lauantai 27. syyskuuta 2008

Spydäri

Keitetään ihan liikaa kuoriperunoita.

Pilkotaan kylmät kuoriperunat mukavannäköisiksi kuutioiksi. Kuorineen.
Pilkotaan kaksi ihan pientä ja itkettävää sipulia ihan pieneksi silpuksi.
Valutetaan kourallinen aiemmin tehtyä paprikasäilykettä kunnolla ja lisätään sekin.
Pilkotaan puoli puoliraakaa banaania ihan pieneksi silpuksi. Lisätään.

Sekoitetaan kulhossa keskenään.
Lisätään aromisuolaa ja grillausmaustetta sopivasti.
Lisätään hippisellinen (vähän pienempi mitta kuin hyppysellinen) salviaa.
Sekoitetaan.

Kuumennetaan ISOSSA pannussa tilkka oliiviöljyä (muistaakseni kylmäpuristettu rypsiöljykin sopii tähän) enintään nelosella sähkölevyllä. Muista että jopa teflonpannu tarvitsee nyt sen öljyn.

Kippaa peruna-sipuli-paprikahässäkkä pannulle ja pöyhi sitä hellästi kunnes
se näyttää hyvältä.

Lisää kermaa (nyt käytin Valion 2%ista hylajuttua) ja sekoita kunnes kermajuttu imeytyy.

Tässä vaiheessa sähkölevy on ollut ykkösellä jo hyvän tovin. Kansi päälle ja hautumaan.
Ai että on hyvää. Nam.

Me syötiin seuraksi sitruuna-tilligraavattua lohikalaa. Nam, nam.
Ja sitä Cavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti