tiistai 16. kesäkuuta 2009

Kyllä vaihtelu mummoakin virkistääMitähän tässä taas oikein sähellän?

Kaikki alkoi taas ihan pikku asiasta. Minua alkoi lopultakin kovasti häiritä se että Päivän Sanasta puuttuu aina osa. Aikani sitä venkslattuani uskoin lopulta että ei mahdu, ei sovi, vaikka kuinka änkeäisi. Pakko nöyrtyä muuttamaan pohja.

Ei tämä lopputulos oikein vielä miellytä, mutta onpahan alku sentään. Täytyy kysyä Elegialta ohjeita. Mutta Päivän Sana näkyy, enää se ei ärsytä sen paremmin minua kuin lukijoitanikaan.

***

Olin siis lauantaina markkinoilla. Tässä vähän saalista:
Ilmapallokauppiaskin uskaltautui ihmismeren sekaan.


Pilvet olivat sen näköiset että olivat juurikin aikeissa ryhtyä murisemaan ja syleksimään. Se ei ilmiselvästi haitannut menoa. Hyvin viihtyivät niin markkinakauppiaat kuin kansakin. Soitto ja laulu raikasivat.

Nytpä näin ensi kerran livenä kovasti ainakin radiokanavilla mainostetun kipukoukun.

Ei ole markkinoita ilman hömppää.
Tämä täti tarjosi pikapöytiä "erikoishintaan".

Tunnen naisen, enkä ihan luota kaikkiin hänen kotkotuksiinsa ja mielipahakseen kieltäydyin kohteliaasti ennustuksesta, tai oikeammin korttien katsomisesta. Sanoin että minulla on oma kortinlukijani (anteeksi pieni valkoinen valhe, tai, toisaalta, onhan minulla)

Suostuin sentään vetämään "päivän kortin". Se oli Harha. Hän kehotti minua luopumaan harhauskostani, "tiedätkin varmaan mistä", hän sanoi.

Tarkoitti varmaankin vasemmistolaisuuttani, uskomistani tuskin.

***

Taidan käydä vähän tyhjillä nyt. Kaikki kiireet on ohi. Vain vapaata edessä vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Se ei taas tiedä ollenkaan hyvää.

Jo muutama päivä sitten iski kesän ensimmäinen paniikkikohtaus. Tämä oli ihan oikea, ei mistään kaupparetkestä johtuva. En olisi niitä ihan vielä kaivannut, kun kuolinpäiväänikin on vielä pari kuukautta. Voi hitto, että ne on raskaita, pumppu pyrkii ensin kurkkuun ja siitä suoraan kudosten läpi maailmalle. Hengitys salpaantuu, raajat puutuvat, kuin olisi maitohapoilla koko lisko ja lopuksi tulee ihan hervoton itku. Sellainen kakova ja hallitsematon. Nostin välittömästi pöpipastilliannostuksen tuplaksi, mutta kestäähän tovin ennen kuin uusi vaikutus pääsee alkuun.

Miten tämän vaiheen aina unohtaa? Joka vuosi se yllättää kuin ensilumi autoilijat marraskuussa. Eikä näytä olevan helppo tapaus tänä vuonna. Jouten olo, vaikkakin ansaittu, on niin ikään juuri nyt pahasta. Joo, joo, tiedän, olen oikeasti kovin väsynyt, sekä ruumisraukkani että sieluni ovat toreissaan ja tarvitsen lepoa ja lomaa. Mutta mihin sitten tämän kesäpaniikin sitten piilotan, jos en työntekoon?

Paha dilemma.Paha.

Tällaista oliviini-basalttia kasvaa pohjoisessa. Kuolevaiset käyttävät tätä kiuaskivenä, mitä tein siitä koruja. Silloin ennen.

10 kommenttia:

 1. Mun hierojan mies teki mulle ilmaiseksi kipukoukun, otti mallin siitä aidosta, jolla on suolainen hinta.. Paniikkikohtaus on kuulemma kammottava, kertovat sen kokeneet. Kaverini vietiin piipaalla sairaalaan, hän luuli kuolevansa. Eihän siihen kuole, mutta siltä se kuulemma tuntuu.. Pidän peukkuja, ettei tulisi uudelleen ainakaan hetkeen.

  VastaaPoista
 2. ensimmäisenä kesän minutkin pakattiin ambulanssiin, ja seuraavanakin, silloin tosin oli myös uusi infarkti, ohimolohkossa.

  sittemmin opin itse hallitsemaan jotenkuten niitä kohtauksia. onneksi ne tulevat vain näin kesäisin, kehoni alkaa elää sitä kymmenen vuoden takaista katastrofiaikaa.

  yleensä nämä ptsd:ksi nimitetyt tempaukset hellittävät aikaa myöten, mutta eipä tietenkään minulla.

  kiitos kuitenkin toivotuksesta, kultaseni. näitä tulee vielä ennen syksyä vaikka kuinka niitä pastilleja popsisin.

  ja nyt muuten lähtee tuo sanavahvistus plutoa kiertävälle radalle!
  kun en saa siitä itsekään selvää, ei minun blogissani kidu kukaan muukaan.

  VastaaPoista
 3. Voi ei! *halaan ja silitän suomujen myötäisesti*

  Ihana kun tuossa ekassa kuvassa lukee niin selkeesti 'pölypussit' kuin pikku vinkkinä tälle blondille, joka karttaa (omassa kotona) siivoomista kuin kuin kuin... =( Joskus sitten kun ei ole muuta tekemistä...

  Söin juuri suklaata -mikä VIRHE laktoosi-intolerantikolle! Nyt maha on kuin jalkapallo ja siihen sattuu. Pitäisi pian lähteä kipittämään Epsoon työpaikalle. Otamme molemmat huomisen duuneista vapaaksi ja nukumme & nautimme! :)

  Parempaa oloa sinnekin! Halauksien kera!!!

  VastaaPoista
 4. Ai niin, meillä on duunissa tuollainen 'keppi' -en tiennyt mikä se on. Nyt tiedän, kiitos! =)

  VastaaPoista
 5. Vai vasemmallepäin sinuakin viemistää. Meillä on sitten semmoinenkin yhteinen harha ;-) Olisipa mukavaa, jos tuommoisen kipukoukun voisi saada myös mielen sisäisien kipujen ja kiristysten karkotukseen.
  Toistaiseksi ei saa, joten kokeilempa vanhaa konstia ja pistänpä käsiä risiin sinunkin puolestasi

  VastaaPoista
 6. Voih, paniikkikohtaukset ovat varmasti hirveitä. =( Silityksiä ja halauksia! Toivotaan nyt kuitenkin että JONAIN päivänä ne lievenevät ja loppuvat kokonaan!

  VastaaPoista
 7. Minä tiedän, millainen on paniikkikohtaus. Itsekkin olen sellaisen saanut. Onneksi silloin tiesin mistä on kyse, kun kerran korkealla rukan päällä kiekuin ja korkeen paikan kammoselle se on.. Noh, puoli tuntia siinä meni panikoidessa, ennenkuin pystyin irroittamaan sormeni lyhyen ruohotupsun ympäriltä. Ikinä eläissäni ei alastulo ole ollut niin pitkissä kantimissa. Sama juttu puijon tornissa ja oulun tietomaan näköalahississä.

  Minä laitan kanssa kätöseni ristiin ja rukoilen puolestasi. Suuria halauksia, ymmärtävää mieltä, niillä hellin ystävääni pientä.

  VastaaPoista
 8. Voi sinua! Suo siellä vetelä täällä. Mitenkäs suu pannaan... toivottavasti saat tasapainoon levon ja työn, sitä toivon samalla kun tulin toivottelemaan leppoisaa jussia. Sahausprojekti kauniista puusta vielä vaiheessa, ehkä nyt vapaalla syntyy kiekkoja, viikon olen hihasta kiskonut.... Mutta unohdettu ei ole teittiä! Ja komeat "kiertämät" olet rintavarustuksellesi saanut, pitäisiköhän minunkin pistää mies asialle ;)

  VastaaPoista
 9. Voi rakas liskosisko, halaussilitys täältä. :D t. Kristiina

  VastaaPoista