Se tapahtuu tälleen:
5-6 kokonaista valkosipulia
3 dl oliiviöljyä (neitsyt-)
tai maun mukaan kylmäpuristettua rypsiöljyä
reilu ruokalusikallinen mieleistä etikkaa, (puna- tai valkoviini-, balsamico- ...)
reilusti rakuunaa tai persiljaa (kuivattuna, tuore menee ikäväksi lilluksi)
ripaus suolaa
Liotetaan valkosipulit lämpimässä vedessä jotta niistä irtoavat kuoret mahdollisimman kivuttomasti.
Hakkaa valkosipulit rouheeksi, voit tietenkin käyttää myös puristinta, mutta...
Lado valkosipulirouhe tilavaan lasipurkkiin, väliin rakuunaa (persiljaa), valkosipulia, rakuunaa... kunnes purkki on lähes täysi.
Ripauta suola sekaan, sulje kansi ja ravista hyvin.
Avaa kansi ja täytä purkki öljyllä.
Sulje kansi ja laita tuotos muhimaan kaappiin. Säilyy maustekaapissakin, minkä säilyy, yleensä tahtovat loppua kesken.
Mutta ei hätää, nyt sinulla on resepti!
Minä en sitten tehnytkään eilen säilöttyjä valkosipuleita...
Tuo punainen keskisormessa tuli toissapäivänä uunista, kun kuivattelin tillisatoa.
Olkaa te huolellisempia.
Tuo punainen keskisormessa tuli toissapäivänä uunista, kun kuivattelin tillisatoa.
Nam!
Oli ihan pakko kommentoida. Positiivisena asiana episodista voidaan mainita, että tiskipöydän lähistöllä eivät viihtyneet tämän jälkeen sen enempää kissat kuin kärpäsetkään! Valkosipulin teho on siten jälleen kerran toteen näytetty!
VastaaPoista--
MyGyver
Nami! Oletko kokeillut hunajaan säilöttyjä valkosipulin kynsiä? Paranee vain vanhetessaan.
VastaaPoistaKiitos reseptistä. Kiskoin juuri Aleksandrat maasta. Jonkin verran riittää säilöttäväksikin.
VastaaPoistaAi, niin ja McGyverin kommenttiin vastaisin kertomalla, että meidän Vinski ja Muska (molemmat kissaeläimiä) rakastavat valkosipulia. Vinski varastaa kynsiä heti, kun silmä välttää ja ne leikitään ihan valmiiksi asti :)
Mä sanoin just tänään Tupolle, et pitäisköhän mun aloittaa super siedätyshoito eli alkaa syömään raakoja valkosipuleita kokonaisina, että oppisin nauttimaan mausta. KÄÄK!
VastaaPoistaJoo joo, mä tiedän, et ne on terveellisiä, mutta.
Kaikissa ruokaohjelmissa laitetaan kaikkiin ruokiin valkosipulia. Miksi???
Ihana McGyver allekirjoitti MY Gyver! <3
Haleja molemmille!!!
ai ai, tilliä kuivates riittäisi 50 astetta...
VastaaPoistaHANNELE: ai, ai, niin riittää, ja olikin mutta sekin polttaa ikävästi jos uunin laitaan osuu.
VastaaPoistaja minä osuin.
Nam. Rakastan valkosipulia.
VastaaPoistaValkosipulia. Inkivääriä. Chiliä. Mums.
VastaaPoistaMulla on TAAS nälkä, aina joku teistä saa sen aikaan!
Leevi ei ole valkosipuleihin osoittanut kiinnostusta, oliivit on POP.
HannaHoo