torstai 15. joulukuuta 2011

Varokaa eläkeläisiä!

Olen tässä viime aikoina saanut nauttia eläkeläisriennoista oikein kaksin käsin.

Meillä täällä Lopella pitää hauskaa etujen varjolla peräti neljä  eläkeläispumppua. Jokaisella (... öö, ennen vanhaan oli niin helppoa sanoa "pääpuolueella", mutta se ei taida nyt olla enää oikea termi?) , no, entisaikojen suurpuolueella on oma konklaavinsa eläkeläisille.
On Kansallset Seniorit, on Eläkeliiton paikallisyhdistys, on Eläkkeensaajat ja on Eläkeläiset.

Minä kuulun noihin viime mainittuihin.

Mutta se ei auta. Työni puolesta olen tänä syksynä seurustellut vahvasti kaikkien kanssa ja minua hengästyttää. Eläkkeellä ollessa pitää olla vahva kunto eikä mitään sairauksia. Muuten näissä riennoissa ei pärjää.

En ole koskaan ollut innokas bussiretkeilijä ja kun nyt pitää istua tuntitolkulla linjapiilin penkillä ihmettelemässä sitä, tätä ja tuota, olen päämäärässä niin tökkyrässä etten omin avuin linjurista ulos pääse. Sitten virkut eläkeläismummot(erityisesti!) paheksuvat tien tukkoa ja Harley Parkinsonia. Ja aiheuttamaamme viivetystä. Ja varttuneemmat eläkeläis(mummot) katsovat paheksuen samoja asioita, noin nuori eikä viitsi itse kävellä, pitää pikkujouluihinkin ottaa rollaattori, eikö sitä nyt sen vertaa kykene... mitä se täällä ollenkaan tekee?

Pikkujoulureissu oli muuten aika pitkä. Emme poistuneet pitäjän rajojen ulkopuolelle ollenkaan, mutta aikaa saatiin vierähtämään iltapäivästä puoli kolmesta iltakymmeneen. Siitä pikkujoulun osuus oli klo 16 - 20. Loput istuttiin pikkubussissa. Tämä on laaja pitäjä.

Kokemukseni mukaan suvaitsevaisuus ei siis ole ensisijainen ominaisuus eläkeläisyhdistyksissä. Eikähän minunkaan ole mikään pakko omaani kuulua, mutta koska olen eläkkeellä ja koska olen vasemmistolainen, kuulun periatteesta omaan yhdistykseeni. Tarkkaan asioita ja sääntöjä tutkittuani, en ole mistään löytänyt paragrafia jossa käsketään olla ylireipas ja terve. Käytännössä sellainen vaatimus kuitenkin nostaa päätään.

Erotukseksi tästä muistutan että minulla on kyllä aikas laaja ystäväpiiri ja lukuisa joukko muita yhteyksiä. Kukaan ei paheksu vammaani esimerkiksi lautakunnassa, jengin bileissä tai lionsclubin tiimoilla. Ei edes kaupan kassajonossa, missä nyt yleensä paheksutaan kaikkea.

Annan siis neuvon: Jos olet ennen aikojasi eläköitynyt, vältä kaikin keinoin eläkeläisyhdistyksiä. Ne eivät ole sinua varten. Pysyttele vaan omissa joukoissasi, potilasjärjestöissä sun muissa.

Edunvalvontakysymykset ovat sitten toinen juttu. Koska olet eläkkeellä, et ole kelvollinen ammattiyhdistykseesi. Siksi on kuuluttava eläkeläisyhdistykseen. Pikku dilemma. What?


Ja mitä tulee muuhun elämään, olen kurjuudessa puhelimeni kanssa.  Uutukainen Nokian C-3 hukkasi sen enempiä selittelemättä ensin kosketusnäyttötoiminnon, sitten kaikki tiedot. Ensin ei päässyt lähettämään viestejä eikä ollut myöskään pääsyä osoitekirjaan. Nyt ei siis ole ollenkaan iloa koko p*skasta.

Oma yhteydenpitoni Soneran kanssa (puhelimeni on siis sellainen kytkyjuttu) ei tuottanut muuta tulosta kuin että huolto kestää vähintään kaksi viikkoa eikä heillä ole antaa varapuhelinta tilalle. Tänään McGyver kimahti sen verran että otti uudelleen yhteyttä Soneran asiakaspalveluun ja nyt minulla on uusi kytkyliittymä ja pos.. eiku Itella tuo minulle uuden(?) puhelimen, jota en todennäkäisesti opi ikupäivänä käyttämään. Se tulee olemaan sellainen androidijuttu.

Niin, pointti on siinä, että kaikki tärkeät ja vähemmänkin tärkeät numerot ovat taivaan tuulissa. Jos tunnet  kutsumusta pitää minuun muutakin yhteyttä kuin tämä Liskolandia, laita, kiltti, vaikka viesti, niin saan numerosi. Tämä koskee siis myös omia lapsiani.

Eipä tässä muuta, yritän pyydystää opistomme rehtorin syntymäpäivähaastattelua varten, sitten on pari kokousta ja silleen. Alkaa väsyttää tämä ahkeroiminen. Jos en ole kokouksessa tai keikalla, olen ihan uuvuksissa ja tyhjäpäinen, en saa mitään hyödyllistä aikaiseksi. Onneksi joulutrauma on hellittänyt, tulevan Jeesuksen syntymäjuhlan kaupallinen hulina ei minua juur nyt ahdista.


Ja tänään tyttärenpoikani Aapo The Aurinkokuningas täyttää kaksi vuotta.

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä eläkeläiskerhoista!!

  VastaaPoista
 2. Kui tää taustakuva on tollai pienenä vaan tekstin päällä? :-O Mää en pysty kunnol lukemaa! :'(

  VastaaPoista
 3. niin, äitieläkeläiselläni on kiireitä

  VastaaPoista
 4. Ihana Aapo :) Tekstiä oli hankala lukea, ainakin mulle näkyy tuo pohjan talokuva tekstin päällä (ai, Ofelia taitaa valittaa samasta) Teksti jää sen alle piiloon...

  VastaaPoista
 5. no johan on taas outoa???
  kyllä omalla näytöllä ja elaimella näkyy ihan oikeesti(firefox).

  jokohan ne FB:n sotkut yletää googlen blogeihinkin?
  kerrassaan kummallista.

  yritän jaksaa kokonaisen päivityksen vielä ennen joulua, joten nyt en toivota yhtään mitään.

  VastaaPoista
 6. On se Sinullekin annettu
  tehtävä
  jouluna ja joulun jälkeen:
  iloksi Sinutkin
  on tarkoitettu
  iloa viemään
  valoa pimeään
  hymyä
  hyvää sanaa.
  Kukaan ei niin köyhä
  ettei jaettavaksi
  ystävällisyyden lahjaa
  kukaan ei niin rikas
  ettei sitä tarvitsisi.
  Ilo annettu jaettavaksi
  valo vietäväksi eteenpäin.

  Hyvää Joulua
  ihmiset-
  Iloa
  Valoa
  Rauhaa.

  VastaaPoista