maanantai 22. helmikuuta 2010

Lunta ja ruusunnuppuja

Vielä on aikalailla lasinen olo. Sellainen, että tuntuu kuin pienestäkin kolhaisusta särkyisi pirstaleiksi.

Perjantaina se alkoi. Olin reippaillut vajaat kaksi kilometriä läpi tuulen ja tuiskun tienaamaan laihaa leipääni. Paluumatka pohjoiseen oli jo taistoa vastatuulen ja neulanterävien lumi(?)tikkujen kanssa. Muututtuani viimein jääveistoksesta kotoisaksi manaatiksi hokasin kovan päänsäryn. Päässäni.

Pääkipu siitä vain yltyi ja muuttui niskakivuksi valuen kroppaa alaspäin. Sitten alkoi linkous. Ensimmäisellä kerralla en ihan ehtinyt vessaan. Enkä toisellakaan. Väliin piti oikein pohtia kuinka päin sitä pyttyä halailisi. Sitten alkoivat vatsakivut. Jotkut lukijat varmaan muistavatkin massuni ikioman elämän. Siihen menoon ei kuolevaisella ole sanomista. Vatsatauti sinällään ei ollut paha, jo yöllä pysyi appelsiinitee sisällä. Jos olisin kyennyt liikkumaan muuallekin kuin vessaan olisin sekoittanut

massuteen:
siankärsämöstä ja salviasta

lisännyt siihen kuivattua mustikkaa
ja
ripauksen kuivattua chiliä.
(Tätä teetä pitää haudutella pitkään)

Mutta en kyennyt enkä jaksanut selostaa McGyverille noitasalojani ja niin sain tyytyä earl greyhin appelsiinimarmelaadilla.

Väliin kuulkaa kävi jo testamentin laatiminen mielessä. Kaikki massumörköni havahtuivat kerralla kukkumaan. Sappivaivat, mahaportti, kiukutteleva ohutsuoli. Kipu ylsi ruokatorvea pitkin kurkunpäähän asti ja oli jo vaikea hengittää. Selässä lapojen välissä joku kiersi kairaa vastapäivään. Tässä vaiheessa ei tarvitse olla edes luulotautinen kun mieleen tunkee ajatuksia sydänkohtauksesta, keuhkoveritulpasta ja vaikka mistä. Ja oireet noiden reippaiden ajatusten voimin tuntuvat vain yltyvän.

Ylpeys ei sallinut muuttaa alakerran sohvalle, josta olisi ollut ketterämpi käynti vessaan. Niinpä tuhrin lisää vaatteita ja kävin kolmasti kuumassa suihkussa (viidet vesi- ja sähkölaskuista!) McGyver mikrotti tämän tästä kauratyynyä massuani varten. Ja selkää.

Tähän kaikkeen melttaamiseen hupeni siis perjantaiehtoo, seuraava yö ja lauantai ja vielä sunnuntaikin. Eilisiltana käytiin jo kevyttä keskustelua ambulanssin tilaamisesta, mutta pysyin tiukkana: kyllä se tästäää-äääh! Tuttu kipu, tutut meiningit eikä sille läärissäkään olisi muuta voitu tehdä kuin iskeä pari piikkiä stesolidia peppuun ja odotella. Ja maksaa monta kymppiä parista piikistä. Kun neste alkoi pysyä sisuksissa pysyivät myös massulääkkeet paremmin ja polttava kipu alkoi laantua.

Susikairaan tiedoksi: 4 kiloa (!) hävisi tässä taistelussa. Olo on kyllä sen mukainenkin.

Muuta en nyt jaksa. Painelen jokaikinen suolenmutka sykkivän kipeänä takaisin pehkuisiin ja luen toisen raivotylsän Stieg Larssonin.

Ai niin, tuo otsikko.
McGyver tuolla pihalla taistelee käsittämättönän lumimäärän kanssa, en tohtinut ottaa kuvaa.


Ja kiinanruusu rakentelee nuppuja. Edellisille kävi köpelösti kun Tytti pikkutyttönä edellisillä vähän leikki. Josko nyt onnistuisi kukkiminen paremmin.


11 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista ja iiiiiso halaus!!! ♥

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että selvisit hengissä. Noi sisuksen puhdistustaudit on tosi raskaita.

  VastaaPoista
 3. No hitsit! On siinä sulla kestämistä!

  Pöpöt pöheikköön ja kivut katajaan. NYT! Jättäkäähän Liskonainen rauhaan! Nih!

  Meillä ei muuten kiinanruusun nuput saa koskaan olla kissoilta rauhassa. Kaikki ovat aina tykänneet ja kiinanruusu ei. Nyt nuo kiinankellon kukat ovat saaneet kuitenkin olla rauhassa, vaikka ihan samantapaiset kiinanruusun kanssa ovat. Joku tuoksu niistä varmaan lähtee. Pidän peukkuja, että saat kukkia!

  Voimia!

  VastaaPoista
 4. O-ou, vai on sinullakin kaikki tuo. Minulla on vielä listan jatkoksi ärtyvä paksusuoli ja verta vuotavat limakalvot, joten osaan aavistaa, miltä tuntuu. Empatiaa ja parempaa vointia sinulle.

  VastaaPoista
 5. Voin kuvitella suuntia noista olotiloista...voimia toipumiseen todella paljon toivottelen!!!

  VastaaPoista
 6. Voi kamala.
  En edes yritä teeskennellä tietäväni miltä tuo tuntuu.
  Voimia.

  VastaaPoista
 7. Huh, mikä tauti ja mitkä kivut. En minäkään osaa kuvitella tuntemuksiasi, mutta puistatti oikein lukiessani tekstiäsi.
  Vatsatautia tuntuu olevan täälläkin liikenteessä, toivottavasti se kiertää tämän talon kaukaa.

  VastaaPoista
 8. voihan... *halauksia* toivottavasti parempaan päin =) Täälläkin vatsatautia liikkeellä kuulema.. ja sitä ei helpota tämä minun pelkoni kyseistä tautia kohtaan.. ja mistä pelko on tullut?? Sitä en osaa edes arvuutella...Rukoillut olen terveyttä meille ettei enää tulisi mitään..

  VastaaPoista
 9. Oi voi, kuvauksesi perusteella olosi on ollut vähemmän miellyttävä... Toivottavasti elämä alkaa vähitellen voittaa.

  McGyverille puhtia lumihommiin!

  VastaaPoista
 10. Voi kamaluus! Jo ihan normi-vatsatautikin vie heikoksi, saati tuollainen rytinä! Aih!

  VastaaPoista
 11. Ounou, täältä halaus ja rutistus varovasti, paranemista!!! Mullakin Larsson ja yhtä tylsä. Ja pikkasen olen jälessä sun kilosaavutusta :) *-o-* tuo on sitten ISO HALI.

  VastaaPoista