torstai 21. kesäkuuta 2012

Juhannusta kohti

Aamusella, siis minun aamusella tuossa puoli kymmenen maissa, olin hammaspyykillä liki munasillani kun olohuoneesta huhuili perheeseen kuulumattoman miehen ääni.

Kurkkasin varovasti oven takaa naama hammastahvavaahdossa tilannetta ja totesin että McGyver on nyt jossain ja on vaatetettava itseä ihan vähän. Olin siis pukeutunut tyylikkäästi hammastahnavaahtoon ja kylpytakkiin vastaanottaakseni suurehkon kukkalähetyksen.

Kersantti Karoliinan ja Niilon uusi iskä siellä kantoi olkkarin pöydälle kahdeksan, siis KAHDEKSAN suurta ruusubegoniaa! Siis ihan valtavan suurta. Istutin ne vasta illemmalla, kun oli jo vähän viileämpää, tässä vielä pari joille on keksittävä purkit. En löytänyt vanhoja piironginlaatikoitakaan... Huomisen hommia. Kaksi komeutta lykkäsin tyhjään altakastelevaan, nokkela lukija hoksaa että samaa pyttyä on käytetty keväällä jalkakylpysoikkona. Vähän ryhtiä tuomaan siirsin  kukkapenkistä muutaman suikeroalpin pytyn kulmiin. Toiset kaksi istutin vanhaan isoon leipäkoriin ja sen reunuksille tökkäsin jokusen maahumalan. Täytyy nähkääs olla omavarainen lisukekasvien kanssa...


 Tuossa etualalla kykkii yksi taimi. Vain yksi, se kertoo miten kookkaita nämä kukat ovat. Naapurin Junnukin sai osansa, yläkerran parvekkeella odotti loppusijoituspaikkaa käytöstä poistettu kattila, johon McGyver takoi muutaman vedenjuoksutuskolon ja niin siitä tuli koti yhdelle kukalle. Tuolla ylempänä on vielä pari purkkia joille täytyy aamusella mittailla hyvät paikat. Taitavat tomaatit ja tuo nyt niin vaisun näköinen asetelma joutua vielä evakkoon.

Teinpä vähän töitäkin tänään.
Palvelukeskus Eedilän (velä taannoin se oli rehellisesti vanhainkoti) väki vietti juhannusjuhlaansa talon taakse takennetulla viihtyisällä patiolla kuullen haitarinsoittoa ja veteraanikuoron kvartetin laulantaa. Juhlaväki kärrättiin lopulta juhlalounaalle ja Liskonainen poistui muihin hommiin.

Tälläisen kuvan otin teille ihmeteltäväksi. Tukeviin koivupölkkyhin on porattu kunnon reiät ja niihin tökitään vuodenaikojen mukaisia oksia. Tänään nuoria koivuja, joulunaikaan kuusia, pääsiäisenä pajunkissoja virpomiskoristein ja silleen. Näytti kovin kivalta ja koivut toivat ihanan tuoksun vanh... eiku palvelukeskuksen aulaan.

Huomenna tulee Stansta ja Tuppo. Meille tulee hyvä juhannus.
Nauti sinäkin juhannuksen taianomaisuudesta turvallisesti ja rauhassa.


2 kommenttia:

  1. Luovaa astioiden uusiokäyttöä! Kiitos hienoista ideoista :)

    VastaaPoista
  2. Tuon idean nappaan kyllä meillekin töihin, aattona juuri pähkäiltiin miten saataisiin koivun tuoksua myös sisälle.

    Oikein rattoisaa juhannuksen jatkoa, terveiset Stanstalle!

    VastaaPoista