torstai 7. huhtikuuta 2011

Päivän pläjäys

Ihana päivä! Kerrassaan onnistunut! Aplodeerataan sille.

Vaikka tuo kinttuni aina vaan muistuttaa pottumaasta nostettua kongonrosamundaa, ei asiinä sentään ituja kasva.

Jo aamu alkoi muikeasti, kahvi maistui poikkeuksellisen hyvältä kun sitä jo ennen (hyvin vähän ennen) yhdeksää hörppäilin tietsikan ääressä. Olin varannut nipun hommia tehtäväksi tänään ja valtaosan suunnitelluista sain valmiiksi, ainakin valmistelluksi seuraavaa vaihetta varten.
Kas kävipä niin että paikalliseen ravintolaan oli ottanut alaikäinen bändi yhteyttä esiintymistoiveen tiimoilta. Herra ja rouva Ravintola hetken pähkäämisen jälkeen hokasivat soittaa minulle että mitäs nyt tehdään kun heillä olisi pikku idea.

Pikku idea kasvatti terhakat kärhöt ja niin on kesäkuun ensimmäisen sunnuntain liverokkibileiden valmistelu kiivaassa käynnissä. Alaikäisten bileet. Kun osallistuvat bänditkin kerta ovat, ainakin osittain. Vielä puuttuu räppäri veneestä, mutta niitäkin tällä mummilla on läjäpäin varastossa. Takaan että niistä kinkereistä tulee taas perihauskat. Palataan tähän tuonnempana. Lupaan väsyttää teidät väliaikatiedoilla.

Sain yhden ikkunankin pestyksi. Eilen pesin kolme lasia, siis ikkunalasia, koneellisen astioita ja kaksi pyykkiä. Nämä saavutukset ovat maininnan arvoiset, koska ne eivät varsinaiseen ruokavaliooni kuulu. Selityskin on olemassa: McGyver meni töihin. Siitäkin saatan mainita lisää myöhemmin.

Tomaatin taimet pääsivät päiväkodista eskariin, samoin samettiruusut. Ne sormustinkukiksi ja siperianunikoiksi isona ryhtyvät ovat vielä ihan vauvatarhassa, sellaisia hengityksestä kumoon meneviä vasta. Ressut pienet. Mutta hellyydellä niistäkin tulee isoja kaunottaria. Paitsi jos kissat, erittäinkin Tytti-pytti ne istuvat litteäksi hyvästä linnoituksesta huolimatta.

Illan kruunasi tämän kuukauden AVH-kerho. Liftasin melkein-naapurin kyydissä perille, koska keli ei houkutellut kelaamaan kiertotietä pisteestä A pisteeseen B kiertäen tosiaankin pisteiden G, S, R ja Ö kautta. Kun ei tässä kunnassa tuo kunnossapito ole viimeaikoina ollut kovin suuressa huudossa.

Kelaamalla? No pyörätuolilla, sillä Meyralla kelaamalla. Eilen muuten tuli kunnantalommekin esteettömyys testatuksi. Kehnot pisteet sai talo. Pääoven edustalle on rakennettu oikein betonista loivahko ramppi meitä liikuntaesteisiä varten. Oven pielessä on lain edellyttämä lappukin, jossa kehotetaan soittamaan apua kunnan keskuksesta. Vaan minullapa oli avustaja mukana. Kun mentiin äänestämään.

Eka töksähdys oli heti kynnyksellä. KYNNYKSELLÄ. Ei siitä omin avuin yli päässyt. Ja tuulikaapin toisella puolen oli samanlainen. Ennakkoäänestyspaikalla sen sijaan oli erikoisesti taiteltu koppi, sellainen kuin muinoin olivat puhelinkopit seinässä. Oli tässä kohtaa ajateltu meikäläisiä, siihen pääsin ihan tuolilla kepeästi. One vote! Sitten mentiin ulos tupakille McGyverin kanssa. Samojen kynnysten yli. Ja kohta piti menemän toisesta ovesta sisälle lautakunnan kokoukseen. Sielläkin oli luiska, jossa oli vielä sopivan karhea kuramatto päällä. One vote more. Ja siihen se esteetön lysti loppuikin. Oven edessä oli liki KAHDEKSAN sentin kynnys. Käytävän päässä oven kohdalta löytyi sellainen palo-oven kynnys. Korkea. Kokoustilan eteisen läpi rullaten päästiin viimeiselle kynnykselle. Se sentään oli sekä korkea että leveä.

Toisin sanoen. Ihan meni miinukselle pisteet. Vedin kaikki äänetkin pois. Sijoitus oli kuin Suomella Euroviisuissa ennenvanhaan. Tästä puhutaan vielä. Sekä vammaisneuvostossa että omassa lautakunnassani että teknisen toimen kanssa että kunnanjohtajan kanssa. Takuulla. Ei auta tuliterä hissi joka täyttää.... hetkinen, vuodenko... ei kun kaksi vuotta tulevana kesänä. Kunnantalo täyttää sentään jo kohta neljäkymmentä vuotta.

Miten liikuntarajoitteinen voi liikkua tällaisessa pitäjässä omilla apuvälineillään ja itsenäisesti? Vastaus on Ei mitenkään.


Oho. Tuliko taas vähän vauhkottua?
Siis tänään oli ihana fiilis AVH-kerhossa. Meillä oli jotenkin erikoisen leppeä fiilis koko illan. Jopa niin rento että Iso-Eila ei muistanut eikä tarvinnut lepohetkeä, jota hän yleensä tapaa tarvita vähintään puolen tunnin jaksolla. Pelasimme nokkeluus- ja selityspelejä, joska iltäpäiväinen vesisade muuttui ensi rännäksi ja viimein lumeksi eikä meitä isommin innostanut suunniteltu mölkkykisa pihalla.

Siispä voin hyvin omintunnoin toivottaa teille rauhaisaa ja hyväunista yötä, pelata mahjongin tai pari, juoda iltaolueni loppuun ja uinahtaa luvun alla olevan dekkarin viereen.

Edit Piaf bongasi melko monta kirjoitusvirhettä, mutta tuo kieltäytyy niitä korjaamasta. Montako sinä löydät?

8 kommenttia:

 1. En viitsinyt laskea virheitä sillä sallin niistä jokaisen sulle. ♥
  Kuulostaa ihanalta nuo alaikäisten bileet. Että sä jaksat -onneksi.
  Oli muuten pakko hihittää ääneen kun aloin mielessäni kuvittelemaan ITÄVÄÄ kinttua. Olis siinä. Multaako se sit kaipaisi? :)

  VastaaPoista
 2. Emmäkää viitti ees aatella jotai kirjotusvirheitten laskemist. Itelle tulee niit niipal, et sama aika menee niitte korjaamisee, ku ite tekstin kirjottamisee.

  Mukavasti oli sulla päivä menny. Ite aattelin laiskotella koko päivän. Välil nousen vaa sevverra, et saan jotai syödyks ja tupakil käytyy. Eilen taas innoissani tein niipal, et nukahin jo ennen kasii, vissii.

  VastaaPoista
 3. Mites jos järjestäisit vastapainoksi myös yli-ikäisten bileet? Sellaiset 50+? Ilmoittaudun!

  On sulla ollut touhua. Mieli tekisi varoitella, mutta etköhän osaa pysähtyä kroppaa kuuntelemaan.

  Iltaolut kuulosti hyvältä, taidanpa helliä ajatusta iltaan ja, kun en olutta juo, avata sen joululahja-Amaronen.

  HannaHoo

  VastaaPoista
 4. En nähnyt tekstiä ahmiessani yhtään virhettä, luin ihan joutuisasti alusta loppuun. On nuo "esteettömät" kunnantalot ym aika uskomattomia. Tässä hiljattain bongasin niin jyrkän invalidiluiskan jossain, (ei ollut meidän rautatieasema tällä kertaa), etten uskaltanut kävellä siitä edes terveillä jaloilla alas... nosta vaan älämölöä asiasta.

  Hellä tukistus Hannilta kaikesta huolimatta... ois se mäkkaiveri ne ikkunat pessy
  >:-(

  VastaaPoista
 5. niinmuttakunikkunanpesuonniinkivaakunhetinäkeepuhtaanjäljen. sitäpaitsimäpeseneikkunatpraremmin. enkäpääseniitäpesemänäänkuinyksinollessakunmcgyveronhetikieltämässä.

  VastaaPoista
 6. Palaan lukemaan pian. Jii yrittää jättää päikkärit nukkumatta, yhä vaan useammin, joten aika on kortilla.. Tulinpahan kertomaan, että muutama matkakuva on lisätty.

  VastaaPoista
 7. Mutkunsiitähuolimattaettäootkyllävarmaanteistäseparempijahuolellisempiikkunanpesijäniintuossakunnossaetolisisaanutsiihenhommaanryhtyä. Muttaminkäsmeillejästipäilletekeekunmetehdäänainajustniinkuitepäätetään. Niih!

  VastaaPoista
 8. Nonni. Asioita liikuntarajoitteisten kannalta on kuitenkin mietitty. Täällä ei. Saatanpa ottaa joskus muutaman kuvan. Jos muistan.

  VastaaPoista