torstai 29. elokuuta 2013

Paikallisia hauskuuksia

Istuksin iltatupakalla tässä... oliko se peräti eilisehtoona, kun pari nuorta herraa ajeli rinkiä fillareillaan talon edustalla. Niistä heti hölmömpikin hokas että niillä oli jotain mielessä.

Ruvettiin siinä juttusille ja lopulta sain perusteellisen selvityksen täkäläisten, siis Vihteljärven kylän toivojen elämästä, tarpeista ja koulukiusaamisesta. Olin jo varhemmin antanut kertoa itselleni että koulumme tulevaisuus on vuosittain vaakalaudalla oppilasmäärän huvetessa. Silti täältä käy tuolla isommalla kylällä kymmenkunta tenavaa. Jotain outoa siis on tekeillä? Luulisin.

Nämä herrat, jotka kohteliaasti muuten kädestä pitäen esittelivät itsenä, olivat sitä mieltä että oman kylän koulussa kiusataan eikä siihen isommin puututa, siksipä toinen pojista olikin sirretty isompaan kouluun.

Yritän pidättaytyä tutustumasta toistaiseksi tähän asiaan lähemmin. Toisin sanoen pyrin pitämään kiinni itselleni antamastani lomalupauksesta.

Sen verran saatiin tulosta yksissä tuumin aikaan että tässä vielä syksyllä, siis ennen lumia järkätään vaikkapa nuorille kylän mölkkymestaruuskisat. Siis tässä meidän pihalla.

 
(Edit Piaf tahtoo tähän väliin sanoa että tämä postaus tulee väistämättä olemaan sekava, sillä blogger tökkii vallan pääsääntöisesti ja Liskis varmaankin unohtaa ainakin suurimman osan siitä mitä aikoi kirjoittaa. Edit Piaf poistuu takavasemmalle turvallisuussyistä...)

Liiketila alkaa vähin erin läheisesti muistuttaa tarkoituksenmukaista liiketilaa, siis putiikkia joka tulee tarjoamaan kaikenlaista ihmisen mukavaan oloon liittyvää, kuten hoitokiviä - toki myös keräilykiviä, tyrniä, kierrätysmateriaalituotteita, yrttejä erilaisissa muodoissaan, alan kirjallisuutta ja, ja...

McGyverin puolella korjataan ja huolletaan tietokoneita ynnä myydään alaan liittyvää tarvetta.

Se siitä tällä erää.
 
Yksi oudompi juttu pisti silmään jo heti ensimmäisellä iltalenkillä Roosan kanssa. Keskellä metsää, siis kaukana lähimmästä kulkuväylästä tiheän pusikon ympäröimänä kulkee valolinja. Siis siellä on katuvalot. No ei nyt sentään päällä, mutta lamput ja tolpat on.Vuokraisäntämme tiesi siihenkin vastauksen: ihan naapurissa sijainneen,
edesmenneen kenkätehtaan tirehtööri halusi tarjota helppoa talviliikuntaa työntekijöidensä virkistykseksi, siispä valaistu latu heille käyttöön. Kenkätehdas lopetti toimintansa joskus aikoinaan,  latuvalot pysyvät ja toimivatkin vielä. Vähän oli samanlaista tunnelmaa kun katsoessa vaikkapa Tshernobylin tivolikuvia. Vuokraisäntä jopa lupasi räpätä valot päälle, jos Liskiksen kovin myöhäisellä tekee mieli mettälle...


Toistaiseksi kulkureittinä käytämme liiketilan ovea. siinä on mukavasti ilmalukko, joka varmistaa kissaeläinten pysymisen siellä puolen missä pitääkin.

Kun Roosan kanssa tullaan sisälle on ilmalukon toisella puolen kateellinen vastaanottokomitea valmiina siltä varalta että... 

Ja tässä virallinen syntymäpäiväkuva 14 vuotiaasta Roosasta. Aika rapsakan näköinen ikäneito, sanoisin.Kun uteliaat Velhonpajaa ennakkoon kurkkivat on tarjolla vähän esimakua tulevasta. Toisaalta itse paikka kaipasi puhdistusta ja maadoitusta, se hoitui kristalliriipuksilla ja botswanan akaatein, ripustettuna orapihlajan karahkaan.Tältä se näyttää alkusyksyistä pilvitaivasta vasten.


Osa kivistäni on ulkoilemassa ja siis puhdistumassa kunnes ne muuttavat sisätiloihin syksymmällä.


Myös luutatarpeet ovat kuivumassa, osa jo  uudelleen likoamassa työstöä varten.


Mutta kaikki nuo saavat tovin odottaa aikaansa, sillä Liskis lankesi syystautiin. Juu suu- ja sorkkatauti iski taas, tällä kertaa todella rajuna kaikkine kipuineen ja muine oireineen. Siis enterorokosta nyt on kyse.


(Edit Piaf haluaa tässä kohdin nuistuttaa että tämä on yksi syy, miksi postaus on niin sekava ja monen päivän aikana kirjoitettu.)

6 kommenttia:

 1. Pikapyrähdys lukemaan ja terviisii sanomaan =)

  VastaaPoista
 2. Siellähän sitä on muutoksen tuulia sitten montaalaistakin. Onnea uuteen kotiin ja alkavalle liikkeelle myös! =D

  Nauratti tuo valolinja keskellä metsää, kun meillä täällä on kovasti myös yritetty saada kunnalta rahoitusta metsään latulenkkeilyä ajatellen. Pururata on jo valaistu, mutta täällä menee pidempi lenkki sitten talvella tuolla metsässä. Kun sudet alkoivat täällä liikkua taajamissa ja ihmisten pihoilla, niin eiväthän sitten enää pahemmin kukaan tuolla pimeässä metsässä halunnut hiihdellä ja valoisaan aikaan suurin väkimäärä on kuitenkin töissä. Eli valoja tarvittaisiin, mutta mistäs sellaiset rahat näinä säästön päivinä? Tuskin mistään. Lakataan käyttämästä metsiä talvisin...

  Onneksi mulla on nuo "susivahdit", tai no yksi ainakin. Kadi vaistoaa nämä pedot aika kaukaakin, Ilveksistä, karhuista ja muista ei ole "moksiskaan", mitä nyt vähän pörhistelee, mutta susista menee aivan paniikkiin ja pyrkii vain poispäin. Toisaalta siis hyvä, mutta täytyy typykkä pitää aina kiinni nykyään, ettei karkaa jonnekin maata kiertävälle radalle ja joudu hukkaan.

  Toivottavasti nyt pian pääset vaivastasikin eroon ja ehdit nauttimaan loppukesästä ennen kylmien tuloa!

  VastaaPoista
 3. Siis kaksi uutta (vai uusvanhaa) yrittäjää on kohta siellä. Ja mielenkiintoisen näköista tavaraa odottamassa esillepanoa. Mahtaako yritysten nettisivut olla myös suunnittelun alla ellei ihan nettipuoti?! Toivottavasti tauti helpottaa ja valmistelutyö jatkuu vaikeuksitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heips, Marjatta, nettisivut aukeaa kotvan ennen avajaisia, facessa ollaan jo. ja juu, it-kamaa tulee ensalkuun myös nettikauppaan.

   tänään oli jo sellainen päivä että pääsin tekemään töitä. viikko meni potemisessa, ei auttanut edes tahdonvoima. mutta nyt taas mennään, en tiedä mihin mutta mennään...


   ja kiitos Minz, me jo kommentoitiinkin tuolla toisella puolella...

   Poista
 4. kun nyt olen ryhtynyt näemmä vastailemaan kommentteihin, poistin sananvahvistuksen. en saanut itse teksteistä ja numeroista selkoa.

  ja jos joku älypää ryhtyy täällä roskaposteilemaan, osannen palauttaa asetukset hanaliski.

  mutta eikös tämä olisi tuttavallisempaa jtutustelua näin...?

  VastaaPoista