Joo, tehdään vähän jouluherkkua, silleen vegaanisti.
Valikoidaan viisi kohtalaisen kokoista porkkanaa.
Pestään ja kuoritaan ne. (toki itte vain pesen, tykkään syödä kesät-talvet perunat, porkkanat sun muut juurekset kuorineen, paitsi lanttua kun mun sisukset ei sitä siedä)
Leikataan, siis ikäänkuin fileoidaan ne ohuiksi viipaleiksi.
Ripotellaan karkeaa suolaa (mä käytän Himalajan ruususuolaa kalan kanssa) tilavalle lautaselle.
Ladotaan porkkanavaiipaleet suolapedille, tarvitaessa kahteen kerrokseen ja ripotellaan himppu lisää suolaa pinnalle.
Sit vaan lautanen suoloineen ja porkkanoineen mikroon kuvun alle 35 - 40 minuutiksi, itte tunnet mikrosi, joten sen mukaan valkkaat ajan.
Seuraavaksi siivoat suolarakeet porkkanaviipaleista, siis niistä fileistä ja ladot ne kannelliseen astiaan.
Puristat sitruunan mehua juureksille, suljet kannen ja ravistat hellästi.
Seuraavaksi (olet tietenkin varannut valmiiksi savuaromia pullollisen) pirskotat varovasti savuainetta porkkanoille ... tuota, pari teelusikallista tuohon porkkanamäärään.
Jos haluat, voit vielä lirauttaa tilkan neitsytoliiviöljyä perään, vaan se ei ole välttämätöntä.
Purkin kansi kiinni reipas, mutta hellä ravistus ja koko höskä jääkaappiin tekeytymään.
Huomenna sit voit syöda vaikka aamupalaksi porkkalacevichellä terästettyä munakasta tai voileipää tai... jugurtin tai kaurapuuron kanssa en ole kokeillut. Ehkäpä sinunkaan ei kannata.
Mutta hyvää tää on!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti