tiistai 9. helmikuuta 2010

Tällaista tänään...


Edit Piaf:
Mitenkäs tämä postaukseen erityisesti liittyvä kuva oli hävinnyt???
Tässä se nyt on.


... kuunnellaan meillä. Takana on tuhti työpäivä molemmilla. Tällä viikolla oli erikoisen paljon juttuja tilauksessa paikallisläpykkään. Tosin ensi viikolla on vähän enemmän tilattuna.

McGyver on pessyt pyykkiä, etsinyt pihan kinosten alta ja muuta sellaista. Laittoi juur saunan lämpiämään, minä taidan jättää väliin, sen verran on höhlä olo ja ihottuma, se atopia, on just nyt aika tarkkana veden kanssa luttaamisesta. Suuttuu aika pienestä, näin talviaikaan.

Tein ehtopäivällä tein kiusauksen. Tällaisen:

paketillinen hunajamarinoituja broiskunkappaleita
puolitoista kiloa perunasipulipakastetta
kaksi purkillista wanna-be kermaa, (voit toki käyttää sellaista lehmästä saatavaakin)
aromisuolaa
pippurisekoitusta

juustoraastetta (gratinointiin)

Kanankappaleet käytin pannulla esikypsymässä, perunasilppu oli jo eilisestä sulamassa.
Sitten vaan kaikki sulassa sovussa sekaisin paistoastiaan ja tunniksi himpin verran alle kahteensataan. Uuniin, tietty. Viimeiseksi kymmenminuuttiseksi ripottelin juuston ja lorauksen kermaa pinnalle.

Punajuurista tämä kiusaus tykkää lisukkeena.
Ei väliä missä muodossa.


Ja kun on Ystävänpäivä tulollaan ja vielä sunnuntaiksi, tarjoilen teille oikean läskileivoksen ohjeen. Tämä ei ole omani, vaan Heikki-ystäväni aikaansaannos. Heikki on toinen Majan Herroista. Sain luvan levittää tätä perunaista ilosanomaa. (Vilukissi, vink. vink, vehnäjauhojen sijaan gluteenitonta)

Aurinkoinen perunaleivos Heikin tapaan

600 g raakana raastettua Nicola-perunaa

8 munaa

6 dl fariinisokeria

6 dl vehnäjauhoja

2 dl perunasosejauhetta

4 tl leivinjauhetta

4 tl vanilliinisokeria

2 tl inkivääriä

400 g voita


Pinnalle:

400g paketillinen sulatejuustoa

100g vähän voita

8 dl tomusokeria

Valmistetaan kuten tavallinen kakkutaikina: kananmunat ja fariinisokeri vatkataan, raastettu peruna lisätään taikinaan, leivinjauhe ja mausteet sekoitetaan kuiviin aineisiin ja sekoitetaan puuhaarukalla voisulan kanssa tasaiseksi taikinaksi. Voisula siis viimeiseksi.

Paistetaan 200 asteessa uunin keskitasolla puoli tuntia tai kunnes se on kauniin ruskea.

Ohjeesta tulee reippaankokoinen uunipellillinen.

Kun paistos on jäähtynyt se kuorrutetaan sulatejuusto-tomusokeriseoksella ja koristellaan mandariininlohkolla ja suklaaströsseleillä.

Nam.

Tähän on pakko lisätä että fiksu hokaa puolittaa ohjeen pienemmälle porukalle sopivaiseksi. Kai?

McGyver meni juur löylyyn, joten minulle jää hetki omaa aikaa blogikierrokseen. Saunan jälkeen tönötämme tovin vielä olkkarissa, kuunnellen retromusaa ja nauttien toistemme seurasta ynnä muutamasta oluesta.


Huomenna on vapaapäivä, jonka meinaan käyttää uhkaavan maailmanlopun torjumiseen. On käynyt nähkääs silleen, että liki kaksikymmenvuotisen velkavankeuteni piti oleman päättymässä kesäkuussa. Nyt näyttää siltä ettei se päätykään. Muudan perintäyhtiö oli kaivanut taas esiin edesmenneen firmani puhelinlaskun vuodelta 1990. Perintäyhtiöhän tälleen voi tehdä. Tuonkin konkurssivelan olisi pitänyt poistua pari vuotta sitten kun niitä vanhoja syntejä annettiin anteeksi. Tuon selvittämiseen ajattelin uhrata huomisen vapaapäiväni.

Miettikää hei! Yli tuhat kahdeksansataa euroa! Oli kuulkaa pienoinen järkytys tuokin.

Tää päättää täältä tähän tällä kertaa.


8 kommenttia:

  1. Tervehdys täältä sinne ja kääk mulle tuli entistä kamalampi nälkä! Tulin juuri teatterista, jossa häiritsin näytöstä murinallani :-D

    Palaan blogisi pariin kunhan saa murua rintain alle ;-)

    VastaaPoista
  2. Onko sitä puhelinyhtiötäkään enää olemassa, joka rahoja haluaa? Voivoi, toivottavasti maailma ei lopu, eikä laskuakaan tarvitse maksaa.

    Olen tehnyt samantyyppistä sötkötystä, mutta kanan tilalle laittanut lohta. Ja kermaksi valion kookos-limeä.
    Perunaleivoksista en pidä, mutta tätähän on kokeiltava!

    VastaaPoista
  3. No huhhuh tuota laskua. Toivottavasti selviää, sehän voi kuulua sarjaan "aina kannattaa yrittää". Tuo leivos näyttää herkulliselta. Voisin kokeilla myös gluteenittomilla jauhoilla. Paitsi että sitten syön sen yksin ja lihon entisestään :( Ja sehän olisi ihan sun vika, kultsi :)

    VastaaPoista
  4. Hyvänen aika, eikös maksamattomilla laskuillakin ole jonkinlainen parasta ennen -aika? Kymmenen vuotta tai jotain, ei kai mitään kuulu periä enää 20 vuoden jälkeen... Pidän peukkua.

    Mielenkiintoinen leivonnainen. Laitan ohjeen talteen ja yllätän joskus. Porkkanaraasteesta paistan aika usein lettuja, mutta raakaa perunaa en ole käyttänyt vielä koskaan leivontaan. :-)

    VastaaPoista
  5. Meillä esikoinen taistelee jälleen huonontuneen atopian ja unettomuuden kanssa.. Ei näy helpotusta voihan...!!!

    Onkohan tuo nyt ihan oikein perintätoimistolta, vaikka ne saavatkin tehdä mitä haluavat.. Voimia !!

    Ja leivos näyttää todella hyvälle =)

    VastaaPoista
  6. vielä sen verran että meiltä löytyy yllättävän paljon "yhtälaisyyksiä" tuo mmasukin, nappeja minunkin pitää syödä sen kipuihin yms..

    Mutta halauksia ystävä rakas =) Sillä sitä sinä olet minulle =)

    VastaaPoista
  7. Nonniin, nyt on todella nälkä! Perunasilppuako ei voi laittaa suoraan pakkasesta? Lehmänkermaa 2 vai 4 dl!? (Ei saa nauraa, mun aon aina tiedettävä, ei se muuten onnistu)

    VastaaPoista