lauantai 18. lokakuuta 2008

Vain elämää

Roosalla oli tänään/eilen (kello on 0.01) juhlapäivä. Iltapäivälenkillä tavattiin kakkosrakas Leevi joka on tirmakka biconfrise-herra. Oli isäntänsä kanssa pissillä. Isäntä ei aluksi ollut tuntea Roosaa uudessa syyskampauksessa mutta Leevi tunsi. Tietenkin.

Kotvan kuluttua ykkösrakas Aulis (Gerlander, virallinen valvoja) saapui maminsa kanssa syysparturiin. Myös Aukin äipän vuosi sitsten leikatut pitkät ponnarinutturahiukset piti leikattaman, mutta kuinka sitten äkkiä tulikin kova kiire pois kun herra oli saatu talviteloille. Jotkut pitkähiuksiset taitavat uskoa tosissaan että hukkaavat osan identiteetistään ja /tai voimastaan jos hiuslatvoja vähän siistitään. Kosto elää, parturisakset ovat valmiina seuraavaan vierailuun.

Illan huippu oli Roosallae rakkaan ihmisvieraan odotettu visiitti. Oikeasti tämä ihmisvieras oli MINUN vieraani mutta sekös Roosaa häiritsi, syliin vaan suupielet korvissa ja hymyhampaat vilkkuen. Roosan henkilökohtaista omaisuutta, kun oli tuonut ihania peuran mahalaukun palasia herkuksi.

Toisin sanoen, ihan tavallinan arkipäivä. Ei mitään vaalijuttuja, ei penskoja, ei sovitteluja. Vain omaa perhettä ja ystäviä.

Paitsi että Seurakuntasisaren Isin kuolema ja tulevat hautajaiset ovat kirvoittaneet niin uskomattoman ikävän selkkauksen perheiden välille että puistattaa. Olin jo unohtanut miten "tärkeitä" asioita ovat kukkienlaskujärjestys arkulla, tuhkauskrematorion valinta ja nimien julkaisujärjestys kuolinilmoituksessa. Eniten ihmettelen sitä että yhtäkkiä minusta olisi pitänyt tulla leski vaikka erosimme Isin kanssa yli kaksi vuosikymmentä sitten. En viitsi edes kertoa kenen suusta nämä tulivat. Toivon että tyttäret jaksavat raskaan tehtävänsä loppuun asti kunnialla ja omantuntonsa ääntä noudattaen.

Hyvää yötä, painun pehkuihin mieheni, kissojeni ja koirani kanssa. Otan vielä mukaani Timo Harjunpään. Eiköhän niillä eväillä uni tule.

5 kommenttia:

 1. Olen käynyt lukemassa sekä aiemman tekstisi sekä tämän uusimman useaan kertaan... Paljon olisi sanottavaa, mutta olet jo osannut tiivistää asiaksi monta mitä omassa mielessäkin pyörii. Omaishoitajien työtä hyvin läheltä seuranneena ja yhden läheisen kuolinsyyn tutkinnan viivästymistä (sekä hautajaisten viimästymistä) hämmästelleenä, mietin usein että miksi ihmeessä sairaat, vanhukset, väsyneet ajetaan siihen pisteeseen, että pitää kynsin hampain taistella etuuksistaan, ilman että mikään toimisi niinkuin pitäisi...

  VastaaPoista
 2. niinpä.
  meilläkin hautajaiset siirtyivät viikolla. monestakin syystä, toivottavasti vainajakin ehtii mukaan. ja sitten nuo sukulaiset, toistensa tukassa kaikesta mahdollisesta. toisaalta parempi että nahistelevat keskenään, tytöt saavat rauhassa hoitaa asioita...

  kyläillään taas.

  VastaaPoista
 3. Moro täältä Tampereelta !

  Mua ihan puistattaa kun ajattelen noita "selkkauksen" kohteita. Siis noita asioita, joista aikuiset ihmiset saa, tai siis tekevät, niin vaikeita. Mitä merkitystä sillä on kuka kukkansa ensin laskee, vai laskeeko ollenkaan ? Tai onko koko horsmiakaan ?

  Jos esim. potee huonoa omaatuntoa siitä kuinka usein tai harvoin sitä Taivaan Isän luo mennyttä muisti, niin ei ne horsmat mitään hyvitä tai korjaa. Saati sitten se marssijärjestys suurin piirtein "muistin useammin kuin sinä, saan laskea horsmani ensin" - tyyliin.
  Voi kiesus !

  Ja sitten se kuolinilmoitus. Pala paperia, jota kukaan ei muista enää vuoden päästä jos ei sitä ole tarkoituksella jemmannut muistotilaisuuden valokuva-albumiin tmv..
  Saati sitten, että muistaisi missä järjestyksessä nimet siinä oli.

  Jonnin joutavia sivuseikkoja kaikki tyyni.

  Sitä toista blogisiskoani lainaten:
  UGH ! Olen puhunut !  (tulikoos liian tanakkaa tekstiä ?)

  VastaaPoista
 4. kiitos karhuseni, oli vaan pakko murista johonkin ja oma blogi on se paras johonkin.

  VastaaPoista
 5. Murise ihan rauhassa vaan, fiilikset on tuttuja. Kiva lukea koirajuttuja, arvaat varmaan miksi....;) t. Kristiina ps. enkelit joutuvat nyt matkailemaan tätä väliä minulta sinulle ja sinne tänne.... <3

  VastaaPoista