lauantai 25. joulukuuta 2010

Joulun rauhaa...

..toivotan täältä lämpimästä kotiluolastani kinosten keskeltä.

Se pitkään kaivattu joulupaniikkikin iski salakavalasti mutta sentään kohtalaisen vähäisesti kimppuun. Jouluaattoiltana iski. Ja itketti tietenkin aikansa. Mutta nyt se on ohi, enää särkee päätä. Ja silmää. Ja kurkkua. Niitä kaikkia ihan vietävän kovasti. Niin kovasti, että jo aattona oli turvauduttava Tramaliin. Sitä olen jouluruokien ohessa popsinut. Ynnä kuumaa juomaa, mustaherukkamehua maustettuna glögillä, johon en ole vieläkään kyllästynyt.

Aaton aattona käväisin juttukeikalla ja tein yhdessä McGyvern kanssa ruokavalmistekuja joulupöytään. Siinä ohessa putsasin hikeentyneet kakkulani mikrokuituliinalla ja NAPS. Pokat olivat kahtena kappaleena, yksi kappale kummassakin kädessä. Sievästi katkesivat ihan keskeltä nenää. Siis siitä linssien välistä. Ei auta liimausyritykset, eikä kauniit puheet, jos ei kiroilukaan. Ei muuta kuin luku/tietsikkalasit nokalle, että edes jotain näkisi. Vasta tänään muistin ne ammoiset vara-varalasit, joissa ei tosin ole prismoja, mutta niillä pärjää sitätiloissa ihan hyvin. Optikkoreissu on edessä heti kun arki koittaa.

Menin siis väsyneenä ja jo hieman särkyisenä varhain maate. Vain herätäkseni tuimaan kipuiluun lähempänä keskiyötä. Tavoilleni uskollisena hiivin koneelle, lueskellakseni viimeisimpiä uutisia ja blogikuulumisia ja hokasin koneeni menneen oudoksi. Kovin olivat näkymät suuria, eivät mahtuneet näyttöön kokonaisina. Eikä niihin auttanut valohoitokaan: virta pois ja uudestaan päälle.

McGyverkin heräsi murinaani ja hetken tutkailtuaan tilannetta totesi koneeni menneen rikiksi. Käyttöjärjestelmään oli pesiytynyt pööpö. Tarkemmin sanoen kuusi pööpöä, joista yksi oli löytänyt tiensä kiintolevyn MBR:ään ja biosiin (mitä ikinä ovatkaan) asti, ynnä käpertynyt sinne. Yhden pööpöistä McGyver sai jäljitetyksi sähköpostin liitteeseen, sellaiseen avi-tiedostoon. Videonpätkään. Valitettavasti olen tietämättäni varmaankin välittänyt pööpöjä eteenpäin. Valitan. Tutkikaa kuulkaa koneenne, moni muukin on takuusti saanut samanmoisen tervehdysvideon tässä joulun alla.

Eikä tästä ole kuin tovi kun kaikki mahdolliset pööpönesto- ja häätöohjelmat ajettiin läpi. Prkl, sanon, vaikka on kuinka joulu.

Niinpä tässä harjoittelen uuden käyttöjärjestelmän kanssa rauhanomaista rinnakkaiseloa. Jätin haikeat jäähyväiset Windowsille, joka virussieppona haudattiin tästä taloudesta ikiajoiksi ja yhtä syvälle peruskallioon kuin ydinjäte. Ja teen tuttavuutta Linuxin kanssa.

Jaa, että mitäkö syötiin aattona?

Syötiin kalaa. Sitä ihanaa kylmäsavuLOHTA, velhovuoren sitruunalohta (käy kurkkimassa velhon keittiö -kategoriasta ohje), irtorosollia (perunakuutioita, porkkanakuutioita, suolakurkkukuutioita, sipulisilppua, punajuurikuutioita ja silliä, kukin omassa kipossaan), vihreää salaattia, perunalaatikkoa ja tietenkin punaista kermavaahtoa, kylmää piparjuurikastiketta ja piparjuuri-sitruunamajoneesia. Ja kinkkua nappavedestä valmistetun soosin kera. Juomana oli argentiinalaista Herefordia ja kivennäisvettä. Eikä muuta.

Ottipa koville. Tämä kirjoittaminen. Säryt alkavat hiipiä takaisin, alkavat kaulasta, edeten kurkkua ja korvanjuurta pitkin takaisin sen oikean silmän takusiin jäädäkseen vissiin sinne jyskyttämään. Enpä kovin suosittele. Ikävän tuntuista, horjuttaa tasapainoa ja on tosiaankin sen verran kipuisaa että vahva särkylääke maittaa. Auttaapa samalla ärhäköityneisiin suuriin niveliin.

Vetäydynpä tästä syvemmälle luolani hämäriin ja käperryn mustavalkoisen pehmolelua muistuttavan kissani kanssa peittojen uumeniin. Eikös sitä sanota että kissannahka lievittää kovastikin särkyä?

Edit Piaf:
Toi älypää ei nyt saanut sanotuksi sellaista "pikkujuttua", että kaikki sen osoitteet, niin blogien kuin sähköpostienkin, katosivat yksin tein. Ynnä tärkeät salasanat. Siis ystävien. Niin että koittakaas nyt ottaa pikipäin siihen yhteyttä, jotta se saa arkistonsa ajan tasalle.
Voi että se on välillä vaikea... siis toi Liskis.

8 kommenttia:

 1. No, jopas nyt harmia sattui samalle viikonlopulle. Eihän ne silmälasit olleet vielä vanhatkaan. Linuxia meillä on käytetty viimeiset 10 vuotta, eikä ole vielä koskaan viiruksista ollut riesaa.

  Toivottavasti kissannahka helpottaa särkyjä ja loppuvuosi sujuu mukavammissa merkeissä.

  VastaaPoista
 2. Laitoin sulle jo sähköpostia!
  Että mua harmittaa kun se kyytimahdollisuus ilmeni niin viime tipassa! Hö. Ehkä mä saan nakitettua samaisen kyydin jossain vaiheessa ajamaan mut ihan varta vasten sinne teille joku päivä, päiväseltään.
  Nyt suihkuun ja sitten työkaverin luokse.
  Joulu on mennyt tähän asti ihan mukavasti vaikka nyt kyllä väsyttäis. Ei auta; luvattu mikä luvattu.
  Pahus niitä sun silmäklaseja! Ei kiva! Eikä särytkään. Phuuh, puhallan ne pois ja lähetän tilalle kivutonta ja makoisaa oloa!
  Oot Rakas! ♥

  VastaaPoista
 3. Hyvä tapanin päivää sinulle.
  On sinulle vastuksia annettu omikas tarpeiksi.
  Minulla joku vuosi sitte meni samoin keskeltä lasit poikki, siihen hain tiimari lasit net veti silmiä kieroon koko joulun seudun. Minulla on hajataittoa ja + 2 lukulasit joten kaikken ilta satujen lukemisen sai jättää.

  VastaaPoista
 4. Ohoh sentään. Silmilaseja pitäisi saada aina varalle samaan hintaan, justiinsakin tuon takia.

  Irtorosolli :D

  VastaaPoista
 5. Öö, ei olekaan päivämääriä. Mutta miksei, sitä en osaa sanoa. Tutkitaan.

  Lupaan provikat myydystä glögistä :)

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea uudeksi vuodeksi; olkoot se mukavia asioita ja tapahtumia täynnään!

  Nyt hipsin tonne taaksepäin lukemaan.....

  VastaaPoista
 7. Oi kamala, kyllä sisältö (tietääkseni) on ihan samaa kun aina ennenkin. Mitähän se google oikeen sotkee?

  Onnellista uutta vuotta ja terveyttä sinulle ja McGyvernille sekä tietysti kaikille karvasille ja karvattomille lapsillenne!

  VastaaPoista
 8. Hyvää alkanutta vuotta 2011!

  T: Sirpa kera Kollo-kissan

  VastaaPoista