perjantai 18. tammikuuta 2013

Sisäsiistejä kissoja?

Olettekos koskaan miettineet mitä tarkoittaa sisäsiisti kissa?

Yleensä se kai meinaa että kissa toimittaa jätteenpoiston elimistöstään erikseen tarkoitukseen varattuun astiaan, jota hiekkalaatikoksi kutsutaan.

Kerran kauan sitten, viime vuosituhannella muutumme silloisen puolisoni kanssa maalle. Ihan umpimaalle. Kissat saattoivat harrastaa hyötyliikuntaa vanhoissa piharakennuksissa pyydystäen toinen toistaan mojovampia jyrsijöitä.
Kun pissahätä yllätti, saattoi ulko-ovella olla jono. Sisään ja hiekkalaatikolle.
Oppivathan ne aikanaan toimittamaan asiansa uloskin, mutta alkuun en tiennyt olisinko itkenyt vai nauranut. (rasti ruutuun: nauranut)

Missään muussa asiassa kissa ei ole sisäsiisti.

Eivät ainakaan nämä pikkunaiset, jotka juur täyttivät yhdeksän viikkoa.

Tässä talossa ei taas mikään ole pyhää. "Missä mun crocksit on? Tildaaaa! "Irti niistä kukista Olga!", "Kuka on vienyt mun pipon? (hattuhyllyltä), "MUN kirja!", "Miks kaikki mullat on taas lattialla?????!"  Esimerkiksi.

Kun käsitellään likaisia astioita tai pyykkejä on tarkoin laskettava juoksevien kissojen määrä, sillä niitä on ehditty jo jokunen onkia pesukoneista, sentään ennen käynnistystä.

Ruokapöytä on kuin pommin jäljiltä. Pikkuneidit eivät vielä hallitse kaikkia hienostuneita tapoja. Kirjat eivät pysy kirjahyllyissä, kengännauhat on aina avattu solmuistaan. Ja nykynuorten tapaan hurjimmat bileet pidetään aamuyön hämärinä hetkinä. Olga on ottanut uintitunteja Tapani Kansalta.

Matot ovat rullalla ja jolleivat ole, niiden alle on jemmattu kaikenlaista  (ihmiselle) tarpeellista, kuten kyniä, sytyttimiä,  kadonnut voileipä...

Kissanpennutko suloisia?

No kyllähän ne ovat:

 Olga Korbut tekee vaikutusta väkeen. Hän osaa poseerata.

 Tilda Swinton on kiinnostunut extremeurheilusta...

Kun hommat on hoidettu käydään yhdessä suloisesti unille.


6 kommenttia:

 1. Indeed! Niin totta. Oletko havainnut yhteistyö- ja avunantosopimusta kissan ja koiran kesken? Mä olen.

  Kissa vaivihkaa tassullaan pehmeästi kieritti keitetyn kananmunan pöydältä lattialle jota koira oli vastaanottamassa. Ikävä kyllä nämä eliöt eivät tienneet mitä munalle pitää tehdä / kuinka se kuoritaan / hävitetään ja jäivät "kiinni". Koira makasi pyödän alla kananmuna tassujen välissä "se oli toi - katseella" varustettuna, kissa makasi kahvinkeittimen vieressä ja tuijotti maanisesti pitkin katon nurkkia.

  VastaaPoista
 2. On ne kissat kyl niin ihania. Vaikkaki just 2 täyskasvusta tiputti 2 kukkaruukkuu kukkinee lattialle...

  VastaaPoista
 3. Meillä täällä kans sisävessan vannoutunut käyttäjä-katti! Tosin kissa ei myöskään viihdy ulkona kuin ihmisen seurassa - ja silloinkin todellakin ihmisen seurassa. Toistaiseksi vain yksi omatoiminen spurtti portailta lintulaudalle...

  VastaaPoista
 4. Elsi ja Leevi pudotti pussin possunkorvia, onneksi oli vaan neljän kappaleen pussi, heräsin Tappiksen ja Kustin rouskintaan aamuseiskalta lauantaina. Samaan menoon oli lattialle levitetty kilon pussi sokeria, ja roiskittu vesikuppi siihen päälle, jotta varmasti tarttuu kiinni. Ystvältä saatu puntti ihania miniruusuja oli silvottu lattialle eräänä päivänä ruusumatoksi, eteisestä olkkariin. Kiva tulla töistä, olin vielä varautunut ja kätkenyt maljakon tiskipöydän perimmäiseen nurkkaan.

  Eilen olin aikeissa leipoa teeleipiä, mittasin kaurahiutaleet astiaan, käänsin selkäni ottaakseni jauhot kaapista, niin Leevi istuu kaurahiutaleidin keskellä, on pissinyt sinne ja peittää tyytyväisenä hiutaleilla. Onneksi astia oli muovinen pipariboxi joululta, sain heittää roskiin kokonaan.

  Sitten tullaan syliin, kieputaan, ja kehrätään ja pusketaan, kaiken saa anteeksi.

  HannaHoo

  VastaaPoista
 5. Terse! Laterna kuoli, tervetuloa seuraamaan Fata Morganaa! :)

  VastaaPoista
 6. Jaksaisitko vastata mun haasteen kysymyksiin? :)

  VastaaPoista