keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Hauenruoto kurkussa

Ei täällä mitään hätää ole, mutta tuo vain oli jotenkin ääriakuutin otsikon paikka.

Siis odottaessani kirjautumista sain kitalakeeni hauenruodon, ja se tietty kutitti ja aiheutti oksua enteilevän yskänpuuskan. Yrjösin puoliksi pureskellun suullisen kämmenelle ja sitä myötä lattialle, josta Tytti ystävällisesti siivosi sen pois. Helvettiin poisi, niin kuin Iida-peikko pentuna asian ilmaisi.

Tässä on taas vietetty varsinaista aikaa. Tajusin alkuviikosta että pitäähän minunkin saada pitää lomaa. Vaikka oikeesti eläkeläisillä tai työttömillä ei lomaoikeutta silleen kerrykään.

Senkin vuoksi loma tulee tarpeeseen että vuokrasopimuksemme todellakin päättyy tämän kuun lopussa. Kun ei täältä lähimaastosta löytynyt minkäänlaista vuokrattavaa tönöä, oli Liskonaisen nöyrryttävä kunnan tarjontaan.

Täytin oikeaoppisesti netissä hakemuksen ja soitin perään." - Kuule Liskonainaen, tässä olis kaksi hyvää sulle, toinen on rivari, jonka pitäisi vapautua 1.6. ja toinen on vapaa kerrostalokolmio. Suosittelen sitä kolmiota." Tälleen asian ilmaisi kuntamme asuntoihminen puhelimessa.

Äsken käytiin sitten katsomassa sitä kolmiota. Neliöiltään vähän isompi kuin tämä nykyinen hyyskä ja paljon kalliimpi. Toisaalta siihen asuntoon saa asumistukea ( nykyinen vuokrasopimus ei kelvannut kelalle) ja todelliset asumiskustannukset jäävät alle nykyisen. Tilalle tulee mukavuutta, turvallisuutta ja helppoutta ynnä monia pieneneviä maksuja.

Sorry, tuli tauko, sovitteluasia tähän väliin.

Niin, että nyt on kova rahankehrääminen edessä, ja pikaisesti. Sossu lupasi tässä kiireessä osalle ennakkovuokraa maksusitoumuksen, mutta loppuosalle täytyy vielä löytää rahoitus. Heti. Ennen ennakkovuokraa ja ensimmäistä suoritusta ei voi hakea Kelalta mitään.

Eiköhän tästäkin selvitä. Paitsi jos joku tuntee kutsumusta lainata 700 euroa ilman vakuuksia ja pitkällä takaisinmaksuajalla.

Mutta onpa ihanaa elää pakkauslaatikoiden kanssa kun tietää tarkalleen mihin mikäkin kalu tulee asettumaan uudessa kodissa. Ja kun heti yläkerrassa asuu läheinen ystävä, johon olen tutustunut yli viistoista vuotta sitten. Lasten kaveri alunperin.

Jatkan pakkaamista.

9 kommenttia:

 1. Kyllähän ne asiat tuppaavat järjestyä. Hienoa! Mukavaa pakkaamista, jos se voi mukavaa olla.

  VastaaPoista
 2. Onnea uuden kodin löytymiselle! Ja vielä ystäväkin löytyi yläkerrasta. :-)

  Puhtia pakkaus- ja purkuhommiin.

  VastaaPoista
 3. Jaahas saakos sitä mitä kautta udella mikä mahtaa uusi osoite olla? Ettei vahingossa kahvihätäpäissään karauta väärään kämppään... :)Ajattelin josko tiedustelisin FB:n kautta mutta eihän susta tiiä ookkonää siellä ikinä. Ja tekstaria en nyt tähän hätään näe tarpeelliseksi laittaa ja soittaa en voi koska epämiellyttävää on se.

  VastaaPoista
 4. Onnea uuteen kotiin! Eipä käy muutto kateeksi, juuri on toivuttu parin kuukauden takaisesta.

  Miksette saa koko vuokratakuuta sitoumuksena? Ei muuten, mutta mulla hyvätuloisella (tässä kohtaa saa kieriä lattialla ulvoen naurusta) joka en saa asumistukea tai mitään muutakaan palkan lisäksi, niin kuitenkin on peräti kolmelle kuukaudelle vuokrasitoumus sossusta, joka myös antoi muuttoa varten sitoumuksen, joten tietystä firmasta tuli sitten mukavat miehet kantamaan tavarat. Elämäni helpoin (ja halvin) muutto!

  Hanna

  VastaaPoista
 5. IHANAA kun asunto löytyi!!! Tsemppiä myös sen 700 euron metsästykseen! Onneksi asioilla on tapana järjestyä tavalla tai toisella. Hyvä, että tällä kertaa noin! *halaus*

  VastaaPoista
 6. "Ennen ennakkovuokraa ja ensimmäistä suoritusta ei voi hakea Kelalta mitään."
  Tuo on virheellinen tieto (hakemus vireille vaan), mutta käsittelyaika on n. 1 kk.

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä muuttoon! Tympeää hommaa se muuttaminen vaikka kuinka positiivisesti yrittäis ajatella. Mutta uudessa on sitten mukavaa, kannattaa ahertaa!:D

  VastaaPoista
 8. Voimia muuttoon, hengessä mukana, hitsit mistä saisin teille rahaa, keräys pystyyn? t. ottoKristina

  VastaaPoista