perjantai 5. maaliskuuta 2010

Alkaa olla tiensä päässä

.. tämä tietokoneparkani.

Minusta tämä tottelee vielä ihan mukavasti, mutta McGyver on toista mieltä. Teki oikein tällaisen toivomuslistan puolestani. Käski laittaa blogiin:

Liskonainen tarvitsisi "uuden" tietokoneen, tai ainakin vähän vauhdikkaampia
komponentteja jostain raadosta.

Tärkeimmät olisivat Emolevy, prosessori ja muistit. Nopeuskaan ei ole
niin kovin kriittinen tekijä, 2 Ghz kellotaajuus piisaa, mutta kaikki yli
on plussaa.

Näytönohjaimen väyläkin voi olla AGP, mutta 4X PCI-E
olisi
tietenkin ihan kiva
(olisi yksi ylimääräinen näytönohjain tuolla

rojulaatikossa).

Muistia pitäisi mielellään olla/mahtua vähintään 1 GB,

mutta tämäkin on vähän sellainen kaikesta muusta riippuva juttu.

Jos tällaisiin tuntomerkkeihin viittaavia otuksia sattuu pyörimään
nurkissa pölyyntymässä, niin sitten...

Minä en ymmärtänyt tuosta hevon....kaan. Mutta jos joku ymmärtää ja vielä löytää noihin tuntomerkkeihin istuvaa roinaa nurkistaan, annan mieluusti osoitteeni. Saatan antaa vähän rahaakin, hyvin vähän, koska sitä on todella vähän, useimmiten ei ollenkaan. Ainakin postikuluihin,

Juu, noista vermeistä McGyver osaisi sitten loihtia minulle toimivan työkalun.

Eipä muuta, taidan ottaa ISON mukillisen teetä appelsiinimarmeladin kera. Sellaisesta mukista jonka Stansta minulle mukaan pakkasi.

6 kommenttia:

 1. Tarkistutin tietäväisemmällä ihmisellä. Ei ole meidän nurkissa, sorry.

  VastaaPoista
 2. Täytyy myöntää, että tuo tekstin alkuosa kuulosti siltä, kun mies juttelee kompuutuskavereiensa kanssa. Minä en ymmärrä mitään! Miksi niillä osilla ei voi olla tolkullisia nimiä, kysyn vaan? :-)

  Toivottavasti osia löytyy, että saat koneeseen lisää puhtia ja pysyt langoilla.

  VastaaPoista
 3. Minäkin toivon, että saat tehokkaamman vempeleen itsellesi kohtuuhinnoin. Minullakin on käytetyn koneen hankinta päällä, kun nämä mun vanhat ohjelmistot eivät enää uusissa koneissa toimi. Pitäisi vain saada joku pikkasen vähemmän käytetty kuin tämä meidän oma vanha käytetty. =o) Hyvää metsästysonnea!

  VastaaPoista
 4. On näköjään tullut Liskonaiselleni jo joitakin kommentteja aiheesta. Oikeastaan se olikin ihan tavoite. Saada tämä nurkissa oleva roina liikkumaan tarpeessa oleville.

  Aijalle on pakko sanoa, että eihän nämä osien nimet ole sen kummempia kuin virkkuukoukku, kehrä, kara, tai rulla. Myös sellaiset, kuin kynsilakkapullo, kynsilakanpoistoaine, kasvojenpuhdistustyyny saattavat olla joillekin outoja.

  Nillähän on ihan tolkullisia nimiä, aloietaanvaikka ihan alusta.

  - Emolevy: (Äitilevy, motherboard) on kaiken perusta. Siihen kiinnitetään kaikki muut komponentit. Se on kuin suvun matriarkka, joka kokoaa kaiken yhteen tarpeen vaatiessa. Se hoitaa liikenteen suvun eri perheiden välillä.

  - Prosessori: Se on se emolevylle kiinnitettävä palikka, joka hoitaa tärkeimmät laskentaan ja tiedon hallintaan liittyvät asiat. Sitä voisi verrata vaikkapa matriarkan päiväkirjaan, joka pitää huolta juuri sen hetken asioista.

  - Muisti: Muisti on sitten jo vähän hankalampi homma ilmaistavaksi näin vertauksin. Sitä voisi kuitenkin verrata kotiin, jossa on kirjasto, johon on tallennettu suvun historiaa. Jos kirjasto palaa (l. sähkö katkeaa), muistissa oleva tieto katkoaa.

  Tuota tuleekohan tästä liian pitkä...
  --
  McGyver

  VastaaPoista
 5. Mä jo ehdin ajatella, että onpas siellä asiantunteva nainen!! McGyverin kommentti oli mielenkiintoista luettavaa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, tuo jos mikä oli selkokieltä. :-)

  Sitä minä lähinnä ihmettelen, kun nimien pitää olla pitkiä kirjain- ja numerosarjoja, jotka eivät asiaan harrastumattomalle sano yhtään mitään. Eikä tarvitse mennä kuin ostamaan uutta energiansäästölamppua rikkoutuneen tilalle niin pitää jo tietää erinäisiä koodeja, että tulee oikeanlainen. Ihan sama juttu automallien kanssa, on ties mitä GTI:tä, CXZQÅÄÖ:stä puhumattakaan. ;-D

  VastaaPoista