maanantai 6. heinäkuuta 2009

Uusi nisäkäslaji

Edit Piaf tässä hei!

Kaktuskurkkumanaatista on saatu kuva.

UUTISIA


Eteläisessä Hämeessä on tänään tehty havainto harvinaisesta nisäkäslajista. Kyseessä lienee eksoottinen lamantiinien heimoon kuuluva Cactaeae Pharynx Manatus, joka voidaan suomentaa Kaktuskurkkumanaatiksi.


Tämä harvinainen, arvaamaton, mutta useimmiten sävyisä uusi laji on lähes harmiton ihmiselle. Vastakarvaan silittämistä on syytä välttää, samoin suusuudelmia.


Näkyvimmät tuntomerkit todellakin viittaavat manaattiin, joskin tämä yksilö kulkee kahdella jalalla ja välttelee suoraa auringonpaistetta. Lähemmin tarkasteltuna voidaan havaita pallomaiset muodostelmat juuri korvien kupeessa, jos on mahdollista kurkistaa nieluun, on nähtävillä selkeä tulipunainen vyöhyke juuri kitalaen ja takahampaiden yhtymäkohdassa. Nisäkkään ääntely muistuttaa läheisesti rikkinäistä vinyylilevyä, myös äkäinen varis saattaa tulla kuulijan mieleen.


Kaktuskurkkkumanaatin ruumiinlämpö näyttää olevan ensimittauksen tuloksena noin 100,4 F. Lisätuntomerkkinä voidaan mainita pienillä nypyillä oleva pisamainen iho, jonka jokaisesta nypystä kasvaa vaaleahko hiusta muistuttava karva. Ihon pinta on lämmin mutta kovin nihkeä.


Kaktuskurkkumanaatin ruokavaliosta ei ole tarkkoja tietoja, mutta viimeksi se nähtiin hörppimässä kuumaa mustikkakeittoa.

3 kommenttia:

  1. Voi että, kun sen saisi nähdä elävänä! Varmaan ihana elukka, jota tekee mieli silitellä ja paijata. Mäkkaiveri varmaan ottaa sellaisen mielellään elätiksi ja pitää huolta :)

    VastaaPoista
  2. Hihiii... olis kyllä kuvan paikka... oma mielikuvitus kun luo aika huisia kuvia tuntomerkkien perusteella... :D

    VastaaPoista