keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Kaksikymmentä....

... ja rapiat päälle kiloa sieniä.

Siinä seuraus kun lähtee herrojen kanssa pellonlaitaan.

Neljä tuntia metsässä plus matkat. Toinen mokoma saaliin lajitteluun ja säilömiseen. Ensimmäinen sienisalaatti jauhoisen perunan kanssa. Kaksi lasillista viintä.
VIISITOISTA tuntia unta.

Upeita, ehjiä, eläimettömiä tatteja...

Väliin on tyhjennettävä pöytää perkuujätteistä...

Muutamissa tateissa oli vähän asukkaita pillikkeissä...

Kersantti Karoliina avusti kovasti. Myös varastamalla kattilasta ryöpättäviä sieniä.

Veikko-ystäväni oli sanonut Aimo-kaverilleen että tällä kertaa mukaan tulee sellainen nuori tyttö meidän kerhosta. Tarkoitti minua. Aimo oli vähän epäillyt, sitä "nuorta tyttöä", onkohan sellainen sopivaa?

Meillä oli ihana päivä. Länsi Lopen metsistä löytyy viljalti alueita joissa päävikaisetkin (toki muutkin vammaiset) pystyvät turvallisesti ja helposti liikkumaan. Tosin nyt on tunnustettava että pelkän kyynärsauvan kanssa ei tällä naisella ole enää asiaa yhtään mihinkään. Eikä kahdellakaan. Ainakaan metsään. Milläs kädellä sitä sitten mitään keräisi? Pojat olivat valinneet tutun paikkansa, apajat olivat mukavasti asettuneet enduroreitin varsille. Edes moottoripyörällä ei saa aikaiseksi niin kapeaa polkua ettei siitä Harley Parkinsonin kanssa kykenisi kulkemaan. Hienoa!

Paluumatkalla pysäytettiin auto aina suotuisan sienimättään kohdalle ja kipaistiin ketterinä kuin gasellit saaliin perään. Lopulta Veikko sanoi että "jos vielä yhdenkin haperon tuot autoon, jätän sinut tänne!" Kaikki korit, vasut, muovikassit ja pussukat olivat jo käytössä. Ja siis täynnä luonnon antimia.

McGyver tuolla keittelee hyytelöitä ja pullottaa mehua.

Kohta vissiin menen suihkuun ja pukemaan jotain vaatteita ylleni.

Illalla on Aino-Kaisan vaalikampanjan aloitustilaisuus.
Siitähän se sitten taas lähtee.


8 kommenttia:

 1. Mahtava saalis ja voi mikä söpöläinen perkuuapulainen:)

  VastaaPoista
 2. Mikä ihana saalis - ja kyllähän sitä nyt apulainen tässä puuhassa tarvitaan! Niin tulee meittin Mustis kyllä mieleen, kun on AINA touhussa mukana. ;D

  VastaaPoista
 3. Gasellinlailla loikkiva nuori tyttö on kyllä saanut mahtavan saaliin. Ilmeisesti tottelit Veikkoa ja jätit loput haperot metsään, kun pääsit perkaamaan saalista.

  VastaaPoista
 4. Mahtava saalis, tää katkeroituu, kun meidän metsissä ei tänä vuonna ole sieniä just yhtään :-( Etenkin kadehdin tuota sun vasemmassa kädessä olevaa herkkutattia. Mutta suotakoon nämä teille, olette sienenne ansainneet :)

  VastaaPoista
 5. Raskas huokaus täältäkin.
  Sekä herraseurasta että varsinkin sienistä.
  Molempia puuttuu.
  Mutta nautiskele sinä vaan meidänkin edestämme!
  Vielä se sataa täälläkin.
  Räntää viimeistään.

  VastaaPoista
 6. Olikos metsässä kovasti hirvikärpäsiä riesana?
  Vietin tuossa lomaa viikon verran Länsi-Turunmaalla ja siellä niitä riitti.
  Tuttava oli ollut siellä suunnalla sieni- ja marjametsässä 10 tuntia ja löysi vaatteiden SISÄPUOLELTA 123 hirvikärpästä!
  Luin tällä viikolla HS:n verkkosivuilta uutisen: Lounais-Suomessa on tällä hetkellä erittäin paljon hirvikärpäsiä"
  ST.
  Se ei enää ollut siinä vaiheessa uutinen.

  VastaaPoista
 7. Hienot tatti saaliit olet löytynyt.
  Räyskälän kankailla kiersin ja yötä mökillä.
  Meidän ensimmäisen päivän tatti saalis oli yön kuivurissa, aamulla lähdettiin luutasuolle. Hienot ilmat suosi mutta voimat hupeni kun en vielä ole voimistunut kunnolla lenssun, vatsataudin kourista.
  Poronpulusta en vielä tiedä, pitää ottaa ensin selville milloin se on, mutta olen n,30 v sitten perheeni kanssa sen pitkän lenkin läpi samoillut, me käydään niissä maisemissa muutenkin kulkemassa.

  VastaaPoista
 8. Hei! Kiva eka vilahdukseni blogiisi ja totetin, että jestas, kun on suakin lahjoilla siunattu- mielikuvitus, huumori, vauhti jne. Sieniretki muistuttaa vanhainkodin kahden mummon retkeä. Tilasivat taksin ja miehen ja läksivät. Paikka oli tuttu ja eikun mies metsään, sillä mummot eivät itse päässeet. Toisella pyörätuoli ja toinen jo niin vaivainen, että ei kykene ja mieshän poimi mummojen ohjeiden mukaan. Minä ilmestyin heidän pihalleen juuri, kun tulivat ainakin 10 säkkiä tatteja mukanaan. Niitä on sitten syöty yhdessä ja erikseen, pitoja pidetty jne. Olipa muilla sukeilla ällistelemistä!

  VastaaPoista