sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Liskolandian Juustola

Olen tässä kohtsillään lähdössä keikalle. Teatteriyhdistyksemme pitää tänään naapurikylässä luovan lyhytkurssin. Sinne menen. Kohta.

Sitten menen aatetoverieni kanssa valmistelemaan "nuorten välikysymysiltaa", jonka ajankohta asettuu kuun loppupuolelle valtuustosaliin. Tentattaviksi on kutsuttu kunnan johto, kunnanjohtaja, valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat, muutama virkahenkilö ynnä tietty nuorisovaltuusto. Toivottavasti sinne saapuu myös liuta pitäjämme nuoria. Se jää nähtäväksi.

Jotta otsikko ei antaisi turhia lupauksia näytän teille kuvan:


Tuossa ne juustot nyt valuttaa joutavat heransa päästäkseen kohta jääkaappiin tekeytymään.
Valuneesta herasta teen kuulemma huomenna leipää. Tai sämpylöitä.


McGyver teki juustoa. Kävi nähkääs silleen että molemmat ostivat punaista maitoa tuplamäärät, toistensa tietämättä.

Ensi se sekoitti maidot ja piimät isoon kattilaan yöksi. Taisi mennä pari ikääntynyttä viiliäkin sekaan. Minä puolestaan purin Stanstalta saamani yrttikassin ja ripotin liemeen sisiliskon silmäripsiä, lepakonvarpaita ja.... eiku, oikeesti appelsiinitimjamia, basilikaa ja hitusen persiljaa. Tänä aamuna se sitten ryhtyi keittelemään lientä kasaan, lisäsi yhden appelsiinillisen mehua ja vissiin vähän suolaa. Ja munia.

Uskoisin että tulee aika hyvää ja monipuolista. Onhan siinä käytetty molempien kilpailijoiden raaka-aineksia.

10 kommenttia:

 1. Vähänkö olisin utelias maun suhteen.........

  VastaaPoista
 2. Ai että, alkaako mun tauti vihdoin selättyä, kun vesi herahti kielelle! Ja herasta tulee aivan mahtavia sämpylöitä, joskus niitä tein, silloin kun olin touhukas perheenäiti ja tein juustojakin itse. Mites mie en enää viitsi, viitsithän siekin???

  VastaaPoista
 3. Aika metkat mausteet, voisi kuvitella että tulee mukavan raikasta.
  Missähän oma juustomuotti piileskelee?
  Luultavasti jossain kaapin perällä, ja ne sämpylätkin ois kyllä hyviä.

  VastaaPoista
 4. Hauskat mausteet, ihan kuin Syödään yhdessä-ohjelmasta, :) Olen siihen ihan koukussa vaikken edes harrasta kokkaamista vaan pikemminkin puolivalmisteita.

  VastaaPoista
 5. Täällä alkaisi vihdoin ja viimein olla valmista taitohaastetta postiin laitetavaksi. Voisitko laittaa nimesi ja osoitteesi sähköpostiin: ronttijekku at yahoo.com

  VastaaPoista
 6. Hei!

  En löydä sitä postiaisi, joten ositekin on hukassa =(( Laittaisitko minulle tulemaan sen uudelleen.. himatuikku72@gmail.com

  VastaaPoista