maanantai 25. toukokuuta 2009

Neljästi kaikkea

Nyt kun kaikki kesälehdet ovat peruuttamattomasti painokoneiden nieluissa, voinkin hyvin nollata pääni ja hoitaa muutaman rästin pois.

Aloitetaanpa tästä, tämä on se yksi miljoonasta -hölynpöly:

1. Neljä työtä jota olen tehnyt

Neljäkö vain?

Ensimmäinen oma, kokonainen ja itsehankkima homma oli pikapesulan piika. Se oli nuorelle naiselle opettavaista. Osaan tänäkin päivänä prässätä ja silittää varttuneempien heimoveljien saapashousut suoriin prässeihin. Samoin naisten röijyt ja ne mustat samettihameet. Tiesittekö että romaninaisen hameeseen käytetään yhdeksän metriä samettia? Nykyään kuulemma riittää kuusikin metriä, mutta siis mieluummin se yhdeksän. Tässä paikassa opin myös vahvan työmoraalin, sillä pärjäsin ihan halvaukseen asti.

Seiskytluvulla (siis viime vuosituhannen) oli kovasti muotia eristää allergiset ihmiset elämästä. Terveydellisiä kieltoja ja rajoituksia oli pilvin pimein. Aikanaan tyäpaikkalääri ilmoitti ettei minun sovi olla missään tekemisissä vaatepölyn ja kemiallisten litkujen kanssa. Siihen päättyi se ura.

Seuraavat yksitoista vuotta menivät lastenteossa ja samaan aikaan järjestörottana ja freelancetoimittajana sekä tiedottajana.
Yhdessä välissä olin koulun kanslistina ja muutaman vuoden kouluvirastossa kiertävänä sijaisena kaikenkielisillä osastoilla.

Huonekalukauppiaana ehdin olla vain pari vuotta kunnes se edellinen lama ja pankkilakko katkaisivat kaupankäynnin kertaiskulla ja konkurssi oli taattu.

Takana on siis 19 vuotta velkavankeutta, vielä kun vuodenvaihteeseen jaksan pinnistellä on se homma hoidettu ja pääsen kunnon ihmisten leiriin, luottotietoni puhdistuvat niihin aikoihin.

Tänä aikana ruokin juhlivia ja työtätekeviä ihmisiä omassa pitopalvelussani ja myin viinaa janoisille milloin kenenkin ravintolassa ja opiskelin baarimestariksi. Tämä ura päättyi taas kertaiskulla elokuussa -99, niin kuin koko elämänikin.

2. Neljä televisio-ohjelmaa, joita tykkään katsella:

Nyt on tunnustettava että näitä ei ole yhtään. Ei ole sitä telkkaria.


3. Neljä paikkaa, joissa olen ollut lomalla:


Marokossa vietin mielenkiintoisen viikon kauan, kauan sitten. (Matkakertomus kyllä irtoaa siitä vieläkin. Tein siellä ollessani artikkelin sikäläisestä koulutusjärjestelmästä)

Kotimaa on koluttu melkoisen tarkasti lasten kanssa aikoinaan.

Jordaniassa hujahti pari viikkoa ( siitä reissusta lupasinkin jutun)

Palestiinassa/Israelissa olittekin mukana (uusille lukijoilleni: etsi tunnisteista "maailmalla")

Vähän nolona tunnustan olleeni myös rantalomalla Turkissa, mutta se oli vahinko, ihan totta, lähdin vain esiliinaksi.

4. Neljä internet-sivua, joilla käyn melkein päivittäin:

Aamu alkaa a:lla, eli ensimmäiseksi tutkitaan maailman tapahtumat ampparreista, sitten tutkitaan kaikki blogit. Jossain välissä on relattava, silloin pelataan. Google ja Wiki(Hiki-)pediat ovat pohjattomat tietolähteet. Oliskohan siinä jo neljä?

5. Neljä lemppariruokaani ovat:

McGyverin opettama makaronilaatikko (vink. siinä on tuoretta tilliä)

Kaikki kanasafkat, mieluusti valkosipulilla ja homejuustolla.

Sieniruoat, (kohta saa korvasieniä,,,,,)

Kaikki kalat, paitsi silakka, sille olen ihan älyttömän allerginen(ja ankerias ja nahkiainen, ne vaan ovat niin ällöttäviä, silliä en myöskään syö!)

6. Neljä paikkaa, jossa olisin mieluummin nyt:

Öööö, tämä on vaikea. Yhden tiedän, se on vastaremontoitu makuuhuone ensi viikolla.
Olen vaan niin tyytyväinen kotiini ja maailmaani.

Niin kuin huomaatte, en taaskaan paljastanut mitään itsestäni.

3 kommenttia:

 1. Ei valkosipulia, eiih! Mä TIESIN, että siihen mustalaisten hameeseen menee kangasta se yhdeksän metriä, mistäköhän..? ;) Ja nyt (taas) suihkuun...
  Ihanaa maanantai-iltaa molemmille!

  VastaaPoista
 2. Palaapas luokseni hakemaan nalle, jonka sinne vielä lisäsin...Se kuuluu ehdottomasti sullekin!!! :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkään ei telkkua, mutta
  silli, silakka ja savustettu ankerias on namia.

  VastaaPoista