torstai 5. heinäkuuta 2012

Kasvaa, kasvaa, jaksaa, jaksaa

Katsoin kalenterista että just nyt on aika Pekan vuosikuvan. Oliskohan tämä poika jo kuusivuotias, muistaakseni on. Tai seitsemän...


  Vai miten se nyt menee? Jos herra on ollut vuonna 2008 kolmivuotias ja tämänkokoinen,  Ja seuraavana kesänä näin iso.
 Sitten poika kavereineen muutti kirkonkylälle ja oli jo aika reipas uudessakin kodissa. Vaikka sitten eteisen hämärissä.Viime kesänä alkoi vanha purkki käydä ahtaaksi, tai ainakin kiikkeräksi kissataloudessa, oli tarpeen tukevoittaa kasvualustaa.


Muistatteko, kun kisumisut viime kevättalvella "hoitivat" vähän Liskonaisen viherkasveja? Se oli niitä aikoja jolloin nyt pihamaallani kukoistava puutarha oli aika pieni?

Tuossa on yksi leikkien tiimellyksessä katkennut kohtalonköynnöksen latva.

 
Juurtuminen onnistui mainiosti ja nyt pitää päättää minkämuotoiseksi hänet haluan kasvattaa. Muokkaanko pensaaksi. Vai etsinkö viihtyisän kiipeilypaikan?  Kas kun se alkuperäinen säilyi muilta osin hengissä ja on hänkin aika laajalle levinnyt...
Juur näin hellekelillä tässä lempinurkkauksessani on aikas tukala istua, mutta muuten ihan viihtyisää. Murattikin on hoksannut uuden kiipeilyristikon.Metsämansikkamaa kotipolun laidalla. Ensimmäiset mansikat punastelevat jo ja kohta niitä on lisää...


Tomaattia yrttipedillä. 
Kas tässä valmis salaattilautanen, vain sipuli ja oliiviöljy puuttuvat.


Päärynätomaatteja...


ja luumutomaatteja

Toki muitakin tomaatteja täällä kurkottelee kohti taivasta ja valoa, mutta ette te niistä kaikista voi olla kiinnostuneita. Luulen että kurpelit, herneet ja muut kuuluvat samaan sarjaan. Ihastellaan niitä joku toinen kerta.

Ja puhutaan muustakin joku toinen kerta. 

Varttuneeseen ikään ehtinyt äitini on järjestänyt itsensä keskussairaalaan vissiin hyvinkin pitkäksi aikaa, kunnes kotikunnan lasaretista löytyy kuntoutuspeti. Onneksi älyää asua kunnassa jossa vanhukset ja vammaiset saavat arvolleen (ihmis-) sopivan kohtelun ja huolenpidon.

Älkääkä nyt sijoiltanne säikähtäkö. Putosi vaan sohvalta arviolta lauantaina eikä päässyt omin voimin ylös. Turvarannekkeen oli suihkuun mennessään irroittanut ranteestaan - ettei se kastu (!) ja puhelin oli latauksessa toisessa huoneessa. Siis ulottumattomissa. Maanantaina oli sitten ruokalapavelun  tyyppi löytänyt muorin ja yhdessä pikkusiskon kanssa toimittivat ambulanssilla sairaalaan.

Tarinan opetus?
No, tarinan opetus on se että jos sinulla (tai läheiselläsi) on määrättynä turvaranneke, HUOLEHDI SIITÄ ETTÄ KÄYTTÄJÄ EI KOSKAAN, SIIS K O S K A A N OTA SITÄ POIS RANTEESTA! Ei varsinkaan suihkussa.

Taivas varjele, mitä tuosta vielä tulee!

6 kommenttia:

 1. Onneksi äidillesi ei käynyt pahemmin ja onneksi pääsi hoitoon! Huh!
  MIKÄ ON KURPELI???
  On niin vihreää ja vehreää. (yhdestä kuvasta bongasin tutun liskon,heh)
  Ihanaa heinäkuuta! Molemmille! Kaikille siellä!

  VastaaPoista
 2. No huhhuh! Onneksi lopulta äidilläsi kaikki hyvin! Mummoni aikoinaan (ennen kännykkä- ja turvarannekaikaa) oli kaatunut suihkusta tullessaan, makasi pari vuorokautta pääsiäisenä lattialla, vain matto peittonaan ja IKKUNA auki. Isä veljineen hänet siitä sitten löysi ja toimitti sairaalaan, jossa mummo sitten muutaman päivän päästä kuoli saatuaan keuhkokuumeen...... :(

  VastaaPoista
 3. Haaste heitetty sulle blogissani!

  VastaaPoista
 4. Meillä yläkerran naapuri oli kaatunut pari viikkoa sitten. Onneksi hänen äänensä oli kuulunut parvekkeelta. Poliisi soitteli käytävän ovikelloa ja osasin ohjata heidät todennäköiseen huusholliin huutelemaan postiluukusta. Sieltä siten löytyi lonkkamurtunut vanha ihminen. Näitä tarinoita on nykyisin tosi paljon.

  VastaaPoista
 5. Laitoinpa juuri ainoan viherkasvini joka Leevin käsittelyssä vielä kitkuttelee, pihalle tuulettumaan.

  Peukut pystyssä, että äiti toipuu pian! Oma äitini on ihan ok, hyvin vielä pärjää ja ei tarvitse mitään apuja, mutta välillä ratsataan koko sisarussarjan voimin, onk kukaan kuullut äidistä ja milloin viimeksi, kun äiti tapaa sulkea matkapuhelimensa, on vakuuttunut, että jos virta päällä laskua kertyy...Huoh.

  HannaHoo

  VastaaPoista