sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Enkelten päivä

Tänään on siis tuo Mikkelinpäivä. Monipuolinen kristillispakanallinen juhlapyhä.

Oivallinen yhdistelmä.

Meillä täällä Lopella vietetään myös vanhemman väen kirkkopyhää. Kävin aamusella piii-itkästä aikaa messussa. Ensi kertaa uuden isotekstisen virsikirjani kanssa. "Oma" penkkini oli taas tyhjä, vaikka etummaiset ja penkistäni taaemmat olivat täynnä mummoja rollaattoreineen. (Harley ei ollut mukana, koska se "oma" penkkini on juuri tarkoin valittu istuinpaikka sekä nähdäkseni liturgin kasvot, laulettavat virret ja siitä on helppo kivuta ehtoolliselle ihan vaan kepin kanssa). Kelpasi myös Leena-Tädille, joka oli kuskina. Leena-Täti on Leena-Täti siksi että hän on edellisen avopuolisoni isän veljen leski. Siis melkein sukulainen. Älkää kyselkö enempää, tarpeeksi sekava selitys tuokin.

Saarnamiehenä meillä oli iloinen ylläri: Turun Merimieskirkon pastori Sasa Lehtinen. Mikäli käsitin oikein, olivat Rahtarit ojentaneet yhteistyökätensä ja ainakin tänään Sasa merimiespastorina piti loistavan enkelisaarnan seurakunnallemme.

Minulle tämä oli kerrassaan ajankohtainen juttu. Koko messu, sen sisältö ja tunnelma että vasitenkin Sasan saarna osui ja upposi. Enkelten kanssahan minäkin olen viimeiset kymmenen vuotta kulkenut ja viime vuosina olen heitä tuupannut eteenpäin milloin minnekin kun kutsu on minut yhyttänyt. Ehtoollisella sainkin preesensyhteyden kiittääkseni ja saadakseni uutta voimaa jatkaa tehtävääni, jonka Herra minulle antoi. Aamen.

Minun on pakko vielä lopuksi lainata Tallinnanreissulla kohtaamani uuden Pirjo-ystävän eilistä sähköpostia:


"Vietin tänään muutaman tunnin blogissasi ja sen perusteella kyllä olisin ollut valmis väittämään, ettei tuollaista oikeesti voi olla olemassakaan. Onneksi tapasin sut livenä ja vakuutuin, että kyllä sittenkin voi:)"

Enkelit ovat Herran sanansaattajia. Heidän persoonansa on HENKI, heidän tehtävänsä on ENKELI. Näin Sasa-pastori meille tänään vakuutti ja minusta se kuulostaa hyvin oikealta.

Tämä postaus toimittakoon myös matkakertomuksen virkaa.

Olkaa enkeleitä toisillenne.

3 kommenttia:

 1. Mulla on sua ikävä, enkelini! ♥

  VastaaPoista
 2. Enkelin osa ei totisesti ole aina helppo!
  No, tosin eivät olisi oikeita enkeleitä, jos valittaisivat työmääräänsä.
  Arjen enkeleitä on kyllä aivan liian vähän.
  Taidat olla yksi heistä.
  Monille.

  VastaaPoista
 3. Oletko koskaan nähnyt enkeliä? Siis jotain ylimaallista valohahmoa tai vastaavaa. Minä en ole mutta olisihan se mielenkiintoista nähdä ja kokea!

  VastaaPoista