torstai 14. tammikuuta 2010

Aika tyytyväinen kyläpäällikkö

Tänään oli SE päivä.

Se kyläsuunnitelmaseminaari. Jota kyläkoordinaattorimme sinnikkäästä vastustuksestani huolimatta sinnikkäästi markkinoi Tulevaisuusiltana. Kun me Kyläsuunnitelmaseminaarina. Kaikesta huolimatta tupa täyttyi mukavasti.

Paikalla oli toivotusti edustukset kylämme yhdistyksistä Martoista Maamiesseuraan, väliin mahtuivat urheiluseura, käsityöntaitajat ja monet muut. Yritykset olivat monet lähettäneet edustajansa tilaisuuteen. Eikä huono juttu ollut sekään että seinänvierustalla istui rivissä kuin riistalinnut orrella kuntamme tekninen päällystö. Olin kuulkaa aikas tyytyväinen.

Vielä tyytyväisemmäksi tulin kun päästiin ideointivaiheeseen. Sinne jäivät ryhmätyöt, kahvitauot ja kaikki. Sihteereillä oli täysi työ pysytellä hommassa kiinni jotta kaikki tulivat kirjatuiksi.

Ja mitenkö tuo oli mahdollista?
No siten, että jokainen läsnäolija kävi poimimassa mieluisen postikortin, jolla sitten kuvasi visiota siitä, minkälainen kylämme on, kun visioitsija herää viiden vuoden kuluttua Ruususen unestaan. Jestas sittenkin! Enpä olisi kylästäni tällaista entusiteettia osannut odottaa.

Enkä kerrokaan nyt enempää. Kuukauden kuluttua jatkamme siitä, mihin tänään jäimme. Tavoitteena on saada päivitetty kyläsuunnitelma hankeideoineen julkaistuksi kyläpäivänä, maaliskuun loppupuolella.

Olen vieläkin ihan äimänä! Silleen mukavalla tavalla.

7 kommenttia:

 1. Kuulostaapa supertouhukkaalta. Että kahvitkin jäi juomatta... (jomottaakohan sihteerin kättä?)

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Kun vaan sitten eivät jäisi suunnitteluasteelle. Ei kai.
  Hyvää alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Hienoa, liäläiset! (vai miten se pitää sanoa?) Aktiivinen kyläyhteisö saa kummia aikaan, olen tässä seurannut mökin naapurikylän ponnisteluja. Siellä on jo oma kirkko, kyläkoulu (josta ne nyt tappelee kynsin hampain), kauppa, hautuumaa, urheilukenttä, katuvalot, vpk... ja suunnitteilla pyörätie, ja suurin osa kyläläisten talkoohengen tuotetta. Pistätkö mulle osoitteen s-postiin, alkais lopulta olla taitohaastejutska tekeillä. Tosin vielä sen ehtii pilatakin, ainakin mie.

  VastaaPoista
 4. Vau! Hienoltahan kuullostaa! Ilman sitä ihmisten omaa innostusta ei oikein pakkaa mikään asia menemään eteenpäin, että nyt kun on faartti päällä, niin antaa mennä vaan! =oD

  VastaaPoista
 5. Toivon todella että jossain elämän vaiheessa saisin tavata sinut kasvotusten =)

  Siinäpä tavoitetta elämääni..

  VastaaPoista
 6. Pikkuottosisko ilmoittautuu mukaan Katin ja Liskosiskon tapaamiseen, saanhan oi saanhan olla mukana. <3 t. otto-Kristiina

  VastaaPoista