perjantai 20. toukokuuta 2011

ihana toukokuu

Tämä kesän alku on aina kiireistä aikaa pikku senttarille. Ensi viikolla julkaistaan Lopen Lehden Kesälehti, joka on sitten normi täysjakelun lisäksi saatavilla joka niemessä, notkossa ja saarelmassa, puhumattakaan joka ikisestä julkisesta kuppilasta tai tapahtumasta. Ja se tietenkin on vähän työllistänyt myös Liskonaista, joka ei osaa vieläkään tehdä mitään ennakkoon, vaan kaikki kiire nautitaan kerta-annoksena.

Harmillista tässä ihanassa kiireen tunnussa on tämä kevät, tai alkukesä, oliskohan kesvät hyvä uusiotermi tälle ajalle? Harmillista sikäli että koivu kukkii, hiekat pöllyää ja ihan kohta tällä menolla ovat ensimmäiset heinäkasvitkin lisääntymisinnossaan. Fibromyalgikot tietävät että tämä aika on kamala. Niin tietää McGyverkin, joka on paennut jo pitkään yöpymään olohuoneen sohvalle kipuisaa vaimoaan.

Vaan huomennapa tulee kotiin uusi perheenjäsen, vuodesohva! Olen jo pitkään etsinyt sopivaa varavuodetta/vieraspetiä, mutta sen paremmin ilmapatjat kuin retkisängytkään eivät ole osoittautuneet tarpeeseen sopiviksi.

Tässäpä onkin hyvä paikka kysellä uutta kotia aidolle Alvar Aalto -pöysälle.
Pöytä on pyöreä, halkaisijakltaan 120 cm ja korkeudeltaan liki kuusikymmentä. Pöytä on kyllä sukukalleus, vanhempi kuin Liskis itse, mutta se ei ole mahtunut vuosiin kenenkään huusholliin. Se kaipaa kunnostusta, viimeksi olen sen restauroinut, hionut ja maalannut vuonna 1986, jolloin ensimmäisen avioeroni jälkeen sain sen haltuuni perintökaluna. Halvalla se ei kyllä irtoa, mutta hyvä koti sille olisi saatava.

Kuvan tästä lemmmikistäni saatte varmaankin seuraavassa postauksessa, jossa Hannin pyynnöstä tulen raportoimaan ensimmäisen oman asuntoni ostamisesta.

Tänään aiomme nauttia vähän hyvää laatuginiä, verrattain vähä'n, sillä minulla on vielä huomenissa työpäivä, tulevien nuorten liverokkibileiden bändit tulevat tutustumaan estradiin ja haastateltaviksi. Meillähän on kesäkuun 5. päivänä omat koulun päättärit täällä Lopella ja mukana on tällä hetkellä kolme bändiä, soittajat suurimmaksi osaksi alaikäisiä. Takaan että niistä tulee kerrassaan oivat kekkerit. Facebookissa nämä kinkerit ovat esillä kahdessakin paikassa: täällä ja täällä
Tietenkin toivon että kaikki lukijani, jotka lähiseudulla ovat, voisivat tulla paikalle.

Ja nyt vetäydyn perjantai-illan rauhaan, Mc Gyver osti minulle pullollisen makoisaa chardonnay-viiniä.

2 kommenttia:

  1. No höh ! Eihän se nyt kesvät voi olla. Kevsä korkeintaan :D .

    VastaaPoista
  2. Note to self: jos talossa majailee Leevi-merkkinen kissa, ÄLÄ jätä talouspaperirullaa mukavasti ulottuville. Pehmeä lasku paperisilppuun tänä aamuna.

    VastaaPoista