tiistai 6. lokakuuta 2009

Lapset voittivat

Lopella päättyi sangen stressaava taistelu eilisehtoona lasten voittoon.

Ties miten paljon maksanut virkamiesten ja konsulttien sekä kunnanhallituksen vääntö kyläkoulujen totaaliseksi lakkauttamiseksi sai eilisessä valtuuston kokouksessa turpiinsa ja kunnolla.

Eihän tuo päätös ihanteellinen ollut, vailla laskelmia ja kunnollista valmistelua. Vaan näyttipä vaaleilla valittu valtuusto kyntensä ja täytti yhden vaalilupauksensa: kyläkouluihin ei kosketa! Ja pani kertaheitolla niin virkamiehet kuin kunnanhallituksenkin kuriin.

Aikataulua ei valtuusto päättänyt, mutta veikkaan että Länsi-Lopen koulun virkamiesvalmistelua kytätään tosi tarkkaan samoin kuin valmistelua läpinäkyvyyttä ja laillisuutta.

Olen minä koko hyvilläni valtuustomme selkärangasta!

seuraava postaus lienee taas ihan henkilökohtaista huttua, mutta tämä on koko kotikunnalleni suuri ja tärkeä päätös.

Tämän päivän sana istuu tähän aiheeseen kuin nenä naamaan:

"Olenhan minä sinua käskenyt: Ole luja ja rohkea; älä säikähdy äläkä arkaile, sillä Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin."

Joos. 1:9 (KR33/38)

8 kommenttia:

 1. Minä täällä aplodeeraan kämmenet punaisina. Täällä nykyisellä kotikylällä, jossa edelleen/vielä/toistaiseksi asumme käydään ankaraa viivytystaistelua kyläkoulun säilyttämisen puolesta. Valtavasti on tehty, mutta tällä paikkakunnalla on perinteenä, ettei "rahvaalla" ole asioihin nokankoputtamista :(

  Lopetin muuten blogini, joten bloggerissa ei ole häikkää, vaikkeivät sivut aukea.

  VastaaPoista
 2. Hyvä homma! Meilläkin päin ollaan lopettamassa kyläkouluja ja halutaan kaikki lapset kylän JO viissataapäiseen alakouluun. Monet ihmiset on noiden kyläkoulujen perusteella hakeutuneet asumaan lähistölle. Ja noissa kouluissa on laadukas opetus, tilat hyvät toki laajennusta kaipaavat. Ei ymmärrä, toivottavasti asia saadaan täälläkin ratkaistua lasten hyväksi!

  VastaaPoista
 3. Tuntuu, että joka paikassa on sama meininki. Kaikki pienet koulut on lakkautusuhan alla. Ihan vaan noin sivumennen sanon, että olen lapsena vuonna 1 tai 2 asunut Lopella. isäni oli jossain kartanossa pehtoorina. En edes tiedä kartanon nimeä, mutta jonkun järven rannalla se oli :)

  VastaaPoista
 4. voi millan, millan!

  milläs pelillä sitten pidetään yhteyttä? miten me täällä pärjätään ilman krätinöitäsi (ja niitä viisauksia ynnä pohdintoja?

  ja muille:
  kuten jo sanoinkin, ei varmasti täälläkään ollut viisain ratkaisu, mutta viranhaltijoiden on nyt oikeesti valmisteltava taloudellinen, ymmärrettävä ja laillisen läpinäkyvä esitys.

  VastaaPoista
 5. Niin iloinen lasten puolesta. :)

  VastaaPoista
 6. Tunnustus ja haaste sulle blogissani!

  VastaaPoista
 7. No niin...meillä on ihan sama äänestys edessä. Just nyt tsekkailaan koulujen kuntoa. Pidän kyllä ajantasalla siitä(kin) asiasta. Loppuviikkoa sinne! Hyvä te!

  VastaaPoista
 8. Jeeeeee hyvä te. Olen ylpeä teistä. Ja sinä oma enkelini, siskoni, ihan on ikävä, joku päivä tapaamme. t. otto-Kristiina

  VastaaPoista