melkein paniikki: ihan vieraat hajut ja ihmiset, apua! Olen nuorena poikana ollut kuulemma aika ujo. Sitten jostain ovesta tuli HIRVEÄN ISO kissa. Ei se oikeasti ollut hirveän iso mutta se näytti siltä kun se oli jo valmiiksi pitkäkarvainan ja nyt se tuli jokaikinen karva pystyssä. Menin oitis sohvan alalaatikkoon piiloon ja pysyin siellä yli kaksi viikkoa (kävin kyllä yöllä (tai johonkin aikaan) pissalla laatikossa ihan salaa, ruokaa ja vettä olikin siellä sohvalaatikossa. Toisen kerran piilottelin kolmisen kuukautta kylppärin kaapin päällä. Se oli silloin kun Roosa tuli meille. Se oli aika pelottava kanssa.

Nyt minulla on lokoisat paikat. Mami ja se McGyver huolehtii minusta hyvin. saan hyvää ruokaa ja rokotukset ja matolääkkeet ja ne vie lääriin jos ne ei itse osaa hoitaa. Ja sain vauvankin vajaat kolme vuotta sitten. Sen Onervan. Olen siis yksinhuoltajatäti. Oli se kuulkaa sika rankaa aikaa sen ipanan kanssa, mutta toisaalta aika ihanaakin. Meistä tuli hyvät ystävät ja Onsku pesee minut joka päivä aamuin illoin.

Mami kertoo sitten lisää kunhan vaan pyydätte. Tämä tietsikan käyttö ei ole oikeastaan kissalle sopivaa puuhaa.


Niin, kiitos Kollo kun muistit juhlapäiväni!

11 kommenttia:

 1. Voi, onnea vaan, olet saavuttanut kunnioitettavan 16 vuoden - tai sinnepäin - iän. Meidän Iina lähettää erityisterkut, hänet kun on pelastettu ladon nurkalta nälissään, karvattomana ja kuolemaisillaan. Oli tiputuksessakin kaksi kertaa, ja kun mamma otti puolivuotiaan Iinan itselleen (= antoi sen ukolle isänpäivälahjaksi, ettei ukko voinut palauttaa sitä), ei vatsa kestänyt edes ruokaa kuin lusikallisen kerrallaan. Niin ne kissat vaan toipuu ja komistuu hyvässä hoidossa. Iina on 14, ja ihan kissan kokoinen ja näköinen. Pyydä ylimääräinen annos hyla-kermaa siltä ihanalta mammaltasi.

  VastaaPoista
 2. jos lapsenlapset voi olla tietsikan vieressä, niin kyllä kissatkin..

  VastaaPoista
 3. Onnittelut ja rapsutukset! :)
  PS. Parvekkeellekin voi mennä nyt kun siellä ei ole vieraita ihmisiä...

  VastaaPoista
 4. Vietä oikein upeat juhlat eläinkamujen kanssa ja ihmisten. 16 vuotta on komea ikä ja hyvää oloa jatkossakin! Madotettuna ja rokotettuna (vaikka ainakin mua jännittää kohdata eläinlääkäreitä) on elämä terveempää ja kivempaa.
  Kollo (ja Sirpa-emäntä)

  VastaaPoista
 5. Onnea! Lähetän virtuaalisia rapsutuksia sinne :)

  VastaaPoista
 6. Haastoin sinut pieneen tehtävään jottet liian kauaa ole sen kylälehden kimpussa... :)

  VastaaPoista
 7. Rauha! Vaihdoin tilallesi Hannin vastaamaan haasteseen. Menehän suihkuun ja nauti huomisesta reissustasi!!! :)

  VastaaPoista
 8. Onneks olkoon kamu !
  Me ei saatu koneaikaa kun vasta nyt, kun toi mamma on jonkun ihme kakkurojektin kimpussa. Mikähän ihme paikka se kimppu oikeen on ?

  Vietä nyt oikeen rattosa synttäreitten jälkeinen yäkin.
  Toivoo Viisikko (ja mamma).

  VastaaPoista
 9. Hei, onneksi olkoon! =oD Komea ikä ja komeahan olet itsekin! Joskus se elämä sentään vie vaikeuksien kautta voittoon! =oD Nautiskelehan olostasi!

  VastaaPoista
 10. Rakkaat synttärihalit Kasperille!

  Sari

  VastaaPoista
 11. Killilta ja Sepeltä MIAUUU JA MOUU-UU onnea! Minultakin paljon!

  VastaaPoista