lauantai 9. tammikuuta 2010

Ilmoittautuminen

Tauti oli jo ihan kivalla mallilla, löytänyt jo reitinkin ulko-ovelle.
Sitten tuli torstai ja paikallisen AVH-kerhon ilta.
Sen jälkeen olenkin taas nukkunut.

Kaikkiaan siellä oli vain neljä ihmistä, siis siellä kerhossa, loput olivat kaatuneet sänkyyn, paitsi yksi pariskunta jola lomaili lapissa. Ilta oli ihan kiva, sovittuna peli-iltana pelattiin Trivialia. Sellaista milleniumpainosta. Siinä tulikin harjaannutettua niin muistia, sorminäppäryyttä kuin oivallus- ja mieleenpainamiskykyäkin.

On katsokaas niin, että moni asia on meille aivohalvaantuneille vieraantuntuinen alkuun. Jossain sopukassa se osaaminen vielä on tallella, mutta se pitää sieltä onkia esiin. Monasti siihen ei tarvita kalliita neuropsykologeja eikä toimintaterapeutteja. Vertaisryhmä riittää vallan mainiosti.

Tuli myös ilmi että raavaat miehemme tunnustivat täyttävänsä sanaristikoita ja sudokua. Suosittelin lisäksi pasianssia, yatsya ja muita yksinkin pelattavia pelejä. Saattaa terveen mielestä kuulostaa höpönlöpöltä, mutta oikeasti näissä harjaannutetaan huomaamaatta monia tärkeitä taitoja: symbolien tunnistamista, havainnointia, lyhyttä suunnittelua, sanalla sanoen, se on hyödyllistä ja kuntouttavaa aivovoimistelua.

Vähän tuli mutinoita "ylioimaisuudestani". Muistutin harjoitelleeni näitä taitoja jo kymmenen vuotta. Aktiivisesti. Työtä se vaati ja vaatii vieläkin, sillä usein jopa selittelen taipumustani jämähtää lempipeleihini netissä tai omalla tietsikalla. Olen joka kerta uuden pelin opittuani kovasti ylpeä itsestäni.

Täällä omassa kylässä on meneillään valmistautuminen Kyläsuunnitelmaseminaariin. Meillä kun on meneillään se Toimeliaat kylät -hanke. Ja kun samaan aikaan oli ajankohtaista päivittää kyläsuunnitelmamme, tartuin oitis tilaisuuteen, pääseenpä tässäkin helpommalla.

Tämä on nyt vähän vaikeaa, tämä päivittäminen, blogin. Työskentelen McGyverin koneella koska omani alkoi uhkailla minua. Kieltäytyi käynnistymästä ja syntyi epäilys kovalevyn, siis jonkun kiintolevyn poksahtamisesta. McGyver sen sai kuin saikin eloon, eikä sieltä kiintolevy ollut mennyt vaan poveri. Sellaisia tässä talossa on nurkat väärällään, ei siis hätää.

Nyt minua väsyttää. Painun takaisin pehkuihin ja palaan varmaan ensi viikolla tontille.
Olkaa kiltisti.

8 kommenttia:

 1. Kiva kun sustakin 'kuulee'. Vähän laiskan puoleisesti olen itsekään kierrellyt lukemassa. Yksi nettipeli on vienyt (raivonpartaalle) mennessään ja totuttelua tuo uusi työrytmikin vaatii.
  Koitahan lepäillä itsesi kuntoon taas! McGyverille terkut! :)

  VastaaPoista
 2. Ei ne pelit mitään höpölöpöä ainakaan minusta ole (terve?), hyvää ajankulua ja aivojumppaa.

  Tulisipa vaan joku, mielellään suomalainen, kylään, että voisi kaivaa trivialin esiin, pölyt pyyhin siitä päältä juurikin perjantaina..

  VastaaPoista
 3. HYVÄÄ YHDETTÄTOISTA UUDENVUODEN PÄIVÄÄ!!
  Siis lykästystä ja kokemuksia uudelle vuodelle! Hiljaiseloa itse kullakin, mutta ne uudenvuoden lupauksethan on tehty... tai sitten ei. Ryhtiliikettä ajattelin itse, jotta jotain....

  VastaaPoista
 4. :) kyläkehittäminen taitaa olla päivän, miksei vuodenkin sana. Sitä samaa täällä, joskin pikkasen eri hankkeen nimellä. Saatiin kylätalon kunnostukseen hankerahaa ja nyt apinanraivolla hankitaan sitä omarahoitusosuutta. Ei tuu ilimaseksi! Mutta eipä taida mikään tulla. Terveiset sinne! Mä tykkään peleistä vaan yatsista, pasianssista ja ristikoista. :D vai onko ristikko ees peli?

  VastaaPoista
 5. Pelit kunniaan, ne ovat hyviä ja virikkeellisiä, sanovat muut mitä sanovat =)

  Täälläkin on tuo kyläkehittäminen ajankohatinen sana..

  Ihana nainen sinäkin olet =) *virtuaalinen halaus*

  VastaaPoista
 6. Lisätkää noihin AVH-kerhojen "peli-iltoihin" vielä Alias - se sanaselityspeli. Sekin on tosi hauska aikuistenkin pelattava. Terveisiä Kirkkonummelta Marja-Leena

  VastaaPoista
 7. Niin kyllä vähän useemmin ois kiva lukea päivityksiä! =)

  Mun blogi poistuu jonnekin avaruuteen vähän ajan kuluttua. Päätöstä ei muutettu, kuten arvelinkin.

  VastaaPoista
 8. Sinä saat minut aina niin hyvälle tuulelle=)
  Kiitos kovasti.

  VastaaPoista