tiistai 18. lokakuuta 2011

Lokakuun juttuja

Nyt kaitsen voin tunnustaa, luulisin.

Minä karppaan.

Menestyksekkäästi.

Ynnä pistelen päivittäin sisuksiini tyrniä ja aroniaa.

Mutta en yhtään buventolia. Päivittäisen/t annoksen/t beclometia kyllä, mutta ei kortisonia. Paitsi sen kerran kun viime viikolla tuli kohmeinen ampiainen sienipussista ja tökkäsi piikkinsä peukalooni.

Silloin piti kiireesti ottaa kokonainen kyypakkaus, hyvä että maltoin foliot tabujen päältä kuoria. McGyver valvotti minua pitkälle aamuyöhön, etten tukahdu rajuun kortisoniannokseen. Ja juotti vissyä ja muuta.  Hyvin selvisin. Tarkoitan että kun edellisen kerran jouduin vastaavaan tilanteeseen, mentiin lujaa kurveissa pillit päällä. Tällä kertaa ei menty mihinkään. Herralle siitä suurkiitos!

Luulen että se amppari-polo oli viimeisillä voimillaan ja paleltumisluoleman kielissä koonnut itsensä ja pyllistänyt piikkinsä lämmönlahteeseen (peukaloni) ja kuoli urhean onnellisena päästyään täyttämään perimmäisen tarkoituksensa.

Muuten voin mainiosti. Paitsi että tietenkin uuvutan itseni  tämän tästä liialla innolla ja touhuamisella, mutta sillepä ei kukaan voi mitään. Sellaiset asiat ja yletön uteliaisuuteni ynnä kiinnostukseni kaikkea kivaa kohtaan ei valunut aikoinaan ämpäriin.

Siispä henkilökohtaisuuksiin. Minä karppraan. En tokikaan minkään ohjekirjan mukaan, vaan silleen hellästi, oman mielen ja tuntemusten mukaan. Menestyksellä.
AInoat jotka ovat McGyverin lisäksi minut uudessa muodossani nähneet ovat otto-Kristiina ja Patonki, mutta heitä ei voi laskea todistajiksi, koska tapasimme vallan ensi kertaa kumpaisenkin kanssa livenä.

Tosiaankin! Jotta postauksesta tulisi sekavampi, hehkuttelen Patongin tapaamisella. Likka pyyhkäisi toiselta puolen Loppea sujuvasti takapihallemme, jossa malttamattomana odotuksesta pistelin maahan viimeisiä juttuja talvehtimaan.

Taas kävi niin että kaksi ikänsä (jollei toisenkin) toisensa tuntenutta ihmistä halailivat kirkuen ilosta. En edes tiedä miten kauan Patonki meillä oli, kelloa kytättiin vain sen verran että tyttö osasi lähteä ajoissa pullan vääntämiseen mökille, jossa oli meneillään tyttöjen A-luokan viikonloppu. (vain kaksi tissi-ikäistä vastasyntynyttä oli kepuutettu mukaan ja heidätkin vain siksi, etteivät isät kovin hanakasti rintamaitoa tuota).

Mutta viidessä viikossa olen hukannut vaivalla hankittua manaatinrasvaa yli kuusi kiloa ja se on jo paljon. Se on niin paljon että tohdin siitä jo täälläkin mainita. Se kuulemma jo näkyykin (McGyver) ja tuntuu (McGyver  sekä omat vaatteet). Plus että minulla on enää kaksi leukaa.

Suosittelen siis karppausta kaikesta sydämestäni, yhdistettynä tyrnin käyttöön.

Nyt alan purkaa äskeistä valokuvasaalista. Saatte varmaan siitä maistiaisia tuonnempana.

7 kommenttia:

 1. Onnittelut karppauksesta sekä painonpudotuksesta!
  Onneksi se ampparijuttu ei liikuttanut pii-paa-autoa!!!
  Kirjoitin juuri niin varpaisiin kuin muurillekin, saatan suositella... *wink ja hih*
  Nyt nukkumaan (hmm..PUS.) ja aamulla hyggapassin pariin...
  Hyvää yötä, Rakas! <3

  VastaaPoista
 2. Onnea karppaukseen se on hyvällä mallilla sinulle alkanutkin, ei sinua ensikesänä tunnekaan muuta kuin tutusta teltasta Lopen torilla.
  Me on karpattu tammikuusta asti, kesän lievästi lipsuen mutta ei kuitenkaan paino noussut.
  Mies 18 ja minä 7,5 kg ja hyvältä tuntuu, äkkiä siihen uuteen ruokailu malliin tottuu. Ei tee välipaloja mieli kun syö oikeesti kunnon aterian, juureksia lisänä kalaa, lihaa tai proileria + salatti, pähkinät muista.

  VastaaPoista
 3. Hui tuota ampparijuttua, olipas onni, ettei käynyt kuinkaan, reaktio kun tulee niin nopeasti pahimmillaan.
  Kaikki karppaa.... mie en voi, koska olen änkyrä (kaverin nimitys), enkä voi tehdä sitä mitä kaikki muut tekee :D Mutta hyviä tuloksia sillä on saaneet munkin monet kaverit, myös olo parantuu.
  Laita sitten ennen-jälkeen-kuvat, kun on valmista :)

  VastaaPoista
 4. Oho, onpas hyvä tulos!
  Mie en voisi karpata, ilman päiväkahvipullia ei tule hommista mitään.
  Ja leipääkin on saatava joka päivä.

  Aika pelottavaa jos jo peukaloon pisto aiheutta tuommoiset oireet.
  Onneksi ampparikausi on tältä erää ohi.

  VastaaPoista
 5. WAU! Onnittelut!!! :)

  Minä kai hyväkarppaan mutta kieltäydyn käyttämästä termiä - koska olen änkyrä kuten Hanni. :D

  Kuusi kiloa on mahtava saavutus. Minun pitäisi vielä viimeiset kuusi kiloa tiristää mutta en tiedä miten... Energiaa tosiaan on enemmän kun ei syö hiilareita! Mut sulla nyt aina tuntuu olevan menoa ja meininkiä muutenkin. :)

  VastaaPoista
 6. Ja yhtään et kertonut. Hienoa!

  Minäkin syön tyrmäsi, mutta maltilla, ettei lopu heti. On muuten namia!

  VastaaPoista
 7. Mä suhtaudun epäluuloisesti karppaukseen. Enkä voisi luopua pastasta, jonka olen vaihtanut täysjyväsellaiseen. Kaikkea kohtuudella ja vanha kunnon lautasmalli ja annoskoot, sanoo tää n. 30 kg ylipainoinen. Leevi sen sijaan on sitä mieltä, että mä voisin luopua lämminsavulohesta, niin näppärästi lähti eilen mun iltavoileivän (ruista!) päälliset parempiin suihin.

  Hieno homma kuitenkin, aina positiivista että joku sentään yrittää eikä ole luopunut toivosta ja ostaa vaan uusia vaatteita ja housuja kuminauhavyötäröllä, kuten allekirjoittanut. Pitäisi pitäisi, mutta kun ei saa itseään niskasta kiinni.

  HannaHoo

  PS. mun iso iso ongelma osin hoidettu, ratkeaa lopullisesti 7.11. Kuka tarvii vihollisia, kun on entinen aviomies? ;)

  VastaaPoista